Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne."— Præsentationens transcript:

1 1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.

2 2 Natur- og miljøprojekter. Nogle gode grunde til at vælge et lokalt projekt. –Skaber positiv opmærksomhed i lokalsamfundet. –Kan være med til at fjerne fordomme om DN. –Kan være med at rekruttere nye aktive til afdelingen. –Kan være med til at skaffe nye medlemmer. –Skaber meningsfyldt socialt samvær for deltagerne. –Lokal opbakning i form af sponsorering. –DN kan få ”nye venner” vi kan have glæde af på et senere tidspunkt. –Kan synliggøre DN i lokalpressen.

3 3 Vigtigt før beslutning tages ! Spørg dig/jer selv ! –Er det noget der kommer naturen til gode? –Kan projektet på nogen måde give ”bad will”? –Er vi hænder nok til at gennemføre projektet ? –Har vi en der er villig til at være projektansvarlig? –Er det et projekt vi kan lære noget af? –Er det et projekt vi efterfølgende hænger på – og kan vi magte det. ? –Kunne det være relevant at samarbejde med andre (grønne) organisationer om projektet?

4 4 Lav en projektbeskrivelse. HVAD: Hvad går det ud på og hvad vil vi opnå. HVORDAN: Hvilke aktiviteter skal gennemføres. HVORNÅR: Tidsplan. HVEM: Hvem er involveret og hvem er målgruppen for projektet. HVOR MEGET: Budget for udgifter og indtægter. HVORDAN GIK DET: Evaluering.

5 5 Hvad går det ud på og hvad vil vi opnå. Fjordens Dag 2010. Tilbagevende begivenhed hvor alle grønne – og andre organisationen har mulighed for at fortælle om deres arbejde, typisk i form af udstilling og eller workshop. Udbrede kendskabet tilDN-Nordfyn og vores arbejde.

6 6 Hvordan. Hvilke aktiviteter skal gennemføres Bygning af fuglekasser, primært for børn og unge. Formidling af DN Nordfyns arbejdsområde og opgaver, primært for børnenes forældre. Uddeling af relevant brochuremateriale, herunder Fremtidens Natur på Nordfyn og afdelingsfolderen.

7 7 Hvornår. Tidsplan. DatoTidAktivitet Ansvarlig 12.917.00-18.30Oprydning/returtransport (4) 12.913.00-17.00Eftermiddagsholdet (2) 12.909.00-13.00Formiddagsholdet (2) 10.9-Transport af materialer (4) 10.9-Sørge for køretilladelser til 12.9. 9.9-Aftale transport med skipper på ”Lunden”. 6.914.00-18.00Tilskæring og pakning (4) 1.9-Indkøb af materialer (2) 25.8-Bestilling af brochurer hos DN 1.6-Sikre korrekt annonceringhos ”Fjordens dag” kommiteen.

8 8 Hvem er målgruppe for projektet. Børn og deres forældre, såvel blandt DN medlemmer som blandt potentielle medlemmer.

9 9 Hvor meget. Budget for udgifter og indtægter. Udgifter Træ til fuglekasser Kr. 1.200,00 SømKr. 200,00 Fornyelse af værktøjKr. 100,00 I ALTKr. 1,500,00 Indtægter 60 fuglekasser à Kr. 25,- Kr. 1.500,00

10 10 Hvordan gik det.(Evaluering 2009) Oprydning/returtransport. Alt for få (2) Husk til næste år. Eftermiddagsholdet. OK Formiddagsholdet. OK Rigtig gode til hurtig opstilling. Til næste år skal vi bede om at få vores stand renoveret. Transport af materialer. OK (5) Næste gang skal vi måske koordinere kaffe/kage. Køretilladelser og transport med ”Lunden”. OK Tilskæring og pakning. Fin dag med tilpas med folk (5)og udstyr. Jans efterfølgende sushi var fremragende. Indkøb materialer og bestilling af brochurer. OK Annoncering. Mangelfuld – husk næste år kontakt i god tid.

11 11 Der er penge at hente! Internt –DN`s projektpulje –Se i Projektbanken Eksternt –Sponsorater –Fonde –Tipsmidlerne –Deltagerbetaling

12 12 Husk i projektforløbet ! Alle involverede skal informeres løbende om status. Holder oprindelige planer ikke, så find et realistisk mål og juster planerne. Sørg for at holde styr på ”pengene”. Hold pressen orienteret om forløbet. Det skal være sjovt at være projektdeltager. Find nogle ”mile sten” – og bag en kage. Husk at få sagt TAK – såvel eksternt som internt.

13 13

14 14 Projekt – fredningssag. Hvad vil vi frede. Er det realistisk – kontakt til fagfolk bl.a. hos DN, hvis vi ikke selv har dem. Projektansvarlig findes. Øvrige ressourcer findes. Kontakt til Samrådet angående fredningsprioriteringer. Kontakt til fredningsmedarbejder i DN. Beslutning JA – NEJ. Hvis JA, herefter status på alle fremtidige bestyrelsesmøder indtil fredningen er rejst. Fredningsforslag udarbejdes af projektansvarlig i tæt parløb med fredningsmedarbejder i DN. Indsendelse af fredningsforslag. Fredningen rejses. Møde med fredningsnævn. Afgørelse.

15 15 Projekt skovmår.

16 16 Projekt skovmår.

17 17 Projekt affaldsindsamling.

18 18 Projekt Fjordens Dag 2009.

19 19


Download ppt "1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google