Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Faglig fordybelse i indskolingen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Faglig fordybelse i indskolingen"— Præsentationens transcript:

1 Faglig fordybelse i indskolingen
Ifølge den nye skolereform skal alle elever i skoleåret have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse. Elever i klasse skal have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse i 2 timer om ugen, i klasse tre timer om ugen, og elever i klasse skal have tilbud om lektiecafe eller faglig fordybelse i 2 timer om ugen. I Indskolingen for klasse i tæt samarbejde med klub Grønnevang. På Grønnevang skole har vi et ønske om at give et varieret tilbud om faglig fordybelse på alle årgange. Vi ved, at børn lærer bedst og mest, når de selv er med til at opstille læringsmål/mål for egen læring. Derfor arbejder vi dels i de enkelte fag og i vores elevsamtaler, med at tydeliggøre målene for hver enkelt forløb, og med at hjælpe eleverne med selv at sætte mål for egen læring. Vi har et ønske om at eleverne derved alene, sammen med forældre, den kontakt voksne, klassekoordinator o.s.v. kan sætte mål for egen læring , og at de via holdundervisning eller kursusforløb i den faglige fordybelsestid, kan få kvalificeret hjælp til at nå disse mål. På de næste sider kan du læse om de hold, man kan tilmelde sig i dette skoleår. Som det fremgår starter nogle kurser i uge 37 til uge 42. Andre starter senere . Dette fremgår på kursussiden

2 Lektiecafe I lektiecafeen kan du komme forbi og få en lærer til at hjælpe dig med at komme i gang, komme videre eller få afsluttet et stykke arbejde. Her kan du sidde alene og fordybe dig i tingene, eller du kan sidde sammen med klassekammerater og samarbejde med dem om dagens arbejde. Målgruppe: Alle er velkommen. Sted: Lektiecafeen foregår på skolebiblioteket For klasse har lektiecafeen åben Mandag og onsdag Tilmelding: Man skal ikke tilmelde sig holdet, men møder blot op, når ens daglige undervisning slutter

3 Særlige tilbud for 4. – 5. klasse Alle kurser afholdes i perioder
1. Perspektivtegning og mønstre Du vil få mulighed for at lære, hvordan man tegner perspektivtegninger og forskellige mønstre. Når alle har de grundlæggende færdigheder på plads, vil vi arbejde med at tegne fx bygninger og landskaber. Vi vil også arbejde med hvordan man tegner mønstre ved hjælp af drejninger og spejlinger. Der vil være linealer og passere til udlån, men hvis man selv har ”udstyr”, er det en god ide at tage det med. Mandag fra – i lokale D1 Kurset starter først efter efterårsferien 2. Programmet CD - ord gør det nemmere! Vi tilbyder et kursus i CD-ord, for elever, der gerne  vil have hjælp til stavning på pc. Programmet giver dig hjælp til at mestre skrivning på pc? CD-ord kan læse ordene højt, som du skriver, kan komme med ordforslag og du kan bruge det på internettet". Du kan også bruge programmet hjemme. Mandag fra – i lokale D1 Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Efter samtale med dine forældre og dine lærere kan du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret. Du skal allerede nu tilkendegive om det er et kursus du kunne ønske i løbet af skoleåret.

4 2. Legetøjshistorie i PhotoStory
I en lille gruppe skal du skabe en historie i tekst og billeder på computer i PhotoStory. Historien fotograferes og skrives ud fra nogle mindre stykker legetøj, som du og andre fra gruppen har taget med hjemmefra. Mandag fra Kurset starter efter efterårsferien Sted: Computerlokalet Deltagerantal: 20 3. Forfatterværksted.  I værkstedet får du oplæg og ideer til at arbejde med dine egne skrevne tekster og du får sproglig vejledning i at skrive en god historie. Sted: i D7 Kursus fra uge Antal 20 Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Efter samtale med dine forældre og dine lærere kan du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret. Du skal allerede nu tilkendegive om det er et kursus du kunne ønske i løbet af skoleåret.

5 4. Historiefortælling I dette værksted vil du blive mere opmærksom på sproget, på virkemidler og få kendskab til forskellige genrer. Vi skal: Opdigte og genfortælle en fortælling/historie på forskellige måder. Mandag fra Kurset tilbydes først efter jul Antal 20 5. Matematik og håndarbejde Læringsmål: at læse og forstå en "opskrift" og udføre den. At få styr på måleenheder(cm, m, omkreds osv.) Vi skal fx arbejde med at sy et penalhus, lave et spil Onsdag fra Kurset tilbydes efter efterårsferien Antal: 20 Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Efter samtale med dine forældre og dine lærere kan du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret.

