Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution."— Præsentationens transcript:

1 Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution Master i bygherrerådgivning

2 1: Et kort rids af uddannelsen og formålet med den 2: Hvad så! Et år efter? 3: Hvad er det særlige ved biblioteksfolk?

3 En dobbelt forståelse af begrebet organisation

4 1: Organisation som organisering 2: Organisation: rettede individer som hver især vil noget En organisation Ressourcer organiseres for at levere et output

5 Jeres ’ekspertise’ blokerer bestemt ikke... Hvad er det der begrænser vores udsyn på verden…. Og hvad kan du så i øvrigt nå inden på tirsdag???

6 5 moduler – tre en halv månedKøbenhavn London Silkeborg Lokalt Roskilde + lekitier Kernebegreber Next Practise Mind switch Benspænd Hvad kan du nå inden på tirsdag

7 Et år efter…. Det vi lærte på innovatøruddannelsen skal bredes som ringe i vandet. Det må man sige er blevet brugt. Det var nærmest præstationsangst fremkaldende fordi vi konstant skulle innovere. Ledelsen virker forskrækket over de tiltag og den måde vi som innovatører arbejder. Der er en idé i ledelsen om at innovatørerne fremmer egne ideer. Det jeg har lært mest af er benspænd – at sidde og lege – der gir et kick. Det har været meget svært at løbe projekter i gang alene – det er vigtigt at man er to af sted fra samme bibliotek. Ingen ved hvornår prikkerunden sættes i gang – det lægger en stor låg på stort set alle udviklingsaktiviteter. Vi har lært at træde et skridt tilbage, tænke sig om en ekstra gang. At turde lidt mere. Feltarbejdet bliver brugt! Vi observerer meget og henter konkrete erfaringer.

8 Strukturelle udfordringer og karakteristika Innovatørerne Meget åbne Super engagerede Meget kreative

9 Hvad var det der begrundede beslutninger og argumenter? Personlige præferencer Personlige erfaringer Professionel viden Min brors sundhedsplejerske….. Er drageværksteder nu ikke godt nok!?? Jeg tror….. Jeg synes….. Jeg har oplevet….. Jeg har undersøgt….. Andre har undersøgt…..

10 Hvad siger undersøgelser / videnskaben så !? Homogenitet – at vi ligner hinanden og mener det samme…Hvorfor? ”Similarity attraction” ”PE – fit: Person, environment fit”, tendens til stress hvis ikke der er overensstemmelse mellem evner og jobkompleksitet og mellem motiver og arbejdsmiljø Hvad er problemet? Personlige præferencer Personlige erfaringer Professionel viden Homogene grupper når sjældent til tredje step Præference baserede beslutninger: Personlige præferencerPersonlige erfaringerDomæne specifikke argumenter

11 Brugere > forbrugere Digitalisering af vores materialer Nye forretningsmodeller New Public Management Bibliotekerne er en gammel institution Megen tavs viden Præference baserede beslutninger og domæne specifikke argumenter Øger usikkerheden om virke og identitet Konservatisme og mangel på nysgerrighed Eksplicitering!!!

12 www.hvadskalvimedbiblioteker.dk

13


Download ppt "Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google