Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv"— Præsentationens transcript:

1 Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Faglig koordinator Finn Blickfeldt Juliussen Videnscenter for handicap og socialpsykiatr

2 Handicapkonventionen
Respekt for privatlivet. Lige muligheder. Lighed for loven. Frihed til at træffe egne valg. Krav på støtte til at kunne leve og være inkluderet i samfundet. Fuld deltagelse i samfundslivet. Uafhængighed af andre personer. Respekt for værdighed, personlig autonomi og forskellighed

3 Retssikkerhedsloven Borgeren skal have mulighed for at medvirke ved behandlingen af sin sag. Man tilrettelægger behandlingen af sagerne på en sådan måde, at borgeren kan udnytte denne mulighed.

4 Serviceloven Serviceloven bygger på værdier om borgerens inddragelse og aktive deltagelse, og en tro på at det enkelte menneske ønsker at klare sig selv, hvis forudsætningerne er til det. Der lægges op til at det enkelte menneske generobrer magt over eget liv, og det er vores opgave efter Serviceloven at hjælpe og støtte til Dette.

5 Lettere sagt end gjort. For et praksisfelt der historisk har været selvforsynende med aktiviteter og tilbud, er det en udfordring at tænke ud over rammerne, og udvikle et positivt samspil med lokalsamfundet. For beboerne – som ofte er kendetegnet ved lang historie med handicap, social marginalisering og isolation – er det en udfordring at blive aktivt deltagende i livet uden for bo tilbuddet. At beslutte sig for at arbejde med mål i dagligdagen, vil for mange medarbejdere betyde at de skal indføre en ny måde at tænke på. Mette Marie hjemmet.

6 Jeg vil ikke være selvstændig!
Et øjebliksbillede Jeg vil ikke være selvstændig! Og det bestemmer jeg vel for fanden selv.

7 Overraskende? Jim Mansell (2007): Deinstitutionalisation and Community Living - Outcomes and Costs


Download ppt "Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google