6 7. Matematik og billedkunst
6. Matematik og bagning Du skal lære at læse og forstå en opskrift, at tilegne dig viden om rummål og brøker, at lære at gange og dividere, samtidig med at vi arbejde med at læse opskrifter, købe ind og fx bage et brød, der skal deles med de andre. Mandag fra Sted: Hjemkundskabslokalet Kurset starter uge 37 – uge 42 Antal 20 7. Matematik og billedkunst På kurset vil du fx lære, hvordan man omregner brøk/procent/decimaltal. Opgaven kunne være at male et billede: Du må bruge 4 farver. 1. farve = 20%, 2. farve =40%, 3. farve = 30% og 4. farve = 10%.   Lave et spil.   Onsdag fra Sted: Billedkunst Kurser stater i uge 37 - uge 42 Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Efter samtale med dine forældre og dine lærere kan du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret.

7 8. Lær køkkenudtryk mens du laver mad.
Du vil få et solidt kendskab til de udtryk og vendinger, der bruges i et køkken og blive introduceret til forskellige fødevarer og redskaber. I værkstedet skal vi arbejde med med at læse og forstå en opskrift. ”Ved du? Hvad det vil sige at brassere, at koge, at brune?” ”Hvad er en deciliter, et dørslag og en kasserolle?” Mens vi laver maden gennemgår vi, hvad forskellige udtryk betyder og hvad redskaberne og fødevarerne kaldes. Onsdag fra i uge: 45, 46, 47, 48 Nyt  i uge: 9, 10, 11, 12 9. Pluk smukke buketter og lær mere om blomster. Vi skal ud i naturen og plukke blomster og bær. Bagefter skal vi hjem på skolen og arrangere dem i smukke buketter, der kan pynte op på skolen eller derhjemme. Vi skal også finde ud af, hvad de smukke blomster og bær hedder, og hvilke familier de er i. Måske fortjener buketterne at blive fotograferet eller tegnet og hængt op som udstilling på biblioteket. Mandage i 4 uger. Start uge 37 Kan gentages når vi når maj/juni måned Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Efter samtale med dine forældre og dine lærere kan du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret.

8 Klub Grønnevang tilbyder 4. årgang
”Futsal” Kom og vær med til futsal, som er en form for indendørs fodbold (vi bevæger os ude, når vejret er til det). Du lærer at have det sjovt med en bold og bliver bedre til at spille sammen med andre, samtidig med at du selv bliver bedre til at lege med en bold. Du lærer også at jonglere med en bold, og have det sjovt, samtidig med at du lærer noget nyt. Med kroppen, armene og fødderne kommer vi til at bruge trin, hop, spring, balance, drejning, sving og bøjning. Onsdage Kl. 14:00 – 15:30 Holdstørrelse: 15 elever Kurset, der på 6 uger, begynder 8. september og slutter 6. oktober: Nye 6 ugers kurser begynder efter efterårsferien. Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret, eller ved at dine forældre tilmelder dig elektronisk på forældreintra.

9 Klub Grønnevang tilbyder 5. årgang
”Mountainbikeorientering” Kom med ud og køre orienterings løb på mountainbike. Det er en ny sjov og spændende måde at bevæge sig på. Vi kører i Store Dyrehave, så du vil lære skoven godt at kende, samtidigt med at du bliver skarp til at aflæse et kort over den. Vi kører i hold på mindst 3 personer, så teamwork vil du også blive bedre til. Du får en bedre balance og kommer til at kende til grundtræningselementerne udholdenhed, bevægelighed, styrke, koordination og kondition samt til måling af hvile- og arbejdspuls. Mandage Kl. 14:00 – 15:30 Holdstørrelse: 15 elever Kurset, der på 5 uger, begynder 10. september og slutter 6. oktober: Nye 6 ugers kurser begynder efter efterårsferien. Tilmelding: Du skal tilmeldes disse hold. Du kan tilmelde dig, ved at aflevere en tilmeldingsseddel på kontoret, eller ved at dine forældre tilmelder dig elektronisk på forældreintra.

10 Tilmeldingsseddel Elevens navn____________________________________________ Elevens klasse___________________________________________ Jeg ønsker at tilmelde mig følgende kurser i løbet af dette skoleår 1.________________________________________________________ 2.________________________________________________________ 3.________________________________________________________ 4. ________________________________________________________ Af hensyn til vores bemanding i lektiecafeen, ville det være dejligt, hvis I også ville besvare følgende spørgsmål. Jeg vil ikke tilmelde mig noget, men ønsker at bruge lektiecafeen i dette skoleår. Jeg vil ikke tilmelde mig noget, og jeg regner ikke med at ville bruge lektiecafeen.


Download ppt "Faglig fordybelse i indskolingen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google