Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De gode værktøjer i ElevIntra

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De gode værktøjer i ElevIntra"— Præsentationens transcript:

1 De gode værktøjer i ElevIntra
Inspiration til undervisningen SkoleIntratræf, Kolding 15. marts 2011 Karina Pedersen, Lindeskovskolen, Nykøbing Falster

2 ElevIntra ElevIntra kan bruges til mange forskellige aktiviteter, og den store fordel er, at den gør administrationen for os lærere meget lettere. Nemt og enkelt kan man få statistikker og oversigter over elevernes svar og udvikling inden for forskellige områder.

3 Opret ny…

4 Multiple Choice Elevernes egne spørgsmål
Lærerens evaluering af et emne Statistik

5

6 Statistik

7

8

9 Samlemapper I samlemapper kan der skrives kommentarer og gives respons
Afleveringsmapper: Kun læreren kan læse elevens opgave

10 Samlemapper Fællesmappe: Lærer og klassekammerater kan læse opgaven
Præsentationsmappe: Lærer, klassekammerater, skolens elever og forældre kan læse opgaven.

11

12 Blog En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte tekster (kaldet indlæg eller poster), som regel med den til enhver tid nyeste øverst. Der er ofte mulighed for, at læserne kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. En blog er ofte knyttet til en person, men kan også deles af en større gruppe. En person, der skriver/redigerer en blog, kaldes en blogger. (Fra

13

14 Anmeldelser Forfatter, forlag, antal sider, sværhedsgrad, nøgleord, resumé og vurdering samt plads til lærerens respons. Det kan bruges i et intenst læseforløb, generelt som motivation for at læse, som evaluering af en bog læst i fællesskab osv. Klassens elever kan læse hinandens anmeldelser.

15 Logbog Elektroniske logbøger har mange fordele.
Eleverne er ikke afhængig af at skulle huske et hæfte Eleverne kan bedre rette i teksten undervejs, mens de reflekterer over, hvad de skriver. Ingen tung stak til læreren

16 Brug af logbog I en projektuge hvor eleverne skal skrive logbog med refleksionerne over deres arbejdsproces. Som en del af et forløb i et fag, hvor læreren gerne vil have føling med, hvor langt eleverne er Generelt som logbog over arbejdet i et fag

17

18 Bogkassen Fra elev-intra, om Bogkassen:
Bogkassen.dk er et websted oprettet  og udviklet af Michael Tillgaard.  Her har mange lærere på non-profit basis hjulpet hinanden med at oprette spørgsmål til bøger. Der findes spørgsmål til over 2600 bøger. På webstedet kan man som lærer logge ind og oprette sin klasse og eleverne kan logge ind og svare på op til ti spørgsmål om en bog, de har læst. Michael Tillgaard har ønsket at indgå et samarbejde med Skolesoft.dk bl.a. fordi: Bogkassen.dk var ved at blive kvalt i succes. De mange brugere gjorde webstedet langsomt at bruge. Michael Tillgaard ønskede også at de mange læreres bidrag kunne udnyttes af mange flere lærere og elever. Jeg har især oplevet Bogkassen brugt i arbejdet med svage læsere, tosprogede børn eller i begynderundervisningen, men den kan også bruges i almen undervisning, både i dansk, men også i sprogundervisning eller i de naturvidenskabelige fag som et led i at teste eleverne i forståelsen af en bog eller en tekst.

19 Webavis Web-avisen giver mulighed for nemt at udgive klassens web-avis. Den kan stilles op med rubrik, manchet, brødtekst, billede, billedtekst, faktabokse osv. Eleverne skriver deres egne artikler med egne fotos og får den udgivet, så resten af skolen kan læse den. Naturligvis kan den bruges i dansk, men også i andre fag. Man kunne også skrive en avis om miljøproblematik, om folketingsvalg, interviews med historiske personer osv. osv.

20

21 Motionskontrakt / læsekontrakt
Hver elev har en ”kontrakt”, hvor de noterer ned, hvor meget de læser / rører sig. Det kan være, at klassen eller hver elev har sat mål op, som skal nås.

22 Faglig læsning Tip en tekst:
Der formuleres spørgsmål til en tekst, og eleven prøver på forhånd at svare enten ja eller nej. Når teksten, filmen, billedet, reklamen, forsøget er lavet, prøver eleven igen at svare på spørgsmålene. Der vil i denne opgave være to faser.

23

24 Faglig læsning Gæt et ord
Der skrives en række ord ind, som eleverne skal skrive betydningen ned af før og efter læsning. Kan bruges i alle fag som en forforståelses-opgave.

25

26 Elev-intra og de yngste elever
Skolens medieplan Klasseteamet Klassens årsplan

27

28 It- og mediekompetencer i Folkeskolen.
Faghæfte 48 ” Gode digitale kompetencer er i stigende grad en forudsætning for at opsøge og udnytte fritidsaktiviteter, fx kræver deltagelsen i stadig flere friluftsaktiviteter, at man orienterer sig og tilmelder sig via internettet. Staten og kommunerne stiller krav til borgerne om at kunne fungere i en digital offentlighed. En række offentlige service-ydelser, der omhandler fx skat, boligforhold, betalinger og lignende, udvikles primært til digital betjening.”

29 ”Det er i dette landskab af hastige samfundsforandringer,
at skolen skal finde sin vej og komme de nye formelle og uformelle krav fra samfundet i møde. Dette kan ske ved, at skolen inddrager videnssamfundets arbejdsformer gennem en læring, der er åben, fleksibel og primært projektbaseret.”

30 It kan ikke længere opfattes som et isoleret værktøj eller en teknologi, som står alene og rummer sin egen, afgrænsede faglighed. Tilsvarende kan vi ikke længere tænke på digitale færdigheder som udelukkende det at kunne betjene it. Informations teknologien og it-relaterede kompetencer er som dannelsesbegreb stadig mere centralt i samfundet – og derfor også i skolen.

31 Med udgangspunkt i elevernes rolle som brugere af it, og
set i lyset af udviklingen af web 2.0, inddrages følgende fire temaer i den faglige og tværfaglige undervisning. 1. Informationssøgning og -indsamling 2. Produktion og formidling 3. Analyse 4. Kommunikation, vidensdeling og samarbejde. De fire temaer inddrages med henblik på at facilitere elevernes læreprocesser og skabe bedre læringsresultater og for at understøtte, at eleverne tilegner sig digital dannelse.


Download ppt "De gode værktøjer i ElevIntra"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google