Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Introduktion til eDag3- kampagnen og bibliotekernes medvirken i kampagnen - v. kampagne og konferencemedarbejder Karina Velling Olesen, IT- og Telestyrelsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Introduktion til eDag3- kampagnen og bibliotekernes medvirken i kampagnen - v. kampagne og konferencemedarbejder Karina Velling Olesen, IT- og Telestyrelsen."— Præsentationens transcript:

1 Introduktion til eDag3- kampagnen og bibliotekernes medvirken i kampagnen - v. kampagne og konferencemedarbejder Karina Velling Olesen, IT- og Telestyrelsen

2 Behovet for en kampagne Forundersøgelse: Andelen af borgere, der anvender nettet er højt, men kun enkelte offentlige selvbetjeningsløsninger har et højt antal aktive digitale brugere. For størstedelen af de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger er anvendelsen meget begrænset. Det er fx kun 7 procent af de samlede antal flytteanmeldelser, der i dag foregår digitalt – selvom løsningen har eksisteret i flere år. 35 procent har angivet, at man ikke er opmærksom på, at man kan henvende sig til det offentlige via nettet. 30 procent af respondenterne benytter sig af internettet, når de skal kontakte det offentlige, mens 17 procent aldrig benytter sig af internettet, når de skal kontakte det offentlige. 47 procent af respondenterne foretrækker generelt at kommunikere med en person, når de henvender sig til det offentlige, hvilket er den hyppigst angivne barriere.

3 Kampagne i forlængelse af eDag3 I en forlængelse af eDag3 afholdes en fællesoffentlig informationskampagne – eDag3-kampagnen. Baggrund: Anvendelsesgraden og kendskabet til de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger er for lavt, og for mange borgere vælger at henvende sig personligt eller telefonisk. Med kampagnen skal borgerne motiveres til at bruge de digitale løsninger, der giver borgerne en mere fleksibel service – og i visse sammenhænge mulighed for hurtigere afklaring.

4 Formål med kampagnen 1. Øge kendskab til og anvendelse af de konkrete selvbetjeningsløsninger og borger.dk. 2. Ændre målgruppens holdning til det offentliges digitale selvbetjening i en mere positiv retning. 3. Brande det offentlige som en moderne, digital institution.

5 Kampagnens målgruppe Kampagnen forventes ikke at flytte de borgere, der slet ikke er internetvante. Derfor er den overordnede målgruppe den brede del af befolkningen, som i forvejen anvender nettet/e- mails/netbank/nethandler. Den primære målgruppe er således: Voksne, der bruger internetbank og er forholdsvis åbne over for brugen af IKT. Alder, ca. 25-65 år.

6 Én kampagne i to faser - fase 1 Fase 1: Kampagne vedr. NemID – indtil ultimo oktober 2010 Formålet med fase 1 er at: 1.Introducere NemID for borgerne 2.Sikre en problemfri ibrugtagning af NemID 3.Skabe tillid til NemID 4.Motivere borgerne til at sætte kryds ud for den offentlige digitale signatur.

7 Én kampagne i tre faser - fase 2 Fase 2: En borgerrettet og virksomhedsrettet eDag3-kampagne Formålet med fase 2 er at: 1. Øge kendskab til og anvendelse af de konkrete selvbetjeningsløsninger på borger.dk og Virk.dk 2. Ændre målgruppens holdning til det offentliges digitale selvbetjening i en mere positiv retning 3. Brande det offentlige som en moderne, digital institution.

8 Medfinansierende partnere Syv partnere: 1.ATP 2.KL 3.SKAT 4.Styrelsen for Bibliotek og Medier 5.Center for Energibesparelser (tidligere Elsparefonden) 6.Center for Borger.dk 7.Økonomistyrelsen

9 Kampagnens konkrete services 1.ATP: Gå ind på borger.dk og se, hvad du kan forvente at få udbetalt i pension fra ATP 2.KL: Flytteløsningen 3.SKAT: Tastselv Borger – Forskudsopgørelsen: Benyt NemID og ikke TastSelv koden. 4.Styrelsen for Bibliotek og Medier: bibliotek.dk 5.Center for Energibesparelser: Min e-bolig 6.Center for borger.dk: borger.dk og ”Min side” 7.Økonomistyrelsen: ”Post” på borger.dk

10 Én fælles platform – borger.dk Borger.dk er den adresse/URL, som kampagnen henviser borgerne til. Borger.dk giver borgerne overblik og guider dem til deres handling. På borger.dk ligger partnerforum, hvor der forud for og under kampagnen vil være kampagnematerialer til rådighed (www.borger.dk/partnerforum)www.borger.dk/partnerforum

11 Markedsføring I samarbejde kommunikations- og holdningsbureauet Public Communications as markedsføres kampagnen ultimo 2010. Public varetager den samlede markedsføring af kampagnerne og sikrer derved en samlet identitet til alle kampagner.

12 Netværk og frontløbere Udover de medfinansierende partnere deltager en række netværk og frontløbere. Via eksisterende netværk (fx biblioteker, kommuner og skattecentre) og en række frontløbere vil vi forsøge at sprede kampagnens budskaber til borgerne. Netværk og frontløbere bidrager ikke økonomisk, men får gratis adgang til skabeloner, annoncer og andet kreativt materiale. Forventes at lave aktiviteter og gøre borgerne opmærksomme på budskabet. Netværkene får stillet materialer til rådighed, bl.a. på partnerforum, og får mulighed for at uddele merchandise, som distribueres via jeres eksisterende kørselsordning. Frontløbere får ikke adgang til merchandise, men påtager sig selv at få udarbejdet materialer på baggrund af skabeloner fra partnerforum. Mulighed for PR-indsats.

13 Bibliotekernes rolle – betydning for kampagnen Sikre kampagnen den nære kontakt med borgerne Sikre noget rart og velkendt – den personlig kontakt Skal bl.a. udfylde det hul, som massemediekampagnen ikke kan Ambassadører for kampagnens budskaber – distributionskanal.

14 Kampagnematerialer Fra 1. oktober (på partnerforum) og medio oktober (merchandise): Kampagneguide, herunder designguide Idékatalog Skabeloner til diverse materialer Pressemeddelelser Plakater Flyer Fodnote til e-mails Bolsjer Film til infoskærme Webbanner Screen saver Floor graphics

15 Workshop i Odense Mandag d. 20. sep. afholder IT- og Telestyrelsen i samarbejde med Public en workshop. Deltagere: Biblioteker, kommuner og skattecentre. Formål: At arbejde videre på et idékatalog og lave en konkret handleplan for deltagelsen i kampagnen. Deltagerantal: Ca. 50 pers.

16 Tidsplan Workshop i Odense: Mandag den 20. september Materialer til rådighed: På partnerforum fra fredag den 1. oktober Medio oktober: Distribution af kampagne-merchandise November: Massive medieindrykninger i tv og dagblade November-februar: Afvikling af lokale og regionale aktiviteter November-?: PR- og presseindsats

17 Nyttige links Partnerforum: www.borger.dk/partnerforum/edag3 eDag3: www.edag3.dk

18 Kontaktinfo Kampagnemedarbejder Karina Velling Olesen: 35 45 03 87 eller kavo@itst.dkkavo@itst.dk Kampagnemedarbejder Rikke Akselbo Holm: 35 45 01 99 eller riah@itst.dkriah@itst.dk


Download ppt "Introduktion til eDag3- kampagnen og bibliotekernes medvirken i kampagnen - v. kampagne og konferencemedarbejder Karina Velling Olesen, IT- og Telestyrelsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google