Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Definition på en artikel: Artikler defineres I REACH som en "genstand, der under fremstillingen har fået en bestemt form, overflade eller design, som har.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Definition på en artikel: Artikler defineres I REACH som en "genstand, der under fremstillingen har fået en bestemt form, overflade eller design, som har."— Præsentationens transcript:

1 Definition på en artikel: Artikler defineres I REACH som en "genstand, der under fremstillingen har fået en bestemt form, overflade eller design, som har betydning for dens endelige funktion frem for dens kemiske sammensætning"

2 Artikler og kemiske produkter Ingen tilsigtet frigivelse Tilsigtet frigivelse Blanding i en beholder Kandidatliste (1.Marts 2009): CMR1&2, vPvB, PBT & stoffer med tilsvarende farlige egenskaber ∑ >1 ton/y 0,1 (w/w)% ∑ >1 ton/y Fremsendelse af notifikation til Agenturet. Efter Artikel 7.2 Registrering Teknisk dossier CSR… Efter Artikel 7.1 Registrering efter Artikel 6

3 Artikler og REACH Før kandidatlistens offentliggørelse: –Er det en artikel eller et kemisk produkt? –Undersøg hvilke kemiske stoffer som indgår i processen til frembringelsen af artiklen OG KUN for de stoffer som kan risikere at indgå i artiklen bag efter? –Hvilke stoffer kunne være tilbage i artiklen? Gæt mængden af stoffet? –Er afgivelsen af stoffet tilsigtet eller utilsigtet? –Afhængig af udfaldet om tilsigtet eller utilsigtet, så lav en simpel købsmandsberegning på hvor mange artikler du importerer om året, sammenholdt med hvor stor en mængde du gætter er i produktet. –Hvis afgivelsen af stoffet er utilsigtet og det er >1 ton/år OG mindst udgør 0,1 W/W% af hele artiklen, eller for tilsigtede art. >1 ton/år så start registreringsprocessen. Start derefter dialogen med leverandøren og spørg til hvilke stoffer som indgår i de processer som danner artiklen. –Hvis leverandøren svarer, at de nævnte stoffer ikke indgår i processerne, så overvej om han er pålidelig - DU HÆNGER PÅ ANSVARET! –Hvis leverandøren svarer ja og oplyser mængderne i produktet, så overvej igen om han er pålidelig og beregn mængen importeret per år.

4 Artikler Efter Kandidatlistens offentliggørelse –Hvis stoffet har en 'ikke tilsigtet frigivelse' ved brug af artiklen, så skal der fremsendes en 'Notification' til agenturet i Helsinki efter 1. Marts 2009, som omhandler mængder importeret til EU om året, hvis stoffet er over >1ton/y OG mindst udgør 0,1 W/W% af hele artiklen. –Hvis stoffet har en 'tilsigtet frigivelse' og er >1 ton/y så skal du starte på registreringsprocessen. –Hvis du tvivler på de oplysninger din leverandør har givet dig, så lav evt. en laboratoretest på et tilfældigt udvalgt produkt. Det vanskelige: Hav en teknisk forståelse for processen bag artiklen, så du kan afgrænse de stofområder du vil spørge ind til hos din leverandør!


Download ppt "Definition på en artikel: Artikler defineres I REACH som en "genstand, der under fremstillingen har fået en bestemt form, overflade eller design, som har."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google