Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Eksperimenterende undervisning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Eksperimenterende undervisning"— Præsentationens transcript:

1 Eksperimenterende undervisning
Lidt inspiration fra Sørensen, Birgitte Holm m.fl: Skole 2.0. Klim, 2010

2 To fremtidige lærer-typer M
To fremtidige lærer-typer M. Castell er ophavsmand til betegnelserne, der bruges s. 49 i bogen Den generiske medarbejder, der kun kan forandre sig gennem formel læring Den selvprogrammerende medarbejder, der kan oplære sig selv i og tilpasse sig nye opgaver, processer og typer af information, i takt med at teknologiens og samfundets forandringstakt konstant øges. Overvej, hvordan udvikler man evnen til selvprogrammering. (Jeg kan kun beklage det ”dårlige” udtryk, der lyder meget teknokratisk)

3 Opsamling af, hvad børn sætter pris på i forhold til leg og læring (omtalt s. 79)
Handling – at gøre noget selv og at styre Udfordring – at blive stillet over for problemer, der skal løses Reifikation – at skabe, producere, eksperimentere Socialitet – at kommunikere og indgå i fællesskaber Præstation – at få anerkendelse og nyde respekt Selvtolkning – at afsøge og afprøve sin identitet Nydelse – at indgå i sansemæssige og kropsligt nydelsesmæssige situationer

4 Kendetegn ved projektarbejde (omtalt s
Kendetegn ved projektarbejde (omtalt s. 133) Den oprindelige kilde til dette er Hans Jørgen Kristensen Princip om problemorientering Princip om produktorientering Princip om deltagerstyring eller fællesstyring Princip om tværfaglighed og dermed faglighed Princip om eksemplarisk indhold Overvej, hvordan disse forhold kan tilgodeses i den almindelige undervisning.


Download ppt "Eksperimenterende undervisning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google