Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Barndommens gade Af Tove Ditlevsen."— Præsentationens transcript:

1 Barndommens gade Af Tove Ditlevsen

2 Hvor bliver miljøet på Vesterbro beskrevet i filmen?
Miljøet er dårligt, der hvor Ester( Sofie Gråbøl) bor. Det er gråt, trist, og kedeligt ved opgangen. Der er meget forskel på rige og fattigede. De rige bor lyst og smukt, imens de fattigede bor meget kedeligt. Ester hentede koks nede i en sort kælder.

3 Hvordan var den skole, som Tove Ditlevsen gik i, og hvordan var skolesystemet generelt på den tid?
Skolen var grå og kedeligt, der var kun piger i klassen. Der var ingen SFO’er hvor Ester gik. Når hun havde fri fra skole gik hun direkte hjem eller være sammen med sin veninde, de gik ind i en slikbutik og sjæl slik og kager. Hendes mor gik hjemme hun havde ikke noget arbejde, nogle gange var hun over ved naboen. Når hun hav De sang morgensang om morgenen, hvis man kom for sent kunne man få slag. De havde meget respekt for læreren, undtagen Ester. Børnene måtte gerne slå hinanden, og når de skulle kigges efter lus gjorde de det foran hele klassen.

4 Hvor meget betød arbejdsløsheden/fattigdommen i 40’erne og 50’ erne
Der var mange der stjal for butikkerne, fordi de ingen penge havde. Der boede mange mennesker på gaden fordi de ikke havde nogle steder af bo f. eks da Ester skulle ned og hente koks, lå der en mand og sov. I 50’ erne var der kvinden er havde det store ansvar for madlavning, rengøring, vask og børnepasning mens manden i reglen var uarbejdede. Storebroren Karl arbejde sammen med sin far, han blev slået på hans arbejdsplads.

5 Hvordan boede Tove Ditlevsen?
Ester boede i en lille 2 værelse lejlighed, hun sov på samme værelse med sine forældre. Der var en stue med et spisebord og sofa, der var et lille køkken og et værelse. Storebroren sov inde i stuen på sofaen. Hun skulle gå i seng kl 20.00, hendes forældre kunne ikke få fred når de ’hyggede sig’. Det var ester der skulle stå meget tidligt op, for at hente morgenbrød. De spiste kartofler og noget kød, de fik ikke noget sovs.


Download ppt "Barndommens gade Af Tove Ditlevsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google