Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)"— Præsentationens transcript:

1 Mennesket i centrum! Konsulentbistand – Foredrag – Supervision - Terapi
Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI) Konsulentbistand i komplicerede sager Foredrag og kurser for forskellige grupper Supervision Konfliktmægling Rådgivning og terapi for private Rådgivning til myndigheder og private virksomheder Søstjernevej 27 2650 Hvidovre Mobil: Mail: Web:

2

3

4

5

6

7 Skole- hjem samarbejde og et indirekte sorgarbejde

8 Relationskompetence Relationskompetence kan beskrives som: Viden om relationens betydning for den enkeltes udvikling Færdigheder i at ”se” den enkelte unge på hans/hendes egne præmisser og afstemme sin egen adfærd herefter, uden dermed at fralægge sig lederskabet En empatisk tilgang til eleverne som individer med drømme, ønsker og behov (empatisk identifikation) En grundholdning om at ethvert menneske fortjener at blive set og hørt, alene fordi det eksisterer Samt om at mennesker udvikler sig i samspil med – og i kraft af - andre mennesker ICDP er et internationalt forebyggelses-program, der er udformet af de to norske psykologiproffesorer Henning Rye og Kartsen Hundeide

9 Ressourceorientering
Ressourceorientering kan beskrives som: Opmærksomhed på at den unge har ressourcer, værdier samt ønsker – modsat fejl- og mangel orientering Anerkendelse af den unges eksisterende kompetencer som er vigtigst for hans/hendes videre udvikling – modsat ”jeg er ekspert på dit liv” At skabe fremtiden – frem for at løse problemer I den ressourceorienterede tilgang er en beskrivelse af, hvad der hæmmer eller forhindrer et menneskes udvikling ikke tilstrækkeligt til at vide, hvordan man kan støtte en videre udvikling.

10 Ressourceorienterede fokuspunkter i en samtale
kan f.eks. være: Hvad er du god til? Hvad er dine kernekvaliteter? Hvad brænder du for? Hvad drømmer du om? Hvordan plejer du at komme videre? Hvilke ressourcer har du at trække på?

11 Følelsesmæssig kommunikation
1. Vis positive følelser – vis at du er glad for eleven. 2. Justér dig i forhold til eleven og følg hans udspil/initiativ. 3. Tal med eleven om de ting, hun er optaget af og prøv at få en samtale i gang 4. Giv ros for det som eleven klarer at gøre, og anerkend ham som den han er.

12 Meningsorienteret og udvidende kommunikation:
5. Hjælp eleven med at samle sin opmærksomhed sådan, at I har fælles oplevelser af ting i omgivelserne. 6. Giv mening til elevens oplevelse af omverdenen ved at beskrive det, I oplever sammen og ved at vise følelser og entusiasme. 7. Uddyb og giv forklaringer, når du oplever noget sammen med eleven.

13 Selvregulering via regulering fra underviseren:
8. Støt eleven i at regulere/udvikle sig selv gennem: a. Trin for trin planlægning b. Vejlede og supporte elevens handlinger uden at tage over (Stillasering) c. Grænsesætning overfor eleven på en positiv måde d. Udfordre eleven (inden for den nærmeste udviklingszone) ICDP er et internationalt forebyggelses-program, der er udformet af de to norske psykologiproffesorer Henning Rye og Kartsen Hundeide


Download ppt "Cand.pæd. og exam. eksistentiel psykoterapeut (PI)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google