Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SF Ungdom Ved..

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SF Ungdom Ved.."— Præsentationens transcript:

1 SF Ungdom Ved.

2 Indhold Hvad vil SFU og hvad er SFU? 2. Den grundlæggende politik
Demokrati Solidaritet Bæredygtighed Feminisme 3. Aktuel og konkret politik Velfærdskampen 4. At være aktiv i SFU

3 Hvad er SFU og hvad vil SFU
SF’ Ungdom Danmarks største ungdomsparti ”Vi vil et socialistisk samfund, hvor alle har lige muligheder. ” Bedre skoler Gratis kollektiv transport Gratis tandlæge En ordentlig klimaindsats

4 SFU’s to ben Parlamentarisk Udenom Parlamentarisk

5 SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme
Demokratiet er grundlaget for SFUs politiske virke og det danske samfund som helhed. Vi er dog ikke tilfredse med det demokrati vi har i dag. Demokratiet er ikke at stemme hvert 4. år, men noget du er en del af hver dag. Gymnasier, virksomheder osv. skal demokratiseres, så eleverne får reel indflydelse, og så arbejdere får reel indflydelse.

6 SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme
Solidaritet handler om at vi ikke vil acceptere de store uligheder og urimeligheder der findes i verden i dag. Vi vil ikke acceptere at - at der går flere arbejdsløse rundt i Danmark, mens folk slides ned på arbejdsmarkedet. - at der findes fattige i Danmark og antallet er stigende – når vi har haft en højkonjunktur i mange år. - at ulandene betaler mere tilbage i gæld til de rige lande, end de modtager i bistand. - 800 mio. mennesker er underernærede. Hver dag dør mennesker af sult. Mange af dem er børn. Men der er mad nok i verden. Der skønnes at være 1,2 mia. overvægtige mennesker. Den vigtigste årsag til sult er ikke mangel på mad, men fattigdom.

7 SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme
Bæredygtighed handler om at vi tænker bæredygtigudvikling og hensynet til miljøet ind i vores politik. Verden står over for en miljømæssig katastrofe og der skal gøre noget nu. SFU mener bl.a.: Virksomhederne skal levere data om kemiske stoffer før de kan markedsføres. Vi skal investere stort i vedvarende energi. Vi vil en gratis og udbygget offentlig transportsektor At alle skal have råd til at købe økologisk.

8 SFU’s grundpiller Demokrati, Solidaritet, Bæredygtighed og Feminisme
Det betyder at vi arbejder for at alle skal have lige muligheder og retten til at vælge hvordan de vil leve deres liv uanset om de er født som kvinde eller mand. Som feminister kæmper vi bl.a. for : Ligeløn – Mænd tjener i dag 20 % mere end kvinder i de samme jobs og kvinder har langt sværere ved at få topposter. Barsel til mænd - I dag er det i langt de fleste tilfælde stadig kvinderne der tager barsel. Mænd skal have adgang til deres børn. Prostitution og kvindehandel skal bekæmpes.

9 Velfærdskampen ”Der var et yndigt land”
Men det var før regeringen slagtede velfærden! SFU fører derfor velfærdskampagne for: Bedre og billigere busser og toge Væk med ventelisterne på sygehuse Investér i uddannelserne, Danmarks fremtid!

10 At være aktiv i SFU Frivilligt - I definere selv hvad I vil
- Alt fra demo’er, aktioner til oplæg og studiekredse. At være aktiv i: - Afdelingen - Regionen - Landsorganisationen - Kurser og træfs

11 Grundkursus Hvis du vil vide mere så tilmeld dig SFU’s kurser
Vi holder grundkursus på alle niveauer - den september, på Ryslinge Højskole - den november, – tilmeld dig på Villy Søvndal og Lars Løkke tordner sammen i paneldebat

12 Tak for i aften Læs mere på SFU.dk


Download ppt "SF Ungdom Ved.."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google