Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Din Økonomi Dit Valg Dit Mål."— Præsentationens transcript:

1 katrinbrands@ymail.com Din Økonomi Dit Valg Dit Mål

2 katrinbrands@ymail.com De 3 faktorer Indkomst Udgift Tiden Tid har stor indflydelse på hvor hurtigt og hvornår vi kan se frem til at vores økonomi retter sig i den retning, som vi ønsker det. Det er desværre ofte en faktor man glemmer, og derfor kan man blive frustreret over at genopretningen af økonomien ikke går hurtigere end den gør.

3 katrinbrands@ymail.com Målene - Ønskerne De mål vi sætter os her i livet ændres eller nedprioriteres grundet udefrakommende ting som vi ikke selv har styr på. F.eks. kan sygdom, arbejdsløshed, børn osv. være en faktor som ændrer ens nuværende prioritering. Men det er vigtigt for os som mennesker at kunne holde fast i noget fremadrettet, da det er målene der driver os frem i hverdagen og i livet generelt. Mange mennesker har ikke lært at et ønske og kan være et mål i sig selv. F.eks. en ny støvsuger, rejse, ny bil, andet tøj osv. Det man ser som noget man ønsker at eje eller prøve, er i realiteten også et mål for noget man gerne vil opnå, og der er ingen mål der er for store eller for små. ønsker = mål eller mål = ønsker

4 katrinbrands@ymail.com Økonomi v. Mål Det er vigtigt at man holder sig nogle ting for øje: Har man ikke en million kan man gøre 2 ting: Tro på at man vinder den eller prøve selv at nå hen til den. Essensen i dette er, at man lige så godt kan gå i gang med at omlægge sin tankegang og sin livsstil. Der er ingen grund til at levere de negative oplevelser til egen hoveddør. Man kan være heldig, men hvor mange kender du der har været det, og har vundet den helt store gevinst? Ikke mange og det fortæller meget sort / hvidt hvor stor chance man har for at vinde i lotteriet. Sæt dig nu til rette og svar på næste arks spørgsmål:

5 katrinbrands@ymail.com Hvilke ting / oplevelser ønsker du indenfor en overskuelig periode? Kan du umiddelbart selv se at det er muligt? Er der andre ting du må undvære indtil ønsket kan opfyldes? Er det ønsker du har haft i lang tid? Har andre prøvet at indfri dine ønsker, dog uden held? Er det et ultimativt ønske eller må det godt justeres lidt? Kig godt på dine svar. Hvad nu hvis du skriver mål i stedet for ønske? Ser du pludselig med helt andre øjne på den liste der ligger foran dig? Kommer der nogle barriere op som du ikke havde set før? Kommer der nye mål op som du ikke hade tænkt over før? Får listen en anden betydning for hvordan du vil nå målet?

6 katrinbrands@ymail.com Tankegangen kan direkte overføres til ens økonomi. Det jeg vil have dig til at lave nu er en oversigt over: 1.Dine indtægter (incl. Børnepenge osv.) 2.Dine udgifter og her må du ikke tage skyklapper på 3.De mål som du fremadrettet har for din økonomi 4.En realistisk prioritering af dine mål og hvor lang tid du har haft dem 5.En forklaring på hvorfor målene endnu ikke er nået hvis du selv har ment at de skulle være nået på nuværende tidspunkt Dette vil tage lidt tid da der er mange papirer der skal findes frem, men når du har fået det hele skrevet ned skal du kigge på det nogle dage og så komme tilbage. Næste trin er: At nå i mål God arbejdslyst og så ses vi lige om lidt igen. Katrin Brands


Download ppt "Din Økonomi Dit Valg Dit Mål."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google