Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Uge 7 Unge og seksualitet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Uge 7 Unge og seksualitet."— Præsentationens transcript:

1 Uge 7 Unge og seksualitet

2 Aftaler Seksualundervisning handler nogle gange om spørgsmål og emner, som man måske ikke har talt om før med sine kammerater og lærere. Derfor er det helt almindeligt, at man er lidt usikker på sig selv og tænker på, hvad de andre mon mener om dét, som man siger eller gør. For at det derfor bliver en god oplevelse for alle at have seksualundervisning, er det en god ide at lave nogle fælles aftaler for, hvordan seksualundervisningstimerne skal være. Grupperne kommer med 2-3 forslag til aftaler for hele ugen.

3 Hvilke ord bruger vi? I grupperne:
Skriv alle de ord på tavlen som I kender om sex. Skriv alle de ord på tavlen som I kender til om pigers kønsorganer. Skriv alle de ord på tavlen som I kender til om drenges kønsorganer.

4 Hvilke ord bruger vi? Hvilke ord bruger medierne og reality-programmerne? Er der forskel på, hvilke personer man er sammen med? – venner/familie Hvilken betydning har det for opfattelsen af sex? Hvilke ord er diskriminerende? Fælles sætter vi ring om de ord vi vil bruge resten af dagen.

5 Anonyme spørgsmål Alle har mulighed for stille spørgsmål. Papir udleveres. Spørgsmålene lægges i den grønne æske. Ingen spørgsmål er dumme. Alle spørgsmål er anonyme. Vi viser respekt for hinanden ved ikke at grine af spørgsmålene.

6 Kroppens mangfoldighed
Er min krop god nok? Er min krop pæn nok? Er jeg anderledes end andre? Ser jeg forkert ud? Er jeg god nok?

7

8

9

10

11 Google: Kroppens mangfoldighed – bedreseksualundervisning.dk

12 Rundkreds Øvelse: Tage stilling – ikke blive enige – ikke kommentere andre! Alle sidder i en rundkreds Når et udsagn læses op, rejser man sig hvis man er enig – eller bliver siddende hvis man er uenig. De enige bytter plads med hinanden.

13 Sexfordig.dk Film Kroppen Retten til kroppen Følelser og kærlighed

14 De fire hjørner Dilemmaer:
I bliver fordelt ud i de fire hjørner i klassen. Hjørne 1 – 2 – 3 skal argumentere for der valgmulighed. Hjørne 4 skal finde på en anden og god mulighed/anbefaling.


Download ppt "Uge 7 Unge og seksualitet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google