Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne."— Præsentationens transcript:

1 Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk

2 Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne de sociale forskelles betydning for karaktererne. At klargøre for eleverne fra folkeskolens udskoling de anderledes og øgede krav, der eksisterer på gymnasiet samt give eleverne en fornemmelse af en overgang, der er kendetegnet ved kontinuitet.

3 Dansksamarbejdet: Optakt Vi samarbejder med to folkeskoler: Samarbejdet inkluderer otte folkeskolelærere og fire gymnasielærere. Udgangspunktet for vores samarbejde har været en vidensdeling og udveksling af konkret undervisningsmateriale, herunder oplæg til skriftlig fremstilling. Herefter har vi dannet os et overblik over begrænsninger og muligheder, hvor især sidstnævnte heldigvis viste sig at være mange. Herefter har vi oprettet lærerteams bestående af to folkeskolelærere og en gymnasielærer (4 grupper i alt). Dette blev gjort af logistiske hensyn, men også pga. de forskellige perspektiver som vi ville anlægge: vi ville nemlig både have et skriftligt og et mundtligt sigte.

4 Indtil videre En 3g klasse har undervist to syvende klasser i eventyrgenren samt eventyret ”Klods Hans” fordelt over to undervisningsgange af 1,5 timers varighed. Gymnasieeleverne tilrettelagde selv modulerne, dog blev der stillet krav om udarbejdelse af modulplan med tilhørende didaktiske refleksioner. Elevevalueringerne og lærerevalueringerne var positive – både gymnasie og folkeskoleeleverne gav udtryk for, at de fik et fagligt udbytte. Evaluering af 1g klassers vurdering af overgangen i dansk. Centrale tal: 70 % føler, at overgangen har været nem eller meget nem. 60 % føler sig i høj grad eller nogen grad klædt på til undervisningen i 90’er litteratur. 78,6 % føler, at de i høj grad kan bruge deres viden fra folkeskolen i gymnasiet.

5 Fremtidige aftaler En 1g klasse skal undervise to tiende klasser i en 90er litteratur tekst samt introducere til forløbet. Aftalt talent fokus: udvalgte elever kommer på skrivekursus på NGH i januar 2014; fokus på den litterære artikel, der som genre giver god mening at arbejde med - både på folkeskole og det gymnasiale niveau. Talentfokus i foråret skal videreudvikles til masterclass med start efteråret 2014. Målrettet forløb til de elever som skal på stx? Lille brobygningsforløb til de måske egnede?

6 Hvordan bidrager det? Giver eleverne en fornemmelse af kontakt - det er institutioner, som arbejder sammen mod et fælles mål! Eleverne får fagligt udbytte og tager ejerskab. Vi får udfordret elevernes opfattelse af lærerrollen, i kraft af at de selv stifter bekendtskab med planlægning og gennemførsel af et modul.

7 Spørgsmål Giver det mening at arbejde med 3g og 7 klasser i fagligovergangsregi? Hvordan får vi spredt de gode erfaringer til resten af institutionen? Hvordan får vi gjort samarbejdet til en fast del af driften? Kan vi inddrage andre skoler? Flere lærere?


Download ppt "Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google