Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?"— Præsentationens transcript:

1 SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?

2 FRA HAV TIL BORD  FÆRRE GARN I VANDET  MINDRE SLÆB PÅ TRAWL  KVALITETS SØPAKNING  UAFBRUDT KØLEKÆDE  EFFEKTIVE LOGISTIKSYSTEMER  I FISKEHANDLERENS KØLEDISK DAGEN EFTER LANDING  INTERNETAUKTION  KONTINUITET I LANDINGER OG STØRRE MÆNGDER 2

3 LOSNING AUKTIONEN/SØPAKNING SØRG FOR AT FISKEN LOSSES I RIGTIG RÆKKEFØLGE ”SIDST IND FØRST UD” FISKEN KØRES I 0-RUM INDEN OPDELING HJÆLP TIL MED AT FÅ FISKEN OPDELT, SÅ DE STÅR KORREKT LASTEN SKAL ALTID RENGØRES EFTER LOSNING HOLD DEN UBRUDTE KØLEKÆDE FISK MÅ ALDRIG PLACERES I SOLEN = FISK AF HØJ KVALITET 3

4 SORTERING AUKTIONEN/SØPAKNING ANVEND - HVIS MULIGT - SORTERINGS MASKINE FOR KORREKT SORTERING SØRG FOR AT FISKEN ER ISET GODT, SAMT IMELLEM RUNDFISK LÆGGES LIGE I KASSERNE FISKEN SKAL ALTID VÆRE PÅ FRISK IS NÅR DEN SÆLGES DET ER BEDST AT BLANKE FISK DE TO SIDSTE DAGE FØR LANDING HUSK TYDELIGT OG KORREKT MÆRKNING HOLD FISKEN ADSKILT I LASTEN GØR DET ENS HVER GANG 4

5 SØPAKNING ARTER SØPAKNING – HVILKE ARTER? RUNDFISK SÆRDELES VELEGNET OG KVALITETSFORBEDRENDE FLADFISK KRÆVER SORTERINGSANLÆG OG DYGTIGE MEDARBEJDERE KORTE FANGSTREJSER AUKTIONERNES MÅL ER TILFØRSEL OG SALG AF MARKEDETS BEDSTE KVALITETSFISK !! 5

6 SØPAKNING FEJL KVALITET KVALITETS FEJL VED LANDET FISK: FORKERT RENSNING GRØN SKÆR OVER FISKEN DÅRLIG FISK SKJULT UNDER GODE KNÆKKET RYG ELLER NAKKE SKÅRET I FILET FORURENET AF F. EKS. SANDRESTER FOR LANG TID INDEN NEDKØLING OMBORD 6

7 SØPAKNING 7

8 8

9 9

10 SØPAKNING KVALITET 10

11 SØPAKNING KØBER HVORDAN AGERER KØBERNE: FØRER ARKIV OVER HVER FARTØJ SER EFTER HVORDAN FISKEN ER RENSET, SKYLLET OG I ØVRIGT BEHANDLET FRA FANGST TIL AUKTION KRÆVER TILLID OG ENSARTETHED HOS LEVERANDØRERNE OPDAGER ALTID HVIS FISK NEDERST I KASSERNE ER AF ANDEN KVALITET TAB PÅ KØB FORÅRSAGET AF DÅRLIG LEVERING GLEMMES IKKE 11

12 SØPAKNING KØBER HVAD HUSKER KØBERNE: UNDERVÆGT I KASSERNE FEJL I KVALITET FEJL I SORTERING DÅRLIG RENSET FISK DÅRLIG SKYLLET FISK DER SKAL MINIMUM FIRE FANGST- REJSER TIL FOR AT GENVINDE TILLIDEN ……….  12

13 CERTIFICERINGER MARINE STEWARDSHIP COUNCIL Procedure og checkliste for modtagelse, håndtering og forsendelse af MSC-certificeret fisk - MSC certifikat nr. MEP-C-118, exp. 14.01.2013 Der føres arkiv over samtlige leverandørers certificeringer indeholdende COC certifikat nr. samt certificeret produkt navn Leverandører til Danske Fiskeauktioner A/S er ansvarlige for at tilmeldt fisk til auktionerne er anmeldt som MSC-produkter Søpakket fisk skal være MSC-mærket Konventionelle landinger skal MSC-mærkes ved indtag fra skibet MSC-mærket fisk skal holdes adskilt fra ikke certificeret fisk. MSC-certificeret fisk må ikke sorteres sammen med ikke certificeret fisk Kasser med certificeret fisk skal være tydelig mærket med tekst eller symbol Kasser skal være mærket med fangstområde samt leverandør nr. (skibsnavn) og vægt Kontrol af MSC-mærkning før udlevering til forsendelse Kontrol af mærkning foretaget under handling Kasser mærkes med køber navn og ID-nr. Alle data (produktnavn, vægt, leverandør og kunde) opbevares elektronisk i 3 år 13

14 14 INTERNETAUKTION KVALITETSNORMER

15 15

16 NYE AKTIVITETER DANMARKS FISKEHANDLERE 16 FORENINGEN AF FISKEHANDLERE I DANMARK STILLER OP UNDER URET… REVOLUTIONERENDE SAMARBEJDE STORT POTENTIALE ØGET OMSÆTNING FOR FARTØJER DER LANDER TIL VESTKYSTHAVNE FORENINGEN HAR ETABLERET CENTRAL INDKØBSFORENING MED PLACERING I THYBORØN MULIGHED FOR OPSKÆRINGSSINDUSTRI FLERE ARBEJDSPLADSER I LAND

17 NYE AKTIVITETER IMPORT AF FISKEARTER Muligheder Konstant tilførsel af større mængder til auktionerne i perioden dec. til april, hvor danske landinger traditionelt er lave. Moderate tilførsler i resten af perioden, tilpasset danske tilførsler Større international bevågenhed hos køberne Større gennemsnitspriser ved konstante tilførsler af flere forskellige arter Tilgang af lokale landinger Auktioner i vækst 17

18 SPØRGSMÅL 18


Download ppt "SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google