Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Umiddelbare årsager Hændelsen + Skadevolder Skade Risici i arbejds-

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Umiddelbare årsager Hændelsen + Skadevolder Skade Risici i arbejds-"— Præsentationens transcript:

1 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Umiddelbare årsager Hændelsen + Skadevolder Skade Risici i arbejds- miljøet Eksponeringer i arbejdsmiljøet Pludselig uventet afvigende Forvolder umiddelbart skade Forekommer som en normal del af arbejdet Forvolder skade efter længere tid Akutte person skade Sygdom og nedslidning Definition af begreber Arbejds ulykke Arbejds betinget lidelse Arbejds skade Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004 Ulykkesanalyse

2 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Ulykkesanalysen´s opgaver Kortlægning af fakta Analyse af årsagerne Forebyggelse Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

3 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Kortlægning af fakta Generelle oplysninger om hvem, hvor og hvornår Ulykkens konsekvenser Ulykkeshændelsen Arbejdssituationen Bagvedliggende årsager Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

4 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Ulykkes analysen Gennemfør den trin for trin, begynd med skaden Gå ikke for hurtigt frem og del op i enkelt forhold Samtlige årsager for hvert trin, tjek efter Fortsæt analysen til man når forhold, der kan observeres og sætte handling for Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

5 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Udfordringer i virksomheden En læreproces i systematik og behov for ledelsesopbakning Mellemlederne er en stopklods, fordi det tager tid Behov for støtte til at se årsager og imødegå fordomme Væsentlig med grundig information Skadelidte tror han har skylden Svært at holde kortlægning og analyse adskilt Rækkefølge og formulering er underordnet Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

6 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Ulykkesanalyse Gevinster Øget fokus på ulykkesforebyggelsen Man finder bagvedliggende årsager Hændelig uheld er der ikke noget der hedder Skadelidtes skyld omsættes til noget konstruktivt Større forståelse for årsagerne til ulykker Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

7 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Konse- kvens Bagvedliggende årsag Ulykkesanalysen Konsekvens Bagvedlig gende årsag Risikoanalysen Bagvedliggende årsag Konsekvens Den fremadrettede og bagudrettede analyse Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

8 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Eksempel 1 En kokkeelev får brandsår på fod og ankel, da han træder i en lav gryde med en skoldhed færdig ret. Gryden var placeret på gulvet for enden af et komfur. Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

9 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Eksempel 1 Der arbejdede flere på begge sider hvor der er flere kogesteder. Kokkeeleven havde en opgave, der krævede at han skulle betjene kogesteder på begge sider af komfuret. Der var stor travlhed. Det normale er at gryder med færdig mad som venter på at komme videre stilles på gulvet under komfuret og ikke ved siden af. Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

10 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Eksempel 1 Forbrændt fod og ankel Han trådte foden ned i en gryde Der var skoldhed mad i gryden Maden var lige blevet færdig Han skulle rundt om komfuret Han betjente to kogesteder Gryden var placeret hvor man gik Køkkenets plan og opgaven krævede dette Det havde ikke været muligt at skubbe den ind under komfuret Gryden var fyldt helt op og vanskelig at flytte Han havde travlt Der er ikke afsætningsplads til færdige retter Der var mange ordrer i gang samtidig Der var ikke plads andre steder Han så ikke gryden Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004

11 Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Ulykkesanalyse Målet med ulykkesanalyse er at: sikre mod gentagelse afdække risici der kan føre til andre ulykker indsamle data til at få overblik Kirsten Jørgensen, Arbejdstilsynet, 2004


Download ppt "Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Umiddelbare årsager Hændelsen + Skadevolder Skade Risici i arbejds-"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google