Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En paraplyorganisation for alle danske akvarieforeninger og -klubber.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En paraplyorganisation for alle danske akvarieforeninger og -klubber."— Præsentationens transcript:

1 En paraplyorganisation for alle danske akvarieforeninger og -klubber

2 Historie Allerede i 1940 begyndte man at tale om en organisation, der kunne samle de danske akvarister under en fælles hat. Man måtte af forskellige grunde, blandt andet på grund af krigen, helt hen til 1945, før tanken blev ført ud i virkeligheden. I Danmarks Akvarium havde Akvarieforeningen af 1940 til huse og den 4. marts 1945 blev der afholdt stiftende generalforsamling. I 1947 var tilknyttet 12 foreninger mod de 27 foreninger, der er i dag.

3 Formål DAU’s formål er bl.a.: At udbrede og fremme kendskabet til akvariehobbyen. At varetage akvariehobbyens interesser udadtil, herunder over for offentlige myndigheder. At samle alle danske akvarister, akvarieforeninger og -klubber samt foreninger af beslægtet art. At arrangere konkurrencer på landsbasis, eventuelt i samarbejde med andre sammenslutninger med samme interesser. At forvalte registreringen af danske førsteopdræt af akvariefisk. At opretholde kontakten til de øvrige nordiske akvarieforbund.

4 Organisationen Dansk Akvarie Union er organiseret med en bestyrelse, der forestår unionens aktiviteter. Herudover er der nedsat en række udvalg, der varetager specifikke løbende opgaver: Førstegangsopdræt Opdrætskonkurence Nordisk samarbejde Dansk Akvariedommer Sammenslutning Internetadministrator Ad hoc udvalg De tilsluttede foreninger/klubber kan efter egne ønsker indgå i et nærmere regionalt samarbejde.

5 Medlemskab Som medlem af DAU kan optages enhver akvarieforening/-klub, hvis vedtægter ikke er i strid med DAU’s formål. Specialforeninger kan efter godkendelse i bestyrelsen optages som associerede medlemmer. Associerede medlemmer hører direkte under DAU, med mindre de selv vælger at indgå i en eller flere regioners arbejde. Ved associerede medlemmer forstås medlemmer med taleret, men ikke stemmeret. Der skal betales en forholdsmæssig pris for deltagelse i DM-konkurrencer m.v. Kontingent: Foreningerne/klubberne bidrager til DAU’s drift med et kontingent pr. forening svarende til 10 kr. pr. medlem i den pågældende forening. Associerede medlemmer betaler 150 kr. årligt.

6 Samarbejde med myndigheder Dansk Akvarie Union er i en tæt dialog med: Fødevarestyrelsen om dyrevelfærd og veterinærmedicin. Miljøministeriets naturstyrelse om truede dyrearter. Vi har bl.a. høringsret til lovforslag og bekendtgørelser. Dyrenes Beskyttelse. Dyrehandlernes brancheforening. Hobbyforeninger om emner med fælles interesse.

7 Naturbevarelse Dansk Akvarie Union har tilsluttet sig den nordiske politik for bevarelsen af vores akvariefisk, og har udarbejdet en strategi for at nå denne politik. Vi har i samarbejde med det naturvidenskabelige falkultet fået udarbejdet liste over truede fiskearter. Opdrætskonkurrence, hvor vi bl.a. giver ekstra point for opdræt af fisk der står på listen over truede fiskearter. Unionen registrerer alle danske førstegangs opdræt af akvariefisk

8 Foreningsservice Som en service overfor foreningerne har unionen: Foredragsliste Artikler Programservice Tipskuponer Arkiv PR-materialer Akvariedommere Denne service gives dog kun til medlemsforeninger

9 Opdrætskonkurrencen Som et led i Dansk Akvarie Unions bestræbelser for at fremme arbejdet med opdræt hos den enkelte akvarist (jfr. strategier for bevarelsen af vore akvariefisk) afholder Unionen hvert år en todelt konkurrence, dels som en individuel konkurrence om titlen som årets mesteropdrætter, og dels som en konkurrence mellem unionens foreninger og klubber om danmarksmesterskabet i opdræt. Regler: Opdrætteren tilmelder opdrættet direkte på DAU´s hjemmeside og sender dette herfra til Unionens kampagneleder. Forinden skal opdrættet i en alder af 6-8 uger besigtiges af et bestyrelsesmedlem, af klubbens kontaktmand for opdrætskampagnen, eller af et klubmedlem udpeget af bestyrelse eller kontaktmand.

10 Danske førstegangsopdræt Opdræt af en fiskeart, der ikke tidligere har været opdrættet i Danmark, præmieres af Dansk Akvarie Union med et diplom. Dansk Akvarie Union vedligeholder i den anledning en liste over danske førstegangsopdræt. Anmeldelse: Enhver akvarist i Danmark kan, uanset tilhørsforhold til Dansk Akvarie Union, anmelde dansk førstegangsopdræt af akvariefisk. Anmeldelse skal ske til DAU´s førstegangsopdrætsregistrator. Anmeldelse senere end 6 måneder efter at opdrættet har fundet sted, kan ikke anerkendes. Anmeldelse skal ske på den af DAU udfærdigede formular.

11 Danmarksmesterskab i hjemmebedømmelse Danmarksmesterskab afholdes hvert år i en weekend ultimo marts eller primo april måned. Som udgangspunkt er det de enkelte klubvindere i de enkelte klasser, der går videre til selve Danmarksmesterskabet. Klubvinderens akvarie i de enkelte klasser, skal endvidere været vurderet egnet til deltagelse i Danmarksmesterskabet af en af DAS uddannet og godkendt akvariedommer. Såfremt der ikke har fundet en bedømmelse sted i den enkelte klub, kan bestyrelsen indstille et medlem til deltagelse direkte ved Danmarksmesterskabet. Det anbefales, at indstillingen sker i samarbejde med en af DAS uddannet og godkendt akvariedommer. Hvis dette ikke er muligt, fremsendes en fotodokumentation af akvariet vedlagt en beskrivelse af fiskesamlingen sammen med tilmeldingen til DAU’s konkurrenceleder, der efterfølgende i samarbejde med de valgte dommere ved Danmarksmesterskabet vurderer akvariets egnethed til deltagelse i konkurrencen.

12 Regionalt samarbejde De enkelte foreninger/klubber kan efter eget ønske indgå i et regionalt samarbejde. Her er der mulighed for på unionens hjemmeside at reklamerer for sine arrangementer, ligesom det er muligt at benytte hjemmesiden som regionens arkiv.

13 PR for akvarieforeninger -klubber Unionen benytter en hver lejlighed til at fortælle vigtigheden af, at akvarister får den bedste vejledning i en akvarieklub. Dette gøres bl.a. ved vores stand på diverse messer. Vores budskab er: Det at finde sammen med andre akvarister er en vældig god måde at videreudvikle sig som akvarist på. Akvariehobbyen bygger hovedsageligt på kundskaber og erfaringer. Disse tilegnes bedst sammen med andre akvarister - desuden er klubmiljøet et fint sted at få nye venner.

14 Hjemmesiden Vores hjemmeside er velbesøgt: 2011: 2.889/mdr. – 89/dagligt 2012: 3.729/mdr. – 122 dagligt 2013: 4.907/mdr. – 166 dagligt Her kan akvarister finde den nærmeste akvarieforening/-klub, og disse kan her hente alle oplysninger for deres virke. www.danskakvarieunion.dk


Download ppt "En paraplyorganisation for alle danske akvarieforeninger og -klubber."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google