Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske."— Præsentationens transcript:

1 UCN Aldersspecialiseringerne

2 Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske studieprodukter (heraf 3 tekstsamlinger, bestående af selvproducerede tekster, og en opgave på 10 – 15 sider). Til hvert studieprodukt udarbejdes der et skriftligt oplæg på max 5 sider omhandlende en fagdidaktisk problemstilling Produkterne udarbejdes i studiegrupper

3 Udgangspunkt for studieprodukter Tekstsamlingerne tager udgangspunkt i følgende faglige områder: Stokastik Geometri Tal Algebra og funktioner

4 Tekstsamling En samling nærmere angivet selvproducerede tekster. Teksterne indgår som en del af undervisningen og studiegruppernes arbejde Stokastik. Tekstsamlingen omfatter: – En undervisningsplan/lektionsplan inden for emnet stokastik, hvor tilrettelæggelsen af 4 – 6 lektioner er beskrevet og begrundet - både ud fra Fælles Mål samt en læringsteoretisk og faglig vinkel. I planen skal inddrages mål og evalueringsovervejelser. – Et forældrebrev til elever på sluttrinnet, som overfor forældre beskriver og begrunder elevernes arbejde med emnet. – Et forslag til undervisningsmateriale / aktivitet til en enkelt eller flere af lektionerne. Målet med materialet/ aktiviteten skal beskrives. – Eksempler, der dokumenterer den studerendes eget faglige arbejde og niveau med emnet. Den studerende kan inddrage eget arbejde fra undervisningen eller på eget faglige niveau udfolde det i punkt 1 og 3 foreslåede faglige arbejde. – Et skriftligt oplæg på max 5 sider, som med afsæt i det faglige område stokastik har fokus på undervisningens mål og den løbende evaluering. (Denne del af tekstsamlingen indgår i lodtrækningen til den mundtlige eksamen)

5 Tekstsamling: Tal og algebra Tekstsamlingen omfatter: En undervisningsplan/lektionsplan for et forløb inden for emnet, hvor 4 – 6 lektioner er beskrevet og begrundet i forhold til Fælles Mål og med inddragelse af læringsteoretiske overvejelser. – En tekst med fagdidaktiske overvejelser over og begrundelser for deduktive og induktive arbejdsformer inden for emnet. – Med udgangspunkt i de ovenstående punkter udarbejdes en tekst, som inddrager elever med indlæringsvanskeligheder i matematik. – En analyse af et uddrag af et undervisningsmateriale (forlagsudgivet). Analysen skal indeholde en vurdering af, hvordan der kan arbejdes med elevernes kompetenceudvikling, faglig læsning, samt forslag til hvordan undervisningen kan tilrettelægges, så tosprogede elever medtænkes. – Egen faglighed skal dokumenteres i arbejdet med forskellige typer af matematiske ræsonnementer og bevisførelse inden for emnet. – Et skriftligt oplæg på max 5 sider, som med afsæt i det faglige område tal har fokus på undervisningens tilrettelæggelse og evaluering af undervisning. (Denne del af tekstsamlingen indgår i lodtrækningen til den mundtlige eksamen)

6 Undervisningsaktivitet i tilknytning til tekstsamlingen Vurdering af forlagsproduceret undervisningsmateriale Følgende aktivitet knytter an til studieproduktet ”Tal og algebra”. Som lærer deltager man i en række fagteams, hvis opgave det er at vælge, hvilke undervisningsmaterialer faget skal anvende et antal år frem i tiden. Der er mange bogsystemer på markedet, og de adskiller sig på mange områder som f.eks. overensstemmelse med fælles mål, indhold, fag- og læringssyn samt fagligt ambitionsniveau. I skal nu forestille jer, at I er medlemmer af et fagteam. Der er behov for indkøb af et nyt bogsystem i matematik til 7.klasserne, hvorfor I må i gang med at analysere de forskellige bogsystemer med henblik på at træffe et valg. Der skal dækkes så stor en del af bogmarkedet som muligt, hvorfor hver studiegruppe skal vælge et system, der adskiller sig fra de andre studiegruppers valg, analyserer og vurderer dette, skriver en vurdering (som kan indgå i studieproduktet) og præsenterer denne vurdering for fagteamet (dvs. holdet). Undervisningsmaterialerne kan lånes på CFU. Vurderingen skal ud over en overordnet beskrivelse af systemet (for 7.klasse) også rumme overvejelser om kompetenceudvikling, faglig læsning samt anvendelse i forhold til undervisning af tosprogede. En vurdering af et undervisningsmateriale må nødvendigvis bygge på et kvalificeret grundlag, hvorfor grupperne må læse nogle tekster, der indeholder værktøjer og modeller til vurdering af læremidler. Hertil anbefales kapitel 8: ”Læremiddelanalyse” i Jens Jørgen Hansen: Læremiddellandskabet. Fra læremiddel til undervisning, Akademisk forlag 2010 (udleveres i kopi) samt artiklen Forstå din lærebog – i matematik af Bent Lindhardt, som kan findes på linket http://laeremiddel.dk/media(5631,1030)/Bent_lindhart_forst%C3%A5_din_l%C3%A6rebog.pdf Tidsplan: Torsdag den 5. januarVurderingsopgaven introduceres Torsdag den 19. januarVurderingen præsenteres,og der vælges bogsystem

