Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Glaskursus Åse og Sanne

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Glaskursus Åse og Sanne"— Præsentationens transcript:

1 Glaskursus Åse og Sanne

2 Elev-undervisning Vi foreslår, at der lægges ud med at alle elever skal have et glas-skærekursus, så de får kendskab til dette materiale samt prøver at arbejde med glas og de dertilhørende redskaber. Derefter vil det være fint at starte med at lave en vase eller en bordskåner til glas og kopper. Så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan laves af dyr, figurer, trolde, hekse m.m Eleverne skal altid bære sikkerhedsbriller

3 Der kan arbejdes med to forskellige slags glas
Planglas og floatglas. Floatglas er den med den grønne kant (termorude), som nok vil være den vi vil anvende mest, pga prisen. Måske kan vi være heldige og få den gratis. OBS de to typer må aldrig blandes sammen, da de udvides/trækker sig sammen med forskellig hastighed.

4 Redskaber Der er brug for det specielle underlag, så små glasstykker kan falde ned. En glasskærer – er ikke skarp. Glasknækker Hjælperedskab: Evt. lineal spændt fast på bordet Samt diverse tange til kobber og messingtråde.

5 Vigtigt Der skæres i glasset helt ud til kanten. Det skal gerne give en knitrende lyd. Glasskæren skal holdes vinkelret på glasset 45 grader. Pas på ikke og hælde til siden med hånden, så virker det ikke. Man kan ikke skære samme sted to gange. Den hvide streg på glasknækkeren skal være lige ovenpå snittet samt et lille stykke inde på glasset.

6 Tegn en valgt skabelon Vi arbejder i det følgende med katten, der er på dias 1

7 Vær opmærksom på hvordan der holdes på glasskæreren
De store dele, krop og hoved, laves der to af, så de kan smeltes sammen omkring de øvrige dele.

8 De skarpe kanter og små dele (øjne – ører) klippes med en ”glassaks”

9 Klip direkte i affaldsbeholder

10 Så er de fleste dele klar
OBS: Det hele samles først i ovnen. Her demonstreres blot, hvordan man i ovnen skal være opmærksom på, at små dele (her ører) skal ind over glasset. Det stykke der ligger ind over skal ikke have farve på.

11 Når alle dele er klar vaskes alt glas i rindende varmt vand med en blød svamp
Tørres med en blød klud - viskestykke

12 Så skal der farve på Det er godt at farve på et stykke hvidt lamineret papir. På den måde får man let restfarven hældt tilbage. Ikke i den sammen beholder, men i en blandingsfarve.

13 Emalje - farver Der er transparente og opak farver. Det er bedst at bruge de opakke farver med eleverne. De dækker bedst. Farverne er blandbare –blandes ved drys direkte på glasset

14 Drysse-dåser Hold ikke dåser for tæt på og drys med rund hånd 

15 Drys de forskellige valgte farver på, gerne i lag
Drys de forskellige valgte farver på, gerne i lag. Der skal så meget på, at man ikke kan se igennem Lægges over på en bakke (vi skal se om vi kan finde nogle gamle bakker med kant på) Ellers kan man bruge et skærebræt.

16 Så skal der dekoreres Her er kobberfolie (bliver rød i ovnen) og messingfolie (bliver antik-guld) meget velegnet. Til knurhår, haler m.m. bruges Kobber/messingtråd eller bare almindelig ståltråd.

17 Der klippes pynt i messingfolie og males øjne med flydende
maling. Læg mærke til at det er bunden der dekoreres.

18 Der kan bruges lidt lim Specielt når det er børn der arbejder med dette. Det er ellers svært at holde styr på de små dele som eks. knurhår. Skolelim er meget anvendeligt.

19 Så er katten klar til at komme i ovnen
Det hvide stykke ”skum” (fiberpapir) der ligger for enden er sat på for at gøre plads til metaldelen, der skal sættes på foden så katten kan stå stabilt. Pas på når der købes fiberpapir. Der kan stadig købes noget der er giftigt. Og fiberpapir må ikke ligge på emalje, så husk at fjerne farven der hvor papiret skal ligge.

20 Samling i ovnen Der er en tydelig for og bagside på seperatorpapiret.
Der ligges seperator-papir på stenen. Alle dele lægges sammen, med de dele Imellem som skal smeltes sammen. Kobbertråden kan bøjes efter ønsker, når glasset er smeltet sammen. Pladen med farven er bunden. Smeltes ved 830 grader i et døgn. Glas skal stige og falde stille i temperatur. Denne smeltning kaldes en fusing – sammensmeltning af to glas.

21 Det kræver en meget rolig hånd

22 Foden kan også laves i glas
Tråd: 2 cm ned i fod. 5-6 cm i mellem krop og fod Kobbertråden bøjes på denne måde når den har været i ovnen Obs: til selvstående fødder (som fuglene) skal kobbertråden være 2,5 mil.

23 Slibemaskine Er der en meget skarp kant kan denne slibes i slibemaskinen. Vær opmærksom på at der skal vand på hele tiden. Der står en beholder nedenunder, der forsyner maskinen med vand. Det er et diamantværktøj.

24 Små vaser Der skæres 4 stykker lige store glas. Fiberpapiret smøres
To kobbertråde – 6-8 cm, bøjes i enderne. To stykker fiberpapir, der bliver hul i vasen. Der skal være god plads ud til kanten, da hullet bliver Fiberpapiret smøres med seperator, inden det kommer i ovnen.

25 Dekorer med stencils Her dekoreres den øverste plade

26 Smarte løftehåndtag Af malertape
Så kan skabelonerne nemt løftes af og på.

27 2 forskellige vaser Til små anemoner eller vintergække
Når denne har fået toppen på kan den hænge. To vaser der hænger sammen med kobbertråd. Der mangler endnu lige toppen på den ene.

28 Klar til smeltning i ovn

29 Det færdige resultat

30 Afslutningsvis Håber det har vagt jeres interesse 
Vi syntes bestemt det er brugbart, både i Lille og Store Team. Åse og Sanne


Download ppt "Glaskursus Åse og Sanne"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google