Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skoleporten Hvordan tilpasser jeg layout mulighederne i

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skoleporten Hvordan tilpasser jeg layout mulighederne i"— Præsentationens transcript:

1 Skoleporten Hvordan tilpasser jeg layout mulighederne i
SkolePorten til min skole? Ole Windeløv

2 De helt nemme regler Skab ikke forventninger I ikke kan holde. Husk at
Synlige sider også skal være aktiveret Den dynamiske side skal aktiveres parallelt med menupunktet. Sider der er synlige bør have et indhold - Rediger menuerne, så de viser det I kan leve op til. Deaktiver siden i menuen, men behold den evt. aktiv i dynamiske sider så I selv kan teste den. Beslut jer til hvor I vil have dokumenter vist - vent med at slå det til før I forventer at der snart vil være indhold. Lav en plan for hvornår tingene skal være aktive og have indhold

3 Teksterne skal være læsbare - også for maskiner
Husk at få valgt farver der harmonere og skab tilstrækkelig kontrast mellem baggrund og tekst i menuerne. I alle skabeloner er det væsentligt at skrive tooltips (tekster der bliver vist når man peger på et menupunkt). I skabeloner der har undermenu-sider kan det være smart at lave forklarende tekst samt billeder på selve hovedmenupunktet. På under menu punkter virker den forklarende tekst som almindelig tekst i undermenuerne, og som tooltips i skabelon der ikke anvender undermenu sider.

4 De simple tilpasninger der gør siden lidt sjovere
I skabelon 1-5 samt 7 vælger man i menuen kun undermenu siderne, mens de øvrige skabeloner viser hele strukturen som en del af menuen. På undermenu siderne kan man selv sætte ikoner og billeder ind som gør at man på den enkelte side får et pænere udtryk. Link Link

5 De simple tilpasninger der gør siden lidt sjovere
Der kan lægges et baggrundsbillede ind bag teksterne. si.dalumskolen.odense.dk Link Sørg for at der er små illustrationer på siderne. Alle billeder kan uploades via ”administration af billeder” under punktet vedligeholdelse. Lad eleverne lave tegninger som i scanner ind og formindsker. Det giver dem et medejerskab. Husk at tænke på størrelse på billederne også i Kbytes.

6 Mulighed for at skifte mellem flere sites
En hovedmenu på skolens sektornet site Link En hovedmenu i topbjælken (Skabelon9) Link

7 For de avancerede Hvis man gerne vil have genveje på nogle sider og ikke på andre kan man fravælge det ved at lave et direkte link fx til i stedet for blot at vælge blot at vise undermenuen som standard. Opbygning af en html side med links til de asp sider du gerne vil vise. Se oversigt på - under punktet Skoleporten – Integration Eller klip dem fra de links der allerede er i menuer og sider i skoleporten.

8 Sæt parametre på dine link
Klip link til underpunkter ved at se hvorledes de i forvejen er linket fra siden. Fx et specifikt debatforum Undlad at linke til sider i beskyttede områder. Ulovligt link: /Li/BrugerBaser/VisDatabase.asp?BaseID=1 Der findes ofte en side der kan vise det i skoleporten /Infoweb/Brugerbaser/VisDatabase.asp?BaseID=1

9 For dem der har et programmør gen
”Iframe” de asp-sider du gerne vil vise i dit eget layout, evt. sider fra flere skolers sites og eller ”Embed” video og lyd. Se demo og kode på demo.skoleintra.dk -> ”Et udpluk” Indsæt rammer med asp filer fra skoleintra <IFRAME align=left src="http://demo.skoleintra.dk/Infoweb/DynamiskeSider/Telefontavle.asp" width="100%" height=300> </IFRAME> Indsæt lyd eller videoklip fra eksterne kilder <EMBED pluginspage=http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/ width=400 height=500 type=application/x-mplayer2 filename="http://auth.dril.dk/cgi-bin/asx.cgi?klip=46" ShowStatusBar="1" ShowDisplay="1" ShowControls="1" AutoStart="1" AutoSize="0"> </EMBED> Der vil blive lavet et interface i SkoleIntra der integrere dette i systemet.

10 Nye muligheder i version 4.0.0
Redigering af er stylesheet som gælder for forsidens layout Uddrag: h { font-family: Verdana, Arial, Helvetica; font-size: 20pt; font-weight: bold; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } h { font-family: Verdana, Arial, Helvetica; font-size: 16pt; font-weight: bold; h { font-family: Verdana, Arial, Helvetica; font-size: 13pt; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } h { font-family: Verdana, Arial, Helvetica; font-size: 10pt; font-weight: bold; .forsidebar { font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-Serif; color: #000000; background-color: #D8ECFD; font-size: 10pt; font-weight: bold; margin-top: 2; background-image:url('gradient3.gif') } De fleste elementer på skoleporten referer til de beskrivelser der er lavet her. Når man ønsker at der skal være et andet baggrundsbillede i emnebjælkerne på forsiden er det ”gradient3.gif” man supplere med et andet billede, og indskriver navnet her.

11 Det væsentligste er: Definer selv udviklingen og sørg for at I har indhold på de sider der vises. Tænk på de svage grupper – tooltips og forklaringer Tænk på de visuelle – få nogle grafiske elementer ind – men skab også et harmonisk udtryk. Tag nogle simple grafiske elementer i brug. Lav evt. en skabelon for de sider i selv skriver på skoleporten. Lav supplerende tekster hvor det er muligt. Der er mange muligheder også for de kreative. Kom med forslag hvis der er ting vi ikke allerede kan.


Download ppt "Skoleporten Hvordan tilpasser jeg layout mulighederne i"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google