7 Tekstsamlingen: Funktioner og modeller Modellering – at modellere verden med matematik. Tekstsamlingen omfatter: En afklaring af og redegørelse for matematisk modellering, herunder et begrundet forslag til arbejdet med matematisk modellering. Fagdidaktiske overvejelser omkring undersøgelser i matematikundervisningen. Heri indgår overvejelser over og eksempler på åbne og lukkede opgaver i forbindelse med emnet. Design af et undervisningsoplæg til sluttrinnet (En invitation til et undersøgelseslandskab f.eks.) Refleksioner over elevernes mulighed for kompetenceudvikling i tilknytning til det designede undervisningsoplæg Dokumentation for den studerendes eget faglige niveau i arbejdet med funktioner, vækst, variable og ligningsløsning. Et skriftligt oplæg på max 5 sider, som med afsæt i det faglige område tal har fokus på arbejds- og organisationsformer knyttet til aldersgruppen. (Denne del af tekstsamlingen indgår i lodtrækningen til den mundtlige eksamen)

8 Geometri En sammenhængende Faglig – pædagogisk opgave: Opgaven skal have et omfang på 10 – 15 sider og tage afsæt i en problemformulering, som skal godkendes af læreren. Opgaven skrives inden for det faglige emne geometri. I opgaven skal både faglige og fagdidaktiske refleksioner omkring arbejdet med it i forbindelse med emnet inddrages. Opgaven udfoldes efter de fagdidaktiske spørgsmål: Hvad, hvorfor og hvordan. Opgaven skal desuden vise eksempler på den studerendes egen faglighed inden for emnet. Opgaven fremlægges med afsæt i den skriftlige respons gruppen har modtaget fra responsgruppen. Centrale problemstillinger fra opgaven sammenskrives efter fremlæggelsen i et 5-siders kort skriftligt oplæg.

9 Fordele og ulemper FordeleUlemper ”De 4 studieprodukter giver god mulighed for at fordybe sig og disse sætter vi stor pris på at lave, da vi kan mærke, at vi lærer rigtig meget af denne proces.” Lise og Simone Motiverer den studerendes arbejde i det daglige Knytter fag, fagdidaktik og praksis sammen Lægger sig op af portfolio – modellen Giver de studerende mulighed for at arbejde med et lidt større opgave inden for faget. (med henblik på en bacheloropgave) De systematiske studerende ”klæder sig på” til eksamen Kræver fra underviseren lidt benarbejde i begyndelsen af studieåret Opgavetrængsel (ikke kun i forhold til denne model)

10 Lodtrækning Mundtlig eksamen består af to elementer – Fagdidaktisk del – Faglig del Der er sammenhæng mellem de lodtrukne dele. Lodtrækningen foregår administrativt og meddeles den studerende 24 timer får mundtlig eksamen

11 Lodtrækningenspørgsmålene 1.Stokastik – Kombinatorik 2. - Fordelinger 3. - Testteori 4.Geometri – Analytisk geometri 5. - Trigonometri 6. - Parameterfremstilling 7.Tal og algebra - Talteori (herunder primtal) 8. - Koder 9. - Ligninger og ligningssystemer 10.Funktioner og modeller - Funktioner 11. - Vækst 12. - Økonomiske modeller


Download ppt "UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google