Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye."— Præsentationens transcript:

1 VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye historier-erfaringsudveksling, etik..... Og meget meget mere……….

2 Kort præsentation: Hvad hedder du……. Hvor du fra…….. Erfaring med grupper…….

3 Har vi en aftale om ? Mobil/Sms fri zone 
At disse dage er et fællesansvar for udvikling og vidensdeling…. Jeg er gruppeleder – holder den røde tråd Jeg vil styrer en tale/spørge liste Forventer – at gruppedeltagerne er lyttende, åbent kropssprog, respekt, rummelighed over for hinanden…. Pauser og Spisepause

4 SCORE I MELLEM 0-10 Hvor ”klædt” på er du til opgaven Grupper?
Hvor motiveret er du til opgaven Grupper?

5 Bevidning Reflekterende team Læs og kom evt. med ??????????

6 PAUSE  15 MIN

7 Hvad er en gruppe.

8 Den Sokratiske Dialog Villigheden til at undersøge egne erfaringer og opfattelse med formålet om at blive klogere…

9 At gå fra individuelt til gruppestøtte.
Gruppeforløb giver borgeren mulighed for: At arbejde med individuelle mål ud fra fælles dialog og vidensdeling. At blive mødt i fora af andre borgere med lignende vanskeligheder. At få større indsigt i sammenhænge i mellem livsområder, kompetencer og udfordringer. At åbne op for nye muligheder og ny-orientering i eget liv.

10 Gruppeforløbet kan være en løftestang til at arbejde med konkrete læringsmål
Fx kan en gruppe have et fælles mål: ´at bryde isolationen´ eller mere overordnet Adhd.

11 Særlige kendetegn ved gruppeforløb.
At det er et individuelt forløb med start og slut At gruppedeltageren har et eller flere mål At der er sammenhæng imellem de overordnede temaer og deltagernes mål. Kontra aktivitetsgruppe…………..

12 Gruppedeltagere Sammensætning af gruppedeltagere
Grupper uden løbende optag Grupper med løbende optag

13 Gruppedeltagernes rolle:
Formelle roller: Fx. En referent, en der tager tid, den der laver kaffe mm. De uformelle roller: Kan hænge sammen med køn, personlighed, alder mm. Tal om roller i starten af forløbet!!

14 Hvis en i gruppen fylder meget, er der ofte en anden der fylder lidt….
Samspillet kan risikerer at blive fastlåst, man kan fx hjælpe den der fylder lidt til at fylde mere….. Her hjælper man indirekte den, der fylder meget til at fylde mindre…

15 Gruppelederens rolle: (Slip kontrollen – Men sæt rammen)
Fokus på: Din rolle og dennes betydning. Facilitering og Anerkendelse. Balance imellem tryghed og udfordring.

16 Udsnit af gruppelederkompetencer:
At sikre struktur Tydeliggøre den røde tråd Sætte spot på det gode Sætte sig selv i parentes Være rollemodel ift. at være nysgerrige, undersøgende og åben. Samt at det er ok at det ikke er alt man kan eller skal forstå... At det er ok at man ikke ved alt….. Glem din forforståelse Lytte Give tid og plads Være inviterende Turde gribe ind i dialog Skabe tryghed

17 PAUSE  15 MIN…….

18 Gruppeleders positionering:
Vigtigt at gruppelederen er bevidst om positionering: Hvad der sker ved et aktivt valg i forhold til positionering Hvad der sker ved at blive ”inviteret” til en positionering Hvilken effekt positioneringen har på dynamikken i gruppen.

19 Fra en position kan jeg se ”forsiden” helt ud til horisonten, men ikke dens ”bagside”.
Den blinde plet……… Det handler om at finde en balance, ikke om at være i fuld kontrol……

20 Tuckmann modellen Forming – Orienteringsfasen
Storming – Markeringsfasen Norming – Tilpasningsfasen Performing – ”Dresseret” Adjouring

21 Din fortid – nutid – fremtid som gruppeleder.
Selvportræt øvelse med udgangspunkt i din fortid-nutid-fremtid som gruppeleder Du har nu 15 min, hvor i hver især henter papir og tegneredskaber, for derefter at lave et selvportræt af dig selv ift. hvordan DU ser dig selv i : Din fortid – nutid – fremtid som gruppeleder. Tænk gerne Tuckmann’s teori ind i dit portræt.

22 Selvportræt øvelse med udgangspunkt i din fortid-nutid-fremtid som gruppeleder:
Hver især fortæller om sit selvportræt 5-7 min pr. deltager De øvrige skal: Lytte og notere de ord ned, som den enkelte hører har betydning, for den der fortæller. Hold øjenkontakt/se primært på den der taler. Lad være med at kommunikere med andre undervejs. Ta’ udgangspunkt i bevidningen ift at give feedback. Hver deltager skal have minimum 5 min feedback.

23 Husk at gå på Galleri udstilling 
Ses igen kl

24 Velkommen tilbage: Opsamling ift. Galleri og Tuckmann

25 Værdikort øvelse: En metode til at skabe refleksioner.
Vælg 2 værdi kort, ift. hvilke værdier der er vigtige for dig ift. at arbejde med grupper. Alle skal have tid til at fortælle om sine kort. I har 30 min 

26 PAUSE 15 MIN…….

27 Interviewformer: I interview med aktive tilhørere, skabes bevidsthed om, at der er forskellige måder at tænke på, fordi dialogen tydeliggør andres tanker og meninger. Fokus på de åbne og lukkede spørgsmål. Mange tilgange – Coaching, Kognitive, Narrative, systemiske og mange flere….

28 ” Fælles refleksion i en gruppe giver en større forståelse for konkrete handlinger og øger muligheden for at skabe ændringer” ”Individuel refleksion gør, at man forholder sig kritisk til sig selv, og til hvordan man fungerer i konkrete situationer”

29 Small talk øvelse: 30 min til hele øvelsen: Læs de 10 gode råd.
Sæt streg under det du er god til. Sæt kryds udfor det du vil være bedre til. 5 min til det individuelle. Fortæl resultatet til resten af gruppen, alle skal have tid. Obs på om rollerne skal anvendes her..

30 Men i pausen lav - PAUSE  15 MIN
Aftal makkerordning for de næste 2 gange.

31 Tal med side´manden Har alle fået en makker ???
Kort fælles snak om hvad tager I med hjem fra i dag ??

32 Tak for i dag – Ses i morgen


Download ppt "VELKOMMEN At gå fra Individuel-grupper-kompetencer-udvikling-dynamik- roller-refleksion-ansvar-bevidsthed-selvindsigt-anerkendelse- selvværd-netværk-nye."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google