Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Projekt Skulk Hvorfor Projekt Skulk? Hvorfor gå i skole?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Projekt Skulk Hvorfor Projekt Skulk? Hvorfor gå i skole?"— Præsentationens transcript:

1 Projekt Skulk Hvorfor Projekt Skulk? Hvorfor gå i skole?
Hvorfor komme til timerne? Hvad kan det at går ”i skole hver dag” bruges til. Udover de boglige kompetencer giver skolegang hver dag en mængde andre kompetencer, som der er brug for i den senmoderne tid vi lever i.

2 Håb og drømme Gad vide hvad I håber og drømmer om?

3 Håb og drømme Drømme og håb i livet giver en motivation, som er en vigtig drivkraft. Det giver betydning og måske en mening med at bruge sin tid på at gå i skole og tilegne sig de mange kompetencer, der er at hente i Skolen. Det kan være at man drømmer om at blive prof- fodboldspiller, rockmusiker, få en studentereksamen, vinde i lotto, sejle jorden rundt, eller vinde en kapsejlads, starte sit eget firma, få en familie, rejse på ferie og nyde livet på en strand, eller få sin egen pølsevogn. Der kan være mange drømme og håb som man kan gå efter.

4 I skole hver dag – er vejen frem
Skolefremmøde og sammenhænge Uddannelsesparathed vurderes ud fra faglige, sociale og personlige kompetencer. I vurderingen indgår fremmøde og daglig indsats også. En elev der er fagligt dygtig kan, vurderes ikke uddannelsesparat, hvis der er meget fravær eller for sent fremmøde, da ungdomsuddannelserne (gym og tekninsk)og en senere elevplads kræver, at eleven kan møde til tiden og komme hver dag. Og vise et engagement. Vigtige gode vaner som guld værd at have.

5 Hverdagens udfordringer?
Det er smadder uretfærdigt! Jeg kan ikke skrive så meget!! PIV Føler børn og unge sig betydningsfulde i klassen, hos lærerne, hos kammeraterne og i hjemmet?. Er der en grund til at ville noget og tro på det er muligt? Hvis børn og unge oplever nederlag og utilstrækkelighed, kan det være udfordrende at komme i skole. Hvad tænker I? Hvilke udfordringer tænker I der kan være? Hvad kan man gøre, når man står med sådan en udfordring? Computeren kan holde en hjemme, man kan føle sig lidt morgen sløj, Følelsen af at være bagud, en de andre ikke gider og en læreren ikke ser, kan gøre det uoverskueligt at komme af sted. Måske har man ikke en mor eller en far der sørger for, at man kommer af sted til tiden. Måske oplever eleven at læreren altid er kritisk, at det ikke er til at følge med i det, der foregår. Måske føler man ikke, det har betydning, at man kommer. Måske er det kedeligt, måske føler man sig uretfærdigt behandlet. Alle disse udfordringer er store, men gode at tage kampen op i mod og øve sig i at handle konstruktivt i forholdt til dem. Flere af disse udfordringer vil man møde andre steder i sit liv.

6 I skole. Hvad kan det bruges til? 
Hvad kan man få ud af at komme i skole hver dag? Øvelse gør mester. Børn og unge får vaner og kompetencer. ”Hver dag er en skole dag” giver en vane, hvor man møder til tiden og kommer hver dag. Gode vaner er gode at have. Det kan bruges, så man overholder aftaler med venner, så man når toget til tiden, man bliver god til at planlægge, så man kan nå aftaler, job, opgaver og meget mere. I klassen har man mulighed for at øve sig i at være sammen med forskellige mennesker, som har forskellige holdninger og meninger. Øve sig i at være uenige, øve sig i at være enige, øve sig i at gå på kompromis. Der findes ikke 2 mennesker i verden, der er ens. Kompetencer udvikles ved holde oplæg, videregive noget viden, øve sig i at finde ud af, hvad man selv mener. Lave selvstændige opgaver og indgå i samarbejde med andre omkring opgaver. Koncentrere sig, fokusere og gøre noget færdigt til bestemt tid. Vaner og kompetencer som disse efterspørges i mange andre sammenhænge resten af børn og unges liv. Andre steder i verden er det ikke en ret at gå i skole, der er man meget heldig, hvis man får mulighed for at gå i skole.

7 Skolegang giver mig valgmuligheder 
Hvad går I efter? Håb og drømme? Undersøgelser viser, at unge der komme i skole hverdag, har gode vaner, som er vigtigt i forhold til mulighederne for at klare sig senere. Elever der fagligt, ikke har de bedste forudsætninger, har bedre muligheder, hvis de har haft et stabil fremmøde i grundskolen. Unge der kommer til tiden, kommer hver dag og går i gang med og løser de opgaver, der stilles, har gode muligheder for at gennemføre den uddannelse de ønsker. Måske vil du være frisør, IT ekspert, læge, balletdanser, kok med egen restaurant, dyrepasser, murer, racerkører, ballonskipper, fotograf eller noget helt andet. Kom i skole hver dag, på den måde giver du dig selv de bedste muligheder.

8 Hver dag er en skoledag 
Giv dig selv mulighed for at gøre dine drømme til virkelighed. Tag styring  I skole hver dag giver, så får du de bedste muligheder for selv at styre dit liv i den retning du ønsker.

9 Kære unge mennesker Tak for jeres opmærksomhed.
Held og lykke med jeres håb og drømme. På jeres fremtids vegne. Hver dag er en skoledag. Hilsen ”Projekt Skulk”


Download ppt "Projekt Skulk Hvorfor Projekt Skulk? Hvorfor gå i skole?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google