Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afElisabeth Eriksen Redigeret for ca. et år siden
1
Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde
2
Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer.
Endelig fastlæggelse / bekræftelse af mødedatoer, mødesteder og kontaktoplysninger. Arbejdsgruppemøderne, indhold, målsætninger og arbejdsform. Hvilke produkter skal der udarbejdes kravspecifikationer på? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Indledende overvejelser om, hvilke informationer en specifikation kunne indeholde Fastlæggelse af opgaver frem til møde 2. Afslutning.
3
Mødedage og steder. Dato Sted 5. November 2007 CH Interfrugt, Slagelse
7. Januar 2008 25. Februar 2008 21. April 2008 2. Juni 2008 18. August 2008 Gruppe 1 9:00-12:00 Gruppe 4 13:00-16:00
4
Kontaktoplysninger. Tjek venligst den udleverede liste over arbejdsgruppemedlemmer og kontaktoplysninger. Påfør ændringer og returner listