Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne."— Præsentationens transcript:

1 Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne skal slettes igen!) Giv basen et navn. Tryk på ”New”. Skrivebord

2 At åbne og lukke eksisterende databaser Eksisterende databaser åbnes og lukkes under ”Files” - eller med Crtl F4. Luk den nye databaser og åbn den med fuld access (Read-Write Exclusive).

3 Import af tekstfiler ”Database” skal indeholde navnet på den base, til hvilken data skal importeres. ”Filter” skal indeholde det konverteringsfilter der passer til de data, der skal importeres. ”Text file” skal indeholde stien til den tekst-fil, der er download’et til import. I firkanterne med de tre prikker, er der lister over hhv. filtre og tekstfiler. De øvrige felter kan herefter udfyldes efter ønske. Det der indtastes i ”Additional Keywords” vil blive lagt ind på hver enkelt af de importerede referencer Tryk på knappen ”Import”. Eventuelle problem-referencer gemmes i en navngivet logfil. Det giver mulighed for at rette databasen til manuelt på et senere tidspunkt.

4 Importerede datas placering De ny-importerede data ligger billedligt talt i en ”stak” for sig selv og venter på at blive ”sat på plads i kartotekskassen”. Det gøres manuelt ved at højreklikke på musen – eller automatisk samtidig med at basen lukkes!

5 Visning af listen Under ”Tools” vælges ”Reference list display”. Herefter indsættes de ønskede felter i den ønskede rækkefølge.

6 Check for dubletter Under ”Tools” klikkes på ”Batch Operations” og ”Duplicate Search”. De mulige dubletter trækkes nu ud i en selvstændig liste til videre bearbejdning.

7 Luk dubletlisten Sæt cursoren i referencelisten og højreklik på musen. Herefter kan der klikkes på ”Close Duplicates Reference List”.

8 Søg i egen database Klik på ”kikkert-ikonet” og vælg søgefelt fra dropmenuen. Indtast søgeord. Benyt ”Connector” til valg af boolske operatorer (AND OR NOT). Søgningen startes ved at klikke på ”kikkerten” på værktøjslinjen. Resultatet vises i en selvstændig liste ”Retrieved”. Højreklik for at lukke ”Retrieved”

9 Tilføj en post manuelt Under ”References” kan man indtaste en ny reference manuelt.

10 Først vælges formatet for den reference, der skal indtastes – under dropmenuen i feltet ”RefType*” Valget vil automatisk ændre de tilgængelige felter. Felterne udfyldes med de foreliggende data. Som det fremgår, er der også brugerdefinerede felter til fri afbenyttelse: Referencetyper


Download ppt "Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google