Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet."— Præsentationens transcript:

1 Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark
Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet

2 ”De tusinde blomster” (1994)
Fra ”De tusinde blomster” (1994) over ”Charter for samspil” (2001) til ”Regeringens Civilsamfundsstrategi” (2010)

3 Samspil mellem kommuner og civilsamfund
Rammer og udvikling Kommunalreformen Strategier og rammer for borgerinddragelse og samarbejde Inddragelse af frivillig indsats i velfærdsopgaver Frivillig indsats på kommunale institutioner Offentligt ansattes holdning til samarbejde

4 Frivilligrådets reformoplæg
Som borgere skal vi værne om friheden til at være ordentlige mennesker Læring om medborgerskab skal være et krav på alle uddannelser Kommunerne skal udvikle velfærden sammen med civilsamfundet 4. Erhvervslivet skal bruge mulighederne i civilsamfundet 5. Det kan betale sig, at samfundet investerer i civilsamfundet

5 Fremme og konsekvenser af social innovation
Hvad fremmer/stiller sig i vejen for social innovation? Civilsamfundets/foreningernes rolle Hvilke vilkår understøtter engagement, udvikling og bæredygtighed? Veje til omsætning og udbredelse af sociale innovationer Hvad betyder innovationspresset for samfundet generelt? - og for foreningslivet?


Download ppt "Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google