Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Workshop - bedre byggeprocesser

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Workshop - bedre byggeprocesser"— Præsentationens transcript:

1 Workshop - bedre byggeprocesser
Dansk Byggeri 30. august 2010 Niels Anker Jørgensen Emcon a/s

2 CBS Kilen – Atriumhimmel og glaselevatorer

3 CBS Kilen - Byggeri på Solbjerg Plads
Samlet anlægsbudget, ca. 250 mio. DKK Projektforløb over 3 år Parløb mellem bygherre og processtyrer Totalrådgivning (arkitekt/ projekteringsledelse, ingeniør, byggeledelse) Hovedentreprise og få bygherreleverancer Tidligt udbud og kontrahering på baggrund af projektforslag Færdigprojektering i samarbejde med hovedentreprenør Systemintegrator hos hovedentreprenør (forberedelse af ibrugtagning og drift)

4 CBS Kilen - Samarbejdet
Samarbejdsaftale for alle parter i bygge- processen, herunder oplæg til nøgletal samt konfliktløsningsmodel Krav til kvalitet, tid og økonomi skal indfries, ligesom kravene til sikkerhed og miljø. Opfyldelse af krav måles blandt andet på baggrund af 4 nøgletal, udviklet i fællesskab af bygherre, processtyrer og totalrådgivergruppe Nøgletallene repræsenterer bygherrens væsentligste succeskriterier for byggeriets gennemførelse Processtyrer, totalrådgivergruppe og hoved- entreprenør skal bidrage til nøgletallenes opfyldelse.

5 CBS Kilen – atrium, isflager

6 CBS Kilen Nøgletal Den samlede entrepriseudgift, ekskl. særlige vinterforanstaltninger udgør maksimalt DKK 161,6 mio. ekskl. moms. Byggeriet skal være færdigt og afleveret uden væsentlige mangler den 1. november 2005. Det færdige byggeris kvalitetsniveau skal som minimum svare til Handelshøjskolen i København, byggeafsnit 1 på Solbjerg Plads 3 med hensyn til det generelle niveau hvad angår æstetik, detailløsning og udførelse. Handelshøjskolen i København, byggeafsnit 2 skal som maksimum udgøre m2 brutto i etager over terræn.

7 CBS Kilen – læder og magnesit

8 CBS Kilen – konfliktløsning, trappemodellen
Konflikter søges løst på lavest mulige beslutnings- niveau, idet parterne sammen fastsætter en kort tidsfrist for løsning af konflikten Byggepladsniveau – 1 til 7 dages frist Kan konflikten ikke løses på byggepladsniveau, løftes den op til næste beslutningsniveau Projektledelsesniveau – 7 dages til 1 måneds frist Konflikter, der ikke kan løses på projektledelsesniveau, behandles på højeste beslutningsniveau – evt. med deltagelse af en mægler Styregruppeniveau (direktion)- 1 til 3 måneders frist Hvis der på højeste beslutningsniveau ikke kan opnås enighed kan en konflikt indbringes for en voldgift som angivet i AB 92 og ABR 89

9 CBS Kilen – trappen til himlen

10 CBS Kilen - Resultater Aflevering af byggeriet til tiden, ”mangelfrit” og i aftalt omfang og kvalitet Byggeregnskab i henhold til budget – med tilkøb Problemløst samarbejde under udførelsen – konfliktløsningsmodellen var en succes Nøgletal blev kun anvendt i begrænset omfang til ”belønning” ved opfyldelse af krav Færdigprojektering i samarbejde med hovedentreprenør var omkostningstungt Systemintegrator hjalp ved overgang til drift – men løser ikke alle bygherrens driftsproblemer


Download ppt "Workshop - bedre byggeprocesser"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google