Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mølholm Skole 2010. Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mølholm Skole 2010. Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat."— Præsentationens transcript:

1 Mølholm Skole 2010

2 Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat den 13. sep. på skolens PR-møde. Personalet blev introduceret til 5D-Modellen, og opgaven om at gå på opdagelse i ”Discovery” fasen blev fremlagt.  Skolebestyrelsen var samlet den 1. og 2. oktober 2010 for at arbejde med fremtidens skole set ud fra skolebestyrelsens perspektiv.  Der blev arbejdet med 5D-modellen.  Resultatet af seminariet skulle være forskellige bud på ”prototyper” af fremtidens skole.

3 Processen for skolebestyrelsen  Skolebestyrelsen præsenteres for 5D- Modellen.  Der nedsættes 3 grupper – grupperne består af forældre, medarbejderrep. samt elever.  Målet er, at der arbejdes på, at give forskellige bud på fremtidens skole.  Der er givet den samme ”Definition” som på PR-mødet den 13.sep.

4 Indgangsspørgsmål til Discovery-fasen  ”Hvad er så godt og værdifuldt på Mølholm Skole, at det bør med over i fremtidens skole?”  Formen var ”Walk and talk” og interview.  Der måtte spørges nysgerrigt og åbent ind til udsagnene.  Man må IKKE sige... ”Det kan man ikke!” osv.

5 Gr.1. arbejde i Discovery Vigtigt at vi tager følgende med i fremtidens skole:  Plads til forskellighed  Accept  Vi ønsker at blive set  Tidligere bedømmelse/karakter  Opbygge selvværd hos eleverne  Elever lærer af elever (opbygger selvværd, alle lærer noget, der tages ansvar og det er motivationsfremmende)  Fællesskab – fra Mølholm Skole til vores skole!

6 Gr.2. arbejde i Discovery Vigtigt at vi tager følgende med i fremtidens skole:  Forældrenes fulde engagement  Skabe rum til fællesskabet  Venskaber på tværs af skolens afdelinger  Børnene er trygge ved hinanden  Spontane aktiviteter  Meget bevægelse  Trygge rammer  Aktiviteter ud af huset  Engagerede undervisere

7 Gr.3. arbejde i Discovery Vigtigt at vi tager følgende med i fremtidens skole:  Ansvarlighed  Omstillingsparathed  Gode rollemodeller  Fællesskab på tværs af klasser  Engagement  Høj faglig  Konfliktløsning  Bevægelse  Almen dannelse  Demokrati  Tryghed  Humor  ”TJU-BANG” dage  Positivt livssyn  Sociale kompetencer til eleverne

8 Indgangsspørgsmål til Dreaming/idé-fasen Indgangsspørgsmål til Dreaming/idé-fasen:  ”Hvilke værdifulde erfaringer og holdninger vil gruppen føre videre ind i idé-fasen for at bygge videre på dem?”  Formen var gruppe-arbejde.  Man måtte ikke skyde ideer ned men skal hele tiden. bygge ovenpå. Eks. Når du siger det får jeg en ny tanke.

9 Gr.1. arbejde i Dreaming/idé-fasen Vi ønsker at bygge videre på følgende ideer:  Forskellige holdstørrelser i løbet af dagen.  Kontaktvoksne med få elever (stamhold).  Forelæsninger – få voksne – eksperimentarier.  Laboratorium – mange voksne – stamholdstimer.  Husk læring udenfor skolen – økolariet, museet, fjorden mv.  Eleverne laver selv deres ugeskema.  Alle elever i overbygningen ”vandrer” og alle lokalerne er er faglokaler.  Eksamen i fysik til jul.  Sammen med andre skoler.  Lokalerne indrettes spændende.

10 Gr.2. arbejde i Dreaming/idé-fasen Vi ønsker at bygge videre på følgende ideer: Udgangspunktet for gruppen var at designe ”Vores fleksible” skole.  Den 4.kl. elev kan diskutere fx matematik med en 6.kl. elev uden at læreren behøver at være der.  Flere gæstelærere, som fx kører forløb om matematik i arkitektfaget eller ingeniørfaget.  Vi har kontaktgrupper – ligesom på efterskole.  Fælles værdier som skal bakkes op.  Lektie café.  Mere samarbejde med lokalsamfundet – så det giver mening.  Mere fokus på sundhed og bevægelse.  Alle børn har lyst til at være her i vores fleksible skole  Her er steder, hvor vi kan mødes uformelt (Radiator-folket)  Det 11. og 12. skoleår er en mulighed.  Den enkelte elev får den tid til at lære som han/hun har brug for.  Mere legepatrulje  Elever underviser andre elever.  Altid fagligt udfordret i trygge rammer  At møde den rigtige udfordring på det rigtige tidspunkt.

11 Gr.3. arbejde i Dreaming/idé-fasen Vi ønsker at bygge videre på følgende ideer:  Fleksibel skoledag.  Større inddragelse af IT gennem e-learning.  Større inddragelse af erhvervslivet ud fra konceptet virksomheder adopterer klasser.  Øget motivation for de store elever (Grøn fløj).  Bruge udearealerne i den daglige undervisning. Ikke for at tage på tur men for at få det ind i undervisningen.

12 Indgangsspørgsmål til Designing-fasen Indgangsspørgsmål til Designing-fasen:  ”Når virkeligheden er som den er, hvorledes ville i Designe en prototype på fremtidens skole?”  Formen var de samme grupper.  Blive enige om, hvorledes gruppen vil udvikle en prototype på baggrund af idé-fasen.  Gøre klar til fremlæggelse af prototypen for de andre grupper.

13 Gr.1. arbejde i Designing-fasen  0.-2. klasse(Lindgren) fortsætter som nu.  3.-6. klasse Aldersintegrerede hold med træningsbånd og stamhold (tilhørsforhold).  7.-9. klasse Aldersintegrerede hold med træningsbånd og stamhold (tilhørsforhold).

14 Gr.2. arbejde i Designing-fasen  2010 årgang er første prototype på den fleksible fremtidige skole. Herefter følger årgangene med aldersintegreret undervisning på alle afdelinger på MS.  Prototypen af skolen hedder fra 8-16.  Der er tale om en skole uden nederlag for eleverne (større grad af inklusionstanker).  Faste undervisere udefra gennem forældrekontakter fx arkitekten.  Re-cirkulation af de ældste klasser til de yngre i enkelte timer.  Eleverne producerer uv. materialer til hinanden.  Meget større bevidsthed i forhold til at være fleksibel med justering af timer, fag og niveau.

15 Gr.3. arbejde i Designing-fasen Følgende punkter er elementer som kan indgå i prototypen for fremtidens skole:  Færre voksne til flere elever på forskellige niveauer og alder.  E-learning.  Inddragelse af erhvervslivet.  Samling af overbygning fra flere skoler.  Bryde de fysiske rammer fx inddragelse af de lokale foreninger.

16 Næste skridt i processen  Eleverne fra 8. årgang har en anderledes dag på Gadkjærgaard, hvor ledelsen arbejder med fremtidens skole set fra eleverne sted.  Herefter opsamling på deres arbejde.  Afholdelse af den pædagogiske aften den 23.november.  Skolerigsdag den 2. april 2011.


Download ppt "Mølholm Skole 2010. Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google