Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kvikguide til miljømærker

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kvikguide til miljømærker"— Præsentationens transcript:

1 Kvikguide til miljømærker
Svanen og EU blomsten

2

3 ”Kvikguide til miljømærker”
Hvad er miljømærker? Hvordan kan man blive miljømærket? Kviktest Case Relevant links Værktøjet ”kvikguide til miljømærker” indeholder overordnet tre elementer: En kort introduktion til hvad miljømærker er. En kort introduktion til hvordan man kan blive miljømærket. En kviktest, der er lavet for seks udvalgte produkter. Kviktesten indeholder de væsentligste krav, og den kan give en idé om hvor lidt eller hvor meget, man mangler for at kunne ansøge om et miljømærke. Derudover indeholder ”kvikguiden til miljømærker” også seks eksempler på virksomheder og produkter, som er blevet miljømærket samt relevante links.

4 Hvorfor bruge ”kvikguide til miljømærker”?
Et hurtigt overblik over de væsentligste krav En rapport, der indikerer hvor langt du er fra at kunne leve op til miljømærkekriterierne Ved at anvende ”kvikguiden til miljømærker” er det mulig at få et overblik over de væsentligste krav, der stilles i miljømærkernes kriteriedokumenter for 5 udvalgte produkter og services, derved kan man se hvor tæt på eller langt fra man er fra at opnå en miljømærkning. Output er en rapport over de væsentligste krav og hvorvidt man lever op til dem, samt gode råd til hvad man kan gøre for at leve op til kriterierne.

5 Hvem skal bruge ”kvikguide til miljømærkerne”?
“Kvikguide til miljømærker” henvender sig primært til produktansvarlige eller miljøansvarlige Tidsforbrug: omkring 15 min. hvis man har den nødvendige information ”Kvikguide til miljømærker” henvender sig primært til produktansvarlige eller miljøansvarlige, som ønsker at undersøge om deres produkt kan blive miljømærket. Hvis man har data og tilstrækkelig viden omkring produktet, tager det ikke mere end 15 min. at gå igennem kvikguiden, udfordringen kan ligge i at indsamle den nødvendige information omkring produktet, især hvis alle produktdele ikke produceres af virksomheden selv.

6 “Kviktesten” Væsentligste krav til at give en vurdering af hvor meget eller lidt der mangler for at kunne opnå et miljømærke 4-6 spørgsmål 5 produkter og services Slutresultatet er en rapport, der giver et kort overblik over resultatet af testen Selve kviktesten består af 4 til 6 spørgsmål omkring produktet eller servicen, som kan give en indikation på hvor tæt eller langt fra ens produkt er for at opnå et miljømærke. Der er udviklet en kviktest for 5 produktgrupper: Sko og andet fodtøj Trægulve Kemiske byggeprodukter Rengøringstjenester Havemøbler og legeredskaber Produkterne er udvalgt fordi det er nogle kategorier, hvor man ønsker at der kommer flere miljømærkede produkter. Slutresultatet er en rapport, der giver et kort overblik over resultaterne af kviktesten, og hvor tæt eller langt fra man er for at kunne blive miljømærket.

7 Referencer EU (2009) REGULATION (EC) NO 66/2010O OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 25 november 2009 on the EU Ecolabel. (accessed May 27, 2011) Green21 (2012a) Green21: Kvikguide til miljømærker: Kan I få et miljømærke. (besøgt ) Miljømærkning Danmark (2012a) Oversigt over kriterier. (besøgt ) Miljømærkning Danmark (2012b) Producent: Sådan får du en licens. (17. december 2012) Miljømærkning Danmark (2012c) Blomsten og Svanen: Fordele. (17. december 2012) Miljømærkning Danmark (2012d) Blomsten og Svanen: Fakta om Svanen og Blomsten. (17. december 2012) Miljømærkning Danmark (2011) Blomsten og Svanen – baggrund. (17. december 2012)

8 Se mere om projektet på www.green21.dk
LIFE08 ENV/DK/ Cle-En21


Download ppt "Kvikguide til miljømærker"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google