Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Strategisk Safari To be perfectly frank, I’m not nearly as smart as you seem to think I am.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Strategisk Safari To be perfectly frank, I’m not nearly as smart as you seem to think I am."— Præsentationens transcript:

1 Strategisk Safari To be perfectly frank, I’m not nearly as smart as you seem to think I am

2

3 Ti Strategiske Skoler

4 + nogle skandinaviske

5 Strategisk tænkning fastlægger retningen Fordel: Hovedrollen for strategisk tænkning er at udstikke en kurs for organisationens sikre sejlads i et farefyldt farvand Fordel: Hovedrollen for strategisk tænkning er at udstikke en kurs for organisationens sikre sejlads i et farefyldt farvand Risiko: Strategisk retning kan også tjene til at sætte skyklapper op overfor skjulte potentielle farer. Risiko: Strategisk retning kan også tjene til at sætte skyklapper op overfor skjulte potentielle farer. At begive sig ud på en forud fastlagt kurs i ukendt farvand er den perfekte måde at sejle direkte ind i et isbjerg på. At begive sig ud på en forud fastlagt kurs i ukendt farvand er den perfekte måde at sejle direkte ind i et isbjerg på. Skønt retningen er vigtig er det undertiden bedst at bevæge sig langsomt, pejlemærke for pejlemærke, idet man omhyggeligt ser fremad, så vel som til siden og bagud Skønt retningen er vigtig er det undertiden bedst at bevæge sig langsomt, pejlemærke for pejlemærke, idet man omhyggeligt ser fremad, så vel som til siden og bagud Kursen bør korrigeres hele tiden med et øjebliks varsel. Kursen bør korrigeres hele tiden med et øjebliks varsel.

6 + et nyt paradigme? Blue Ocean Killer Apps Storytelling WEB 2.0; Enterprise 2.0 Netværk som forretningsenhed Den videnbaserede organisation - SLC N = 1; R = G....

7

8

9

10 WEB 2.0 and beyond

11

12

13

14

15 Strategisk tænkning skaber fokus på indsatsen Fordel: Strategisk tænkning fremmer koordinering og fælles indsats i aktiviteterne. Uden strategien til at skabe fokus på indsatsen kan der opstå kaos, når mennesker trækker i vidt forskellige retninger. Fordel: Strategisk tænkning fremmer koordinering og fælles indsats i aktiviteterne. Uden strategien til at skabe fokus på indsatsen kan der opstå kaos, når mennesker trækker i vidt forskellige retninger. Risiko: ”Gruppetankegang” opstår når man er for fokuseret på helhedens indsats. Det perifere syn, blikket for det usædvanlige, selv for små indsatser, forsvinder. En given strategi kan blive for indlejret i sædvanen uden mulighed for nytænkning. Risiko: ”Gruppetankegang” opstår når man er for fokuseret på helhedens indsats. Det perifere syn, blikket for det usædvanlige, selv for små indsatser, forsvinder. En given strategi kan blive for indlejret i sædvanen uden mulighed for nytænkning.

16 Strategisk tænkning definerer organisationen Fordel: Strategisk tænkning giver mennesker en kortfattet og håndgribelig måde at forstå den sammenhæng hvori de indgår. Den muliggør at man kan skelne sin egen organisation fra andre. Strategisk tænkning giver mening og den giver os en måde at sammenfatte hvad organisationen gør. Fordel: Strategisk tænkning giver mennesker en kortfattet og håndgribelig måde at forstå den sammenhæng hvori de indgår. Den muliggør at man kan skelne sin egen organisation fra andre. Strategisk tænkning giver mening og den giver os en måde at sammenfatte hvad organisationen gør. Risiko: At definere en organisation klart og skarpt kan også betyde at man definerer den for simpelt, stereotypt, så rigdommen i mangfoldighed og kompleksitet går tabt. Risiko: At definere en organisation klart og skarpt kan også betyde at man definerer den for simpelt, stereotypt, så rigdommen i mangfoldighed og kompleksitet går tabt.

17 Strategisk tænkning skaber konsistens Fordel: Strategisk tænkning skaber den nødvendige reduktion af flertydighed og skaber orden i kaos. På denne måde er strategien en måde at simplificere og forklare verden på – og dermed lette handling. Fordel: Strategisk tænkning skaber den nødvendige reduktion af flertydighed og skaber orden i kaos. På denne måde er strategien en måde at simplificere og forklare verden på – og dermed lette handling. Risiko: Ralph Waldo Emerson har sagt: ”En dum konsistens er de små hjerners bussemand”. Risiko: Ralph Waldo Emerson har sagt: ”En dum konsistens er de små hjerners bussemand”.

18 Strategi – Innovation - Politik Kreativitet stræber efter inkonsistens ved at søge efter hidtil ukendte og adskilte fænomener Kreativitet stræber efter inkonsistens ved at søge efter hidtil ukendte og adskilte fænomener Det må erkendes at enhver strategi ligesom enhver teori er en forenkling af virkeligheden Det må erkendes at enhver strategi ligesom enhver teori er en forenkling af virkeligheden De er kun repræsentationer af virkeligheden, aldrig virkeligheden selv De er kun repræsentationer af virkeligheden, aldrig virkeligheden selv Enhver strategi kan derfor være en mistolkning eller en forvridning af virkeligheden Enhver strategi kan derfor være en mistolkning eller en forvridning af virkeligheden

19 Strategi – Innovation - Politik F. Scott Fitzgerald: Testen på intelligens er evnen til at bevare to modsat rettede synspunkter i bevidstheden på samme tid – og stadig bevare evnen til at handle


Download ppt "Strategisk Safari To be perfectly frank, I’m not nearly as smart as you seem to think I am."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google