Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap."— Præsentationens transcript:

1 De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap

2 De Samvirkende Invalideorganisationer 2 Dagens budskab I 4 Der er behov for en nem, ligeværdig og tilgængelig job-portal, hvor såvel ”parate” arbejdsgivere som ansøgere med handicap kan mødes, påvirke og rekruttere hinanden 4 Målet er at levere et redskab, som vil bidrag til at skabe 10.000 nye job med løntilskud til personer med førtidspension og 5.000 nye fleksjob inden for en tidsperiode af 5 år i større danske virksomheder.

3 De Samvirkende Invalideorganisationer 3 Dagens budskab II 4 Det rummelige arbejdsmarked omfatter hele arbejdsmarkedet, dvs. knap 3 mio. jobs. 4 Det drejer sig om at få de rette personer med de rette kvalifikationer i de rette jobs. 4 Det Sociale Ansvar fungerer kun, hvis det er OK, at virksomheder tjener penge. 4 Det rummelige arbejdsmarked handler derfor om rummelige og fleksible arbejdspladser.

4 De Samvirkende Invalideorganisationer 4 Job-portalens idégrundlag 4 Behov for et nyt fælles redskab, som giver en almindelig, ligeværdig, ubureaukratisk og hurtig formidling for såvel de parate arbejdsgivere som ansøgere. 4 Personer med handicap siger, der er ingen job at søge, og arbejdsgivere siger, der er ingen ansøgere med handicap til de job, de har. 4 Der er 260.000 med førtidspension, men kun 6.000 job med løntilskud. Der er udviklingspotentiale. 4 Der er ca. 6.000 på ledighedsydelse. 4 Der er et fleksibelt og kvalificeret arbejdskraftpotentiale til reduktion af forventet mangel på arbejdskraft. 4 Beskæftigelsesministeriet har nu sektoransvaret for alle.

5 De Samvirkende Invalideorganisationer 5 Holdningspåvirkning er nøglen 4 Det vigtigste er imidlertid holdningsskift hos  Arbejdsgivere.  Tillidsmænd.  Kolleger.  Ansøgere med handicap. 4 Man skal tro på, at det er muligt og nyttigt. Det gælder ”begge” sider.

6 De Samvirkende Invalideorganisationer 6 De største er mest interessante 4 De har stor omskiftning i job og personale og har mulighed for fleksibilitet i forhold til jobfunktioner  Coloplast  McDonald’s Danmark  Novo Nordisk  TDC  Århus kommune  Og Arbejdsmarkedsstyrelsen, LO og DA

7 De Samvirkende Invalideorganisationer 7 Job-portalens indhold 4 CV- og Jobbank i jobnet.dk 4 Personlige historier om job 4 Beskrivelse af handicapgrupper - deres muligheder og behov 4 Hvilke hjælpemidler til hvad 4 Hvilke støtteordninger findes 4 Hvad er job med løntilskud 4 Hvad er fleksjob 4 Konsekvensregne-eksempler 4 Feedback om portal og erfaringer 4 Relevante nyheder 4 Relevante kontakt- og linksreferencer 4 System til jobmapping

8 De Samvirkende Invalideorganisationer 8 De 8 grupper 4 Kørestolsbrugere 4 Gang-, arm- og håndhandicap 4 Synshandicap 4 Hørehandicap 4 Personer med læsevanskeligheder 4 Udviklingshandicap 4 Hjerneskadede 4 Psykiatri

9 De Samvirkende Invalideorganisationer 9 System til jobmapping 4 Web-baseret job-test-system, som giver svaret, om dit job med ”75%” sandsynlighed kan varetages af en personer med et konkret handicap. 4 Dette er noget ganske nyt. 4 Det skal være personligt udfordrende. 4 Holdningspåvirkende i forhold til arbejdsgivere, ansatte og personer med handicap. 4 Se nye muligheder og ikke begrænsninger.

10 De Samvirkende Invalideorganisationer 10 Organisering 4 Styregruppe er primære deltagere. 4 Brede fokus- og referencegrupper med relevant deltagelse fra virksomheder og personer med handicap. 4 Mange konkrete opgaver er udliciteret til fagligt kompetente virksomheder, personer mv. 4 Ansvaret er hos DSI, hvor kontaktperson er Anders Reitov, ar@handicap.dk, 3675 1777.

11 De Samvirkende Invalideorganisationer 11 Går i luften 4 Den 3/12/2004. 4 Den Internationale Handicapdag. 4 Forudgående markedsføring igangsættes. 4 Projektet løber frem til 31/12/2006.


Download ppt "De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google