Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse De delegerede mener, at praktikperioden er en del af de studerendes uddannelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse De delegerede mener, at praktikperioden er en del af de studerendes uddannelse."— Præsentationens transcript:

1 Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse De delegerede mener, at praktikperioden er en del af de studerendes uddannelse. Derfor skal den tilrettelægges som et uddannelsesforløb. De studerendes praktikperiode er i dag i al for høj grad et arbejde, hvor de studerende indgår på redaktionerne på lige fod med de fastansatte. En dagligdag, som i alt for høj grad præges af, at produktet er afhængigt af de studerendes produktion. Hver gang praktik bliver arbejde, går det også ud over de fastansatte. Når praktikanter erstatter fastansatte i vagtplanerne, kan fastansatte sendes hjem. Når praktikanter tvinges til at forlænge praktiktiden uden faglig grund, og når praktikanterne ikke får en individuel uddannelsesplan, er det ikke uddannelse, men billig arbejdskraft.

2 Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse For at de studerende skal lære af og udvikle sig under praktikperioden, og i sidste ende blive dygtigere journalister, er det afgørende, at der er tid og plads for de studerende til at reflektere over og lære af de erfaringer, de gør sig i praktikken. Der skal derfor ske en opprioritering af det uddannelsesmæssige indhold i praktikperioden. Det skal resultere i et øget fokus på efterkritik af de studerendes produktioner og journalistisk udvikling af de studerende.

3 Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse Praktikstederne skal ligeledes forpligtes til at have individuelle praktikantudviklingssamtaler og praktikantvejlederne skal opkvalificeres, så de sikres de fornødne kompetencer til at uddanne praktikanterne og støtte dem i deres faglige udvikling. På den måde bliver nyuddannede journalister endnu bedre. På den måde bliver praktik til uddannelse. På den måde sikrer vi journalistisk kvalitet og gode arbejdsforhold. Og det er en af nøglerne til branchens overlevelse. ___________________________ Forslagsstiller: KaJ, KaJO, JR


Download ppt "Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse De delegerede mener, at praktikperioden er en del af de studerendes uddannelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google