Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsten og lederen, rolle og ansvar. Hvordan kan ledergruppen være til glæde og gavn for præsten og omvendt?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Præsten og lederen, rolle og ansvar. Hvordan kan ledergruppen være til glæde og gavn for præsten og omvendt?"— Præsentationens transcript:

1 Præsten og lederen, rolle og ansvar. Hvordan kan ledergruppen være til glæde og gavn for præsten og omvendt?

2 Gives – ikke tages! ” Kristus gav os apostle, profeter, evangelister, hyrder og lærere. Deres opgave er at træne de kristne til at udføre hver deres tjeneste, så Kristi legeme kan styrkes og udvikles. ” Efes. 4:11-12

3 Teamleder: team og leder 1. Team Team. Ny Testamentlig ledelse er i flertal. Tjenesterne må være forankret i en lokal menighed.

4 Teamleder: team og leder 2. leder Givet nåde til ” ledertjeneste ”, Rom. 12:8

5 Bill Hybels 3 k ’ er Til at begynde med: 1. Kompetence 2. Karakter 3. Kemi I dag: 1. Karakter 2. Kompetence 3. Kemi

6 Ledelse og rolle Ledelse er ikke en rolle i kristen sammenhæng. Lederskab er en måde at leve på som gennemsyrer alt vi er og gør.

7 Nogle kloge ord om lederskab: ” Lederskab er en relation mellem en leder og en efterfølger, ideelt en relation med delt vision, delt ansvar og delt lederskab. ” Walter C. Wright, President of Regent College, Vancouver, fra bogen ” Relationel Leadership – a biblical model for leadership service. ”

8 Hvordan være til glæde for hinanden? ” Som jern skærper jern, sådan skærper gode venner hinanden ”, Ord. 27:17

9 Hvordan være til glæde for hinanden? 1. Tydelighed 2. Åbenhed & ærlighed 3. Gensidighed i relation 4. Skærpende udviklende samtaler

10 Ledelsessyn Hvem gør og beslutter hvad? 1.Vores historiske tjenestesyn og arv 2.Vi ser præster og leder fra forskellige traditioner i vores kirker. (meget positivt men også forskellighed i opfattelse) 3.Supervisoren ønsker vi gerne skal være tjenesteinput og tilsyn med tiltrædelseserklæringen - ikke arbejdsgiver 4.Kombinationen af netværk / landskirke - fokus på den lokale kirke 5.Tillid, relation og bemyndigelse er udgangspunkt for strukturen

11 CongregationalPresbyterianskEpiskopal Præst Præsten ansættes/ fyres af forsamlingen Præsten ansættes/fyres af ældste/lederteam Præsten ansættes/fyres overlokalt/kirkesamfund lederteam ForsamlingForsamling lederteam PræstForsamling lederteam Præst Overlokal Ledelsessyn Hvem gør og beslutter hvad?

12 Forsamling Overlokal Ledelsessyn Hvem gør og beslutter hvad? Supervisor lederteam Præst

13 Forsamling Supervis or Hvem gør hvad? lederteamPræst Tjenestet eam Servicete am Beslutnings- eller konfliktråd

14 Lokal menighedsledelseSupervisor (sammenhængskraft) TjenesteteamServiceteam/centerBeslutningsråd Ansættelse af Ledende Præst Initiativtager Proaktivitet “Jobsamtaler” Indstiller til ansættelse Indstiller til akkreditering Sparringspartner Deltage i jobsamtaler Sikre at kandidat forholder sig til tiltrædelseerklæring Indstille til akkreditering Indsætte med håndspålæggelse Sparringspartner for supervisor Akkreditering: - Juridisk ansættelse - tjenestemæssig godkendelse (se note) Administrativ - Ansættelseskontrakt - Almindelig juridisk vejledning Afskedigelse/pension af ledende præst - Initiativtager til pensionssamtale ( 60 år) - Ansvar for slutte præsten godt (pension) - Kontakte supervisor i tilfælde af ønske om afskedigelse Sparringspartner ledelse Sikre pensionssamtale Deltage i samtaler Evt. samkalde til beslutningsråd Forholde sig til om præsten er på rette sted... Se beslutningsråd Fjerne akkreditering: - Juridisk - tjenestemæssig Se beslutningsråd - Opsigelsesvarsel - Opsigelsesbrev - Juridisk vejledning Ved konflikt omkring pension og afskedigelse er det TT der er endelig ansvarlig for en beslutning Trivsel for præster/akkrediterede Gaver og værdsættelse Økonomi til uddannelse Ferie Husk ægtefællen Spørge ind til menighedsledelsen ansvar Årlig tjenestesamtale med præsten/akkrediterede Tilføre værdi Sikre tjenestefælleskab Tjenestesamlinger/præst edøgn FFU (efteruddannelse) Udforme personalehåndbog Løn og pension Indsættelse lokal lederskab Findes og vælges lokaltIndsættes eventuelt med håndspålæggelse af supervisor HR - Hvem gør hvad ? Et netværk af menigheder og et fællesskab af tjenester Note: Ved ansættelse i lokal kirke som er juridisk selvstændighed, er den juridiske ansættelse kun vedr. vielsesbemyndigelse (lønmæssigt er det i den lokale juridiske enhed)


Download ppt "Præsten og lederen, rolle og ansvar. Hvordan kan ledergruppen være til glæde og gavn for præsten og omvendt?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google