Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen."— Præsentationens transcript:

1 Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen

2 Hvad skal vi igennem Tankerne bag papiret Formål og anvendelse Indhold i hovedtræk – De 6 reformsdagsordner – Udvalgte tiltag Input, spørgsmål og diskussion Info om ændringsforslag

3 Tankerne bag papiret Hvad vil vi med magten på et mellemlangt sigte Bro mellem mærkesager og PP Regering eller ej

4 Vores analyse og opfattelse af velfærd Velfærdsstaten er et værktøj til at omfordele samfundets værdier og sikre, at nogle af de, i fællesskab skabte, værdier bruges til at dække de behov, der er fælles for alle.

5 6 reformsdagsordner 1. Et stærkere velfærdssamfund 2. Udvidelse af fællesskabet og afprivatisering 3. Styrket demokrati og selvbestemmelse. 4. Bæredygtig omstilling 5. Et bedre arbejdsmarked 6. Et nyt internationalt perspektiv

6 Et stærkere velfærdssamfund Uddannelse: Skal vi ”gøre op med overakademisering” og indføre heldagsskoler? Sundhed: Skal vi have fri konkurrence mellem offentlig og privat, forbyde privathospitaler eller fratage dem alle tilskud? Bolig: Skal vi hæve ejendomsskatten nu, på sigt eller slet ikke?

7 Udvidelse af fællesskabet Skal forsyning og infrastruktur være ”på fællesskabets hænder”, eller er det fint nok med fx private energiselskaber? Skal vi gå ind for en samfundsbank eller skal vi overlade bankvirksomhed til den finansielle sektor?

8 Styrket demokrati og selvbestemmelse Skal medarbejdere kunne råde over en del af en virksomheds overskud? Er lokale folkeafstemninger den rigtige måde at give borgerne indflydelse på egen hverdag?

9 Bæredygtig omstilling Er det en god målsætning at Danmark skal være fri for fossile brændsler i 2040, skal vi sætte en anden målsætning eller er det slet ikke SFU’s rolle at sætte sådanne mål? Skal vi ”ikke sige farvel til velfærdsgoder eller vores høje levestandard for at sænke CO2 udslippet,” som papiret skriver? Kan det ikke blive nødvendigt fx at flyve mindre i fly, spise mindre kød o.l. for at redde klima og miljø?

10 Et bedre arbejdsmarked Er det realistisk at redde den danske model, eller skulle SFU hellere gå ind for at politikerne regulerer mindsteløn og arbejdsvilkår for at sikre ordentlige rettigheder?


Download ppt "Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google