Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship"— Præsentationens transcript:

1 BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Fortæller Jesper Kolind, BackIIBasic ”Instruktør og Faglig klipper”Jesper Piihl, Syddansk Universitet Produceret af GoVisual

2 Faser i casen Introduktion. Baggrunde og første ideer.
Indledende økonomisk setup. Holder ideerne? Opbygning af vesteuropa. Afledte effekter af første projekt. Udfordringer i forbindelse med vækst. Overgang til driftsfase. Sourcingstrategien. Strategiske valg, der tegner sig i horisonten. Supplerende. Flow i ansættelser. Markedet og etik.

3 Baggrunde og første ideer
Iværksætternes baggrunde Hvad er det for typer af iværksættere? Hvad har vi til at modeller til at klassificere? Hvad betyder deres baggrunde for deres overvejelser i forhold til at starte? Hvilke styrker og svagheder har disse typer af iværksættere?

4 Baggrunde og første ideer
Mange forskellige ideer (3,45) Hvordan finder og udvikler man forretningsideer? Hvad søger de ved at starte op? Hvad forskelle er der i at være selvstændig i forhold til at være ansat?

5 Baggrunde og første ideer
Deres grunde til at starte op (3,46) Hvad kan der blive af udfordringer i forhold til at overholde disse fire f’er? Hvad gør det af forskel for forretningen, om de vil bruge den til at opnå ny livsstil eller om de vil bygge den op med henblik på salg?

6 Baggrunde og første ideer
Første forretningskoncept (4.54) Beskriv de to ideer. Hvordan komplementerer de hinanden? Er de gode? Hvordan evalueres forretningsideer? Er Jesper og Peter de rette til at udfolde disse ideer?

7 Indledende økonomisk setup.
Projektets økonomiske og juridiske fundament (1.05) Hvad betyder selskabsformen? Hvad betyder det at der er i likviditet? Hvordan skal de bruges? Kunne man starte med mindre kapital? Hvad betyder bootstrapping og burnrate? Hvordan holdes omkostningerne nede hos B11B?

8 Holder ideerne? Holder ideerne? (1.05) Østideens død! (4.33)
Hvilken? Begge to? Hvorfor? Østideens død! (4.33)

9 Opbygning af Vesteuropa.
Ny situationsbeskrivelse (1.05) De fleste af pengene er brugt! Den ene ide er død! Du sidder nu i stolen og skal ”komme ud til de her indkøbere”. Hvad vil du gøre nu? Hvordan vil du gribe opgaven an? Canvassalg (0.36) Resultatet af indsatsen (3.00) Første projekt er nu i hus. Hvad giver det af afledte udfordringer?

10 Afledte effekter: Lokalisering
Nye medarbejdere (0.14) Hvad er der af muligheder for at lytte væk fra privatadressen? Hvor skal de flytte hen? Hvilke overvejelser kan der være i forbindelse med flytning i denne fase? J Jensen Gården (0.32) Hvad fordele giver denne løsning? Hvilke typer af sådanne huse finde der?

11 Afledte effekter: Køb af maskine?
Skal vi købe en maskine? (3.09) Hvad siger det her om iværksætterne? Hvorfor gør de det? Hvordan giver udgangen på historien nye muligheder? Hvilke overvejelser bør man som virksomhed gøre sig i forbindelse med make/buy beslutninger?

12 Afledte effekter: Likviditet
Første likviditetsudfordring (1.03) Hvori består udfordringen? Hvad er bankens overvejelser? Hvilke veje kan der være ud af situationen? Løsningen for Back11Basic (1.04)

13 Udfordringer i forbindelse med vækst.
Flere nye projekter (1.08) Hvad giver vækst af konkrete udfordringer for organisationen?

14 Udfordringer i forbindelse med vækst.
Hvad betyder væksten for behovet for antallet og typer af medarbejdere? Hvordan ændres behovet for kompetencer i takt med virksomhedens vækst? Nye typer af medarbejdere (2.08)

15 Udfordringer i forbindelse med vækst.
Hvad sker der med processer og informationsflow på ledelsesniveau i en vækstfase? Reorganisering mellem Peter og Jesper (0.54) Hvad er der af konkrete udfordringer på lavere niveauer? Konkrete udfordringer i koordinering (0.47) Hvordan kan man håndtere disse udfordringer? Løsningen på koordineringsudfordringen (1.36)

16 Udfordringer i forbindelse med vækst – Supplerende
Overvejelser omkring eget brand. (3.03) Hvilke fordele og ulemper vil det have givet? Hvad betyder det for virksomhedens værdi i en salgssituation? Oxydent i Rema1000 (0.56) Hvad har det af konsekvenser, at B11B ejer brandet?

17 Overgang til driftsfase
Introduktion: Flytning til Tirsbæk Gods (1.45) Nye Likviditetsudfordringer: Problemstillingen (3.15) Nye likviditetsudfordringer: Løsningen (0.20 – sidste del af foregående klip)

18 Overgang til driftsfase
Strategiprocessen hos Back11Basic (4.09) Hvordan kan man beskrive denne måde at arbejde med strategiprocessen? Er der andre måder at arbejde med strategi? Strategiens indhold (2.36) Er det gode missioner og visioner? Hvilken rolle skal mission og vision spille i virksomheden?

19 Sourcingstrategien Værdikæden hos Back11Basic (1.56)
Hvilke fordele søger de at opnå ved dette setup? Hvad er de centrale udfordringer, der opstår i samspillet i netværket? Konkrete udfordringer (2.26) Hvad er der for kriterier, B11B lægger ned over leverandører? Hvilke mekanismer bringes i spil for at holde samarbejdet på plads? Kontrolmekanismer i samarbejdet (2.25) Hvornår kan hver af disse mekanismer – kontrakter og etik – have deres berettigelse? Hvilke fordele og ulemper knytter der sig til dem? Produktudvikling i netværket (2.21) Hvordan kan netværk og samarbejdspartnere bruges i produktudvikling?

20 Strategiske valg, der tegner sig i horisonten.
Hvilke strategiske udfordringer står virksomheden overfor? Beskriv udfordringerne? Beskriv fordele/ulemper/konsekvenser? Beskriv hvordan I tror det går virksomheden i fremtiden?


Download ppt "BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google