Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Saltvandskrokodillen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Saltvandskrokodillen"— Præsentationens transcript:

1 Saltvandskrokodillen
Krybdyr

2

3 Saltvandskrokodillen
Spørgsmål: Hvad er størst en krokodille eller en alligator? altså ikke af længde, men vægt og omfang.

4 Saltvandskrokodillen
Der findes flere forskellige krokodillearter og flere forskellige alligatorarter. Blandt alligatorerne plejer vi at inkludere dem, der hedder kaimaner. De enkelte arter veksler MEGET i størrelse. Der er både store og små alligatorarter, og der findes både store og små krokodillearter! Det er svært at sige med sikkerhed, hvad rekordlængderne har været, da der ikke altid har forelagt pålideligt bevismateriale. Desuden er rekordstørrelserne gamle: I dag bliver dyr i naturen sjældent så store, fordi de simpelthen bliver jaget og forfulgt af mennesket.

5 Saltvandskrokodillen
Rekordlængderne er nogenlunde let tilgængelige. Men når vi taler om vægten for disse kæmper, er det meget sværere. Det er sjældent, at man i gamle dage havde mulighed for at veje dyrene, når man rejste omkring i sumpe og regnskov, langt væk fra noget, der mindede om civilisation. Den største art er givet en krokodille, nemlig saltvandskrokodillen (kaldes også deltakrokodillen). Det længste nogenlunde pålidelige fund var på 8,63 meter. Det eksemplar må have vejet over 1000 kg. Men det er usædvanligt, at de blot nærmer sig 6 meter.

6 Saltvandskrokodillen
Så kommer vi til alligatorerne: Rekorden indehaves af en amerikansk alligator på 5,84 meter. Selv om amerikanske alligatorer er relativt kraftigt bygget og således har en temmelig høj vægt i forhold til deres længde, så har dette rekordeksemplar næppe vejet så meget som den kæmpe saltvandskrokodille på 8,63 meter. Tidligere har der været rapporteret sorte kaimaner (tilhører underfamilien af alligatorer) på 6 meter, men de fund har nok ikke været så pålidelige. Det er meget sjældent, at denne art bliver mere end 4 meter lang.

7 Saltvandskrokodillen
8,63 meter 1000 kg

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


Download ppt "Saltvandskrokodillen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google