Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT

2 Begrebsafklaring Innovation er, når viden fra forskellige vidensdomæner kombineres på nye måder og fører til en ny og værdifuld praksis (fx produkt, service, proces). (EMU) Ved innovativt løsningsforslag forstås, at forslaget har værdi for andre og tilfører den konkrete sammenhæng (kontekst) noget nyt. Forslaget behøver dermed ikke være nyt i absolut forstand, men det bidrager med noget nyt i den konkrete sammenhæng. (…) Ved vurdering af løsningsforslaget forstås, at forslagets relevans og konsekvenser vurderes.

3 UVMs oplæg til udviklingsprojektet Sager i innovationsprojekter 1. Sagen er autentisk 2.Det kræver faglighed fra de indgående fag at arbejde med sagen frem mod en løsning 3.Sagen giver mulighed for at fremkomme med noget nyt, eller anvende kendte elementer på nye måder set fra elevens perspektiv

4 Eksempel på opgave 1 Fremtidens by Du skal vælge og undersøge en sag, der rummer et problem i relation til fremtidens byudvikling. Du skal udarbejde en problemformulering og et innovativt løsningsforslag, hvor nyskabelse i forhold til byens liv og/eller funktioner spiller en væsentlig rolle for løsningen. Løsningsforslaget og dets relevans skal fagligt begrundes og vurderes. Det innovative løsningsforslag kan være et selvstændigt fremstillet produkt eller en beskrivelse af en mulig løsning. Dit løsningsforslag kan bygge på en undersøgelse med indsamling af ny viden eller med en ny sammenstilling af kendt viden.

5 Muligheder?

6 Akropolis Udfordring: Hvordan sikres Akropolis mod atmosfærisk forurening – eksempelvis syreregn? Hvorfor er det overhovedet vigtigt at bevare monumenterne på Akropolis? Hvilken rolle spiller monumenterne i vestlig kulturhistorie? Hvilken rolle spiller monumenterne på Akropolis i nutidens Grækenland? Turisme Som nationalsymbol Som symbol i vestlig kultur Hvordan skal man forholde sig til restaurering/bevarelse af monumenterne in situ?

7 Via dei Fori Imperiali

8 Udfordring: At søge løsninger i forhold til: Udgravning og bevaring Infrastruktur og turisme Er Via dei Fori Imperiali også et bevaringsværdigt monument? Hvilken værdi har Mussolinitidens monumenter i Italien i dag?

9 Pompeii – fremtidens by? Udfordring: At søge løsninger i forhold til: Bevaring af det udgravede – forurening vs. bevarelse in situ Udvikling af Pompeii som turistdestination vs.bevarelse

10 Eksempel på opgave 2 Branding Du skal afgrænse og undersøge en sag, der rummer et autentisk problem. Du skal udarbejde en problemformulering og et innovativt løsningsforslag, hvor branding spiller en væsentlig rolle for løsningen. Løsningsforslaget og dets relevans skal fagligt begrundes og vurderes. Det innovative løsningsforslag kan være et selvstændigt fremstillet produkt eller en beskrivelse af en mulig løsning. Dit løsningsforslag kan bygge på en undersøgelse med indsamling af ny viden eller med en ny sammenstilling af kendt viden.

11 Eksempel på opgave 2 Formidling af antikken

12 Eksempel på opgave 2 (branding) Faglighed og formidling (museer) Hvordan nytænkes formidling i forhold til bestemte målgrupper eller temaudstillinger? Undervisningsmateriale Informationsmateriale, QR-koder, augmenteret virkelighed Reklame, PR, imagepleje, hjemmeside ”Skjult faglighed” Inspirationen fra antikken som tema på moderne kunstmuseer

13 Eksempel på opgave 2 (branding)

14 Innovationsperspektivet i det daglige Skriv en kronik om civil ulydighed, hvor du inddrager en læsning af Antigone eller tag udgangspunkt i et andet af tragediens temaer, som du aktualiserer. Kronikkerne sendes evt. til dagblade, netmedier etc. Skriv et essay om hvad vi kan bruge det athenske demokrati til i dag. Hvilke aspekter kan vi lære af – og hvilke bør vi holde os fra? Skriv en kritik af et moderne teaterstykke/en film med inddragelse af Aristoteles´ Poetik. Hvad gør vi ved æresdrab? Skriv et essay/kronik om problemerne med æresrelaterede forbrydelser. Inddrag din forståelse af de homeriske helte. Lav undervisningsmateriale om et emne til folkeskoleelever/brobygning. Hvad kan vi bruge Aristoteles tanker om lykke til i dag?


Download ppt "Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google