Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen."— Præsentationens transcript:

1 18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen

2 Fødevarelovgivningen Personer, der håndterer fødevarer skal overvåges og instrueres og/eller uddannes i fødevarehygiejne, så det står i rimeligt forhold til det arbejde, de udfører 18. november 2014 Detail: Hygiejneuddannelse

3 Fødevarestyrelsens rolle Formål: Færre syge Målgrupper: Fødevarevirksomheder Uddannelsessteder, skoler m.m. Forbrugere Tilsynsførende 18. november 2014

4 Værktøjer Fødevarestyrelsens hjemmeside Kampagner målrettet fødevarevirksomheder Kampagner målrettet forbrugere Tema-dage Kontrolkampagner Forsøg med udvidet vejledning af nye virksomheder 18. november 2014

5 Leksikon 18. november 2014

6 Selvbetjening - Guide 18. november 2014

7 Digital hygiejnevejledning 18. november 2014

8

9 Kampagner målrettet virksomheder Nye regler for anvendelse af frosne hindbær i fødevarevirksomheder – Pressemeddelelse – Fakta-ark om norovirus Skyl frugt og grønt – Film – 3 gode råd – Eks på sygdomsudbrud 18. november 2014

10 Hygiejne i slagterforretning Selvbetjening – buffet,

11 Sådan vasker du hænderRoskildesyge – bliv hjemme

12 Undgå listeria

13 Værktøjer Dialogfora med brancheforeningerne Nyhedsbreve Pressemeddelelse Fakta-ark Foto-plancher Film PP præsentationer til undervisning Info-materiale via de tilsynsførende 18. november 2014

14 Kampagner målrettet forbrugere Grillkampagne – Hold pølsen ren Grilkampagne – Ohhh Daddy Prøver du at tage livet af mig Jytte? Clean eller Klam? Kog bærret Husk at vaske hænder – Sådan vasker du hænder 18. november 2014

15 Værktøjer Obs-udsendelser Go-kart Biograf-reklamer Helsides annoncer 18. november 2014

16 Temadage -Deltagelse af virksomheder, brancheforeninger, uddannelsesorganisationer, læreanstalter, ex. DTU, KU-Fødevarevidenskab m.fl. -Ex: listeria, salmonella, campylobacter 18. november 2014

17 Kontrolkampagner 2013: Er kapaciteten i orden i konfirmations- og juletravlhed Personlig hygiejne hos køkkenmedarbejdere 2012: Styr på nedkølingen Varmebehandling, afkøling og opbevaring af spid til kebab og shawarma Skyl grøntsagerne – kog bærrene Styr på supermarkedets salatbar Køligt blik på temperaturen hos sushirestauranter Tjek temperaturen i sommermånederne og varemodtagelse i detail 18. november 2014

18 Forsøg med udvidet vejledning af nye virksomheder Anmeldt kontrolbesøg Bred information bl.a. om reglerne for hygiejne Hvor finder jeg mere info? 18. november 2014

19 Fremtiden Informationsmateriale: – Personlig hygiejne – Rengøring Udbygning af hjemmeside Flere kontrolkampagner Nye trends 18. november 2014


Download ppt "18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google