Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Libanesisk mad.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Libanesisk mad."— Præsentationens transcript:

1 Libanesisk mad

2 Mit mål at eleverne stifter bekendtskab med det Libanesiske køkken, og får indsigt i køkkenets mangfoldighed.

3 Fælles mål ”at sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet”
”undersøge danske og andre kulturers mad- og måltidstraditioner”

4 Tre vigtige aspekter Tid (historik) Rum (samfund) Miljø

5 Rum (Lotte Holm) Natur Kultur Samfund (Miljø)

6

7 Natur Historik Tyrkiet, bilat al sham
Libanon frisættelse (med styring og regering) oktober 1948 Skolerne/sprog – fransk Inspireret af tyrkisk mad Fedt – tønder – sukker, tørret kød Margarine 100 år siden

8 Råvarer Bekaa-dalen frugt og grønt; mulukhyia, okrabønner etc. samt lækker lækker vin Sydlibanon frugt og citrontræer (selv presset) Sydlibanon blomstervand og rosenvand – blomster fra appelsin og citrontræer Vinteren små courgetter, mellemting mellem kusa og græsker, aubergine Tørrede frugter og grønt Plantage (bønner i bjergene) De lever af turister, frugt og grønt (arabiske lande) Havnebyer som, tripoli og saida, sardiner, ingen torsk og rødspætter Mange oliventræ, oliven og olie

9 Okra bønner

10 Mulukhiya

11 Kultur Drusser, armenier, shia, sunni, kristne, katoliker
Østbeirut kristne, vestbeirut muslimer Svinekød sælges Mezza er berømt 60 små tallerkener (rå lever, hummus, falaffel) Saida-fisk Tripoli-sfiha Beirut-kebe

12 Mezze

13 Samfund ikke meget frysevarer (dyrt)
vil hellere have friske (billigt) råvarer man fryser selv(lang tid på mad, dagen før) morgenmad sammen (youghurt, full, ost) samt te arbejde senest tre, spiser varm mad om middagen efter kl. 18 ligesom morgenmad køernes og gedernes mælk - til youghurt ovnbagerier – først med dejen

14 Traditioner fødsel-mukhle når man har født skal man passe på og spise noget varmt (kvinden er åben). Indeholder kanel og noget der minder om kommen(det varmer). Mandler, kokosmel,pinjekerner, valnødder er godt for den ammende. ved tænder – hvede (korn) de ligner tænder for at fejrer Eid baklawa, mamul (julekager)

15 Dagens retter Ris med allehånde, kanel, bouillon og kød
Ris med fuglereder Tabulleh Dej med fyld( kød og pulveriseret timian)


Download ppt "Libanesisk mad."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google