Download præsentationen
1
SPIRITUS Hvordan laves det?
2
Hvad laves det af? Korn Byg Hvede Majs Frugt Agave Æbler Pærer Sukker Melasse Roer Vin Hvidvin Rødvin
3
Kulhydrat holdig væske Gæring Klar til destillering
HVORDAN Stivelse forklistres Nedbryde enzymer Kulhydrat holdig væske Gæring Klar til destillering
4
”Vin” koges langsomt op Fordamper Fordampede væske afkøles Fortættes
destillering ”Vin” koges langsomt op Fordamper Fordampede væske afkøles Fortættes Alkohol
5
Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
Metoder Pot Still metoden Mest brugte Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
6
Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
metoder Alambic ”Cognac” metoden Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
7
Resten destilleres igen Lagres på egetræsfade
cognac Vin på 5-6 % Destilleres af 2 gange Kun ”hjertet” bruges Resten destilleres igen Lagres på egetræsfade
8
Druer som Cognac Vin som cognac Destilleres en gang
Armagnac Druer som Cognac Vin som cognac Destilleres en gang Enkeltmarks Armagnac Årgangs Armagnac
9
Frugt vin destilleres Lagres i ståltanke Lagres med sukker
Frugt brændevine Frugt vin destilleres Lagres i ståltanke Lagres med sukker Alkohol hældes over Lagres på stålfade
10
Frugtsmag tilsættes som destillat
vodka Kartofler, majs, byg Koges til mask Gæres til ”vin” Destilleres Lagres på stålfade Frugtsmag tilsættes som destillat
11
Sukkerrør, Melasse, Sukkerroer Gæres Destilleres
Rom Sukkerrør, Melasse, Sukkerroer Gæres Destilleres Bianco lagres på stålfade Negro lagres på egetræsfade
12
Stængler hugges af agaven Agaven koges Sukker forklistrer ”Vin” laves
Tequila/Mescal Stængler hugges af agaven Agaven koges Sukker forklistrer ”Vin” laves Destilleres Lagres
13
Whiskey/Whisky/Bourbon
Korn spires Koges til forklistring ”Vin” laves Destilleres Lagres på egetræsfade
14
Kan lagres med andre krydederier Forbindes med England
Gin Kornbrændevin Lagres med enebær Kan lagres med andre krydederier Forbindes med England Kommer fra Holland
15
Smag trækkes ud med sukker Lagring Oprindeligt medicin
Likører Alkohol Smagsgivere Smag trækkes ud med sukker Lagring Oprindeligt medicin Opfundet af munke
16
Korn, kartofler eller Majs Destilleres Lagres med smagsgivere
Snapse Korn, kartofler eller Majs Destilleres Lagres med smagsgivere Neutral i smagen Kryddersnapse
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.