Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag."— Præsentationens transcript:

1 Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag

2 Sygehusmaden Image, ry og rygte Storkøkkener og madservice Funktion: ernæring, fysiologisk livsophold og restitution Hovedfokus: direkte udgifter/omkostninger/indkøb Delfokus 1: logistik, levering og håndtering Delfokus 2: holdbarhed, visuel kvalitet Delfokus 3: smagskvalitet og ophav: både geografisk og produktionsteknisk/etisk

3 Sygehusmaden i Nordjylland Centrale aspekter – set udefra – ”miljøet” – Ledelse – Struktur – nationale og europæiske krav – Region Nordjylland politisk – Region Nordjylland geografisk og erhvervsmæssigt

4 Små producenter i storkøkkener Regionalt finansieret projekt – i samarbejde med Sygehus Vendsyssel – De specifikke forhold – Projektdeltagerne udvælgelsesprocessen

5 Små producenter i storkøkkener Spørgeramme – 16 respondenter – 1 produktgruppe – Spørgsmålene Køn Hvordan vil du betegne din interesse for mad generelt? Ved du om du har fået lokalt/regionalt producerede fødevarer under dit ophold? Hvad synes du om pålægget under dit ophold? Vil det gøre en forskel for dig hvis maden på sygehuset i højere grad er baseret på lokalt fremstillede råvarer? Ville du gerne opleve flere eller færre lokalt producerede fødevarer under et sygehusophold? Har maden indflydelse på dit humør/velbefindende under opholdet? Uddybende kommentarer

6 Små producenter i storkøkkener Svarene – Patienter opfatter lokalt producerede fødevarer positivt. – Patienter ser gerne langt flere lokalt producerede fødevarer på menuen på sygehuset – Maden har indflydelse på patienternes humør og velbefindende under opholdet. – Patienter var delt i deres viden om de under opholdet havde fået lokalt producerede fødevarer – der var altså tvivl om informationsniveauet.

7 Små producenter i storkøkkener Andre svar – Det fremgik at tilfredsheden med maden var langt overvejende stor, men af uddybende kommentarer fremgik det blandt andet at maden savnede smagsintensitet, var ensformig, men også positivt at der var meget fisk og til gengæld at der savnedes økologiske produkter.

8 Idealer, oplevelse og smag Sygehusmaden som restaurationsmad Afspejle trends i samfundet generelt Patientsammensætning og demografi Tilberedningsteknik og anretning… finish Perception af lokal mad – Kommunen, Regionen, 50 km, SMV’er, økologi, direkte levering, – the new rurality  a placeless foodscape

9 Idealer, oplevelse og smag Kvalitetsfødevarer – ”velsmag”, råvarernes egen smag, intensitet – Er der en modsætning mellem ”det villede” og ”det ønskede”? Smagen af et sted (i sig selv) Smagen af et sted (markedsført) Fortællingen, informationsniveau

10 Erfaringer fra projektet Ready to Cook Ikke fokus på økologi eller nødvendigvis lokal mad – Kommunikation mellem producent og køkken – Kommunikation mellem køkken og bruger – ”Lokal” spiller en overraskende lille rolle for brugerne!! – Det visuelle, indpakning/emballage/signalværdi, information, storytelling

11 Perspektiverne Nordjylland som madens region – ”tvungen” menu på sygehuse, plejehjem og børnehaver – Sammenhæng mellem erklæringer og realiteter I indkøb – stærkt nærmarked for erhvervslivet giver stærkere brand af Nordjylland som madens region Smartere servering Gladere patienter


Download ppt "Lokal mad på sygehuset – mellem idealer, oplevelse og smag."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google