Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afHanne Jepsen Redigeret for ca. et år siden
1
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen
2
Fødevarelovgivningen Personer, der håndterer fødevarer skal overvåges og instrueres og/eller uddannes i fødevarehygiejne, så det står i rimeligt forhold til det arbejde, de udfører 18. november 2014 Detail: Hygiejneuddannelse
3
Fødevarestyrelsens rolle Formål: Færre syge Målgrupper: Fødevarevirksomheder Uddannelsessteder, skoler m.m. Forbrugere Tilsynsførende 18. november 2014
4
Værktøjer Fødevarestyrelsens hjemmeside Kampagner målrettet fødevarevirksomheder Kampagner målrettet forbrugere Tema-dage Kontrolkampagner Forsøg med udvidet vejledning af nye virksomheder 18. november 2014
5
Leksikon 18. november 2014
6
Selvbetjening - Guide 18. november 2014
7
Digital hygiejnevejledning 18. november 2014
9
Kampagner målrettet virksomheder Nye regler for anvendelse af frosne hindbær i fødevarevirksomheder – Pressemeddelelse – Fakta-ark om norovirus Skyl frugt og grønt – Film – 3 gode råd – Eks på sygdomsudbrud 18. november 2014
10
Hygiejne i slagterforretning Selvbetjening – buffet,
11
Sådan vasker du hænderRoskildesyge – bliv hjemme
12
Undgå listeria
13
Værktøjer Dialogfora med brancheforeningerne Nyhedsbreve Pressemeddelelse Fakta-ark Foto-plancher Film PP præsentationer til undervisning Info-materiale via de tilsynsførende 18. november 2014
14
Kampagner målrettet forbrugere Grillkampagne – Hold pølsen ren Grilkampagne – Ohhh Daddy Prøver du at tage livet af mig Jytte? Clean eller Klam? Kog bærret Husk at vaske hænder – Sådan vasker du hænder 18. november 2014
15
Værktøjer Obs-udsendelser Go-kart Biograf-reklamer Helsides annoncer 18. november 2014
16
Temadage -Deltagelse af virksomheder, brancheforeninger, uddannelsesorganisationer, læreanstalter, ex. DTU, KU-Fødevarevidenskab m.fl. -Ex: listeria, salmonella, campylobacter 18. november 2014
17
Kontrolkampagner 2013: Er kapaciteten i orden i konfirmations- og juletravlhed Personlig hygiejne hos køkkenmedarbejdere 2012: Styr på nedkølingen Varmebehandling, afkøling og opbevaring af spid til kebab og shawarma Skyl grøntsagerne – kog bærrene Styr på supermarkedets salatbar Køligt blik på temperaturen hos sushirestauranter Tjek temperaturen i sommermånederne og varemodtagelse i detail 18. november 2014
18
Forsøg med udvidet vejledning af nye virksomheder Anmeldt kontrolbesøg Bred information bl.a. om reglerne for hygiejne Hvor finder jeg mere info? 18. november 2014
19
Fremtiden Informationsmateriale: – Personlig hygiejne – Rengøring Udbygning af hjemmeside Flere kontrolkampagner Nye trends 18. november 2014
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.