Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene."— Præsentationens transcript:

1 Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene

2 Tørre AOC vine - 2 AOC Collioure Druesorterne Grenache noir, Syrah og Mourvèdre udgør min. 60% af de plantede druesorter Rød Collioure (67%) + Carignan noir og Cinsault Fremstillet gennem traditionel udblødning eller kulsyre udblødning Lagret på store tønder (foudres) eller fade (barriques) Sættes tidligst i handlen den 1. juli året efter høst. Udmærkede gemmevine Unge: farvede, kraftige, tanninholdige og krydrede vine Lagrede: læder-, skovbunds-, krydder- og animalske aromaer Der findes to typer: Rød Collioure nær havet, lettere og Rød Collioure inde fra landet, stærkere Tørre AOC vine

3 Tørre AOC vine - 3 Collioure rosé (20%) Samme druesorter som de røde, samt Grenache gris, maks. 30% Fremstillet ved aftapning af mosten til videre gæring eller ved direkte presning, gæret ved kontrolleret temperatur Fyldige, fede, kraftige og frugtige vine med klar og intens farve Tørre AOC vine

4 Tørre AOC vine - 4 Collioure blanc (13%) Grenaches blanc og gris  70% Supplerende druesorter: Tourbat, Macabeu, Marsanne, Roussanne og Vermentino Vinene har en gylden farve, med raffinerede og friske noter. Grenache druen giver vinen en fin anisnote. Tørre AOC vine

5 Tørre AOC vine - 5 Tørre AOC vine AOC Côtes du Roussillon Røde Côtes du Roussillon (53%) og rosé (45%) Carignan noir, Grenache noir, Lladoner pelut, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Macabeu. Sammensætning af mindst tre druesorter. Côtes du Roussillon Les Aspres, siden 2003, kun rød Carignan noir, Grenache noir, Syrah, Mourvèdre. Lagres minimum 12 måneder. Rød: Traditionel eller kulsyre udblødning. Kan lagres på egetræsfade. Lette vine, der skal drikkes unge, eller kraftige, fyldige gemmevine. Rosé: udblødning med skinkontakt, efterfulgt af aftapning af mosten til videre gæring. Vinene har en god bouquet, et bredt aromaspektrum, og de er friske og kraftige.

6 Tørre AOC vine - 6 Tørre AOC vine Hvide Côtes du Roussillon (2%) Grenache blanc, Macabeu, Malvoisie, Roussanne, Marsanne, Vermentino. Sammensætning af minimum 2 druesorter. Grenache blanc, Roussanne, Marsanne og Vermentino ≤ 50 % (tilsammen eller separat). Fremstillet gennem udblødning med skinkontakt, eller ved direkte presning af druerne. Fremstilling og lagring på tønder (barriques) kan forekomme. Som rosévinen har hvidvinen en mangfoldig aromasammensætning, friskhed, kraft og finhed.

7 Tørre AOC vine - 7 Tørre AOC vine AOC Côtes du Roussillon Villages Samme druesorter som til Côtes du Roussillon, undtaget Cinsault og Macabeu. Der er dog flere kvalitetskrav. Kraftige, komplekse gemmevine Fire terroirs med kommunenavn: -Latour de France -Caramany -Lesquerde -Tautavel


Download ppt "Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google