Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:"— Præsentationens transcript:

1 Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune

2 Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner: UU, Jobcentret og Erhvervsuddannelserne: Erhvervsuddannelsescenter Syd, Social og Sundhedsskolen Syd og International Business College Aabenraa (HG) Primær målgruppe: Udsatte unge over 18 år, der af Jobcentret henvises til uddannelse (uddannelsespålæg) Sekundær målgruppe: De kommunale aktører omkring de unge samt erhvervsuddannelserne

3 Beskrivelse af nuværende problemstillinger Udsatte unge, der i dag af Jobcentret henvises til uddannelse, har ofte svært ved at gennemføre den erhvervsuddannelse, de påbegynder. Der kan være bl.a. være tale om unge, der mangler motivation i forhold til deres uddannelsesvalg.

4 Produkt og metode Produkt: Et afklaringskursus for den unge – brobygning for >18-årige på kontanthjælp med uddannelsespålæg Form: 2 X 2 kursusdage på to af tre deltagende erhvervsuddannelsesinstitutioner en fælles opsamlingsdag, som UU og Jobcenteret står for. Formål: overblik over de mange uddannelsestilbud på erhvervsuddannelsesområdet Understøtte et velovervejet uddannelsesvalg UU og Jobcentret samarbejder om processen en mentor fra Jobcentret vil følge den unge igennem afklaringskurset og ind i uddannelsen.

5 Arbejdsmetoder og vejledningsmetoder Arbejdsmetoder: Afklaringskursus – brobygning på to erhvervsuddannelser – individuel afklarende samtale – overleveringsmøde Vejledningsprocessen: Under udarbejdelse, men med elementer fra SCCT modellen, hvor der vil være fokus på den unges interesser, formåen og mål.

6 Hvad vil vi opnå At der er sammenhæng mellem uddannelsespålægget og de uddannelsesplaner, som udarbejdes i UU-regi og på erhvervsuddannelsen At de unge oplever, at de får den nødvendige støtte til at træffe et kvalificeret valg At der fra både kommune og erhvervsuddannelserne er gensidig information om de evt. støtteforanstaltninger, som er etableret eller skal etableres, for at den unge kan gennemføre uddannelsen Tæt opfølgning både op til og efter uddannelsesstart At mindst 70 % af de unge, der indgår, er fastholdt i uddannelsen 6 måneder efter uddannelsesstart

7 Efter projektet Efter projektperioden forventes det, at de nye arbejdsgange i modellen vil kunne implementeres i den daglige drift i både UU, Jobcentret og på erhvervsuddannelserne. At den sekundære målgruppe opnår fælles referenceramme og gensidig forståelse.


Download ppt "Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google