Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard 24. og 25. april 2008

2 Kaptajn på broen? Den, der fejer? Et medfødt talent? En faglighed, der kræver refleksion? Baggrund og en advarsel… Hvad skal ledelse være relevant i forhold til?

3 et kort over turen: grunde til at arbejde? til at lade være? resultaterne? Hvad betyder ”rigtigt” og ”relevant”? Hvad er de vigtigste redskaber? Hva’ så?

4 Penge på kontoen Mening Anerkendelse personlig og faglig Tidsfordriv Norm Selvudfoldelse personlig og faglig Der er mange grunde til at arbejde. Arbejdslivet spændes ud af mange årsager, der skifter over tid. Det gælder både for lederen og medarbejderen! … og meget mere!

5 Og menneskelivet spændes ud af endnu flere dimensioner, hvoraf arbejdslivet kun er en – om end en stor en: Arbejde Familie Børn Venner Interesser Tro Sundhed og sygdom … og meget andet!

6 Der er store principielle forskelle mellem liv og arbejdsliv – alligevel er der et stor overlap hvor arbejdsliv og liv gensidigt påvirker hinanden i en vekselvirkning.

7 Resultaterne – hvad skal der komme ud af det?

8 Opfyldte mål og forventninger Giver det mening? Flere forskellige ydelser og produkter, individualise ring og behov Økonomisk rammestyring Forventninger fra kunder, brugere og pårørende Forventninger fra borgere og kommende brugere og kunder Faglighed og kvalitet Resultater – hvad skal der komme ud af det:

9 At være skole -læse, skrive, regne, den demokratiske dannelse Velfærdsdebat Strukturreform Lærernes status Globalisering modernitet Overenskomst 2008 Skolen som et eksempel:

10 Strukturreform Nye ledelsesformer, Sammenlægning, Fødeskoler, Netværk, Frie skoler, Nye økonomiske betingelser

11 Lærernes status Fra en sjælden mulighed for uddannelse til et hverv med autoritet Til en specialistuddannelse rettet mod et udskældt lønarbejde, der er bliver politisk manipuleret.

12 Unges valg og fravalg globalisering og modernitet?

13

14 Nogle ændringer de senere år: Bindende trinmål Kanon, bl.a. i historie Nationale, obligatoriske test Forbud mod gruppeeksamen Retningslinier for registrering af fravær Samtaler om fritagelse Mere forbrugspræget skolevalg Pligtmæssig og formfast kommunal kvalitetsrapportering med mulighed for minister indgreb Tvangsmæssig flytning af elever Stadig flere timer fastsat centralt Forslag om nyt formål, der ændrer grundsyn Bidrag til ”øget disciplin” National præstationsprofil Pligtige elevplaner, der følger eleven også ved skoleskift National styrelse for kvalitet og evaluering Folketinget har givet og vil give centrale beføjelser:

15

16 …”Det viser sig (her) at virksomhedens sociale kapital beskrevet gennem tre dimensioner: Tillid, retfærdighed og samarbejdsevne - både har en direkte betydning for medarbejdernes trivsel og for mulighederne for at arbejde med forbedring af det psykiske arbejdsmiljø.” Peter Hasle, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø …”Der er solid dokumentation for at den enkelte medarbejders oplevelse af krav, kontrol over eget arbejde, social støtte og belønning er afgørende for trivsel og helbred… andre faktorer som mening og forudsigelighed har en tilsvarende betydning.”

17 At være skole Velfærdsdebat Strukturreform Lærernes status Globalisering modernitet Overenskomst 2008 Skolens udfordringer er store og komplekse … de kan kun løses i samarbejde og dialog!

18 Bud på hvad der kan være rigtigt og relevant: Ledelse er at skabe rum og give retning på en meningsfuld måde

19 Ører 2 stk. Spejl 1 stk. Sig selv, tanker og handling 1 stk. Tale 1 stk.

20 Reflektionsrum?

21 Lederen skaber kultur på arbejdspladsen. Konsekvenser: Vi gør som du gør – ikke som du siger! Værdier skal være virkelige: Åbenhed Respekt Ligeværd Anerkendelse

22 Fra ”kogebogen”: 1. Begynd med at øve dig 10 minutter hver dag i refleksion om udvikling, rammer og strategi. 2. Tag en gang imellem et andet – fysisk – sted hen med andre ledere. 3. Hav en at ringe til – og gør det!

23 Jeg vil male dagen lys, strege ud og sætte kryds – vælge lyset frem for skyggen, giv mig selv et skub i ryggen: Tro på altid, selv på lykken – jeg vil male dagen lys!

24

25


Download ppt "Hvordan kan jeg som menneske og leder finde og udøve et lederskab, der er rigtigt og relevant? Margrethe Vestager, MF Ringstedkonferencen på Sørup Herregaard."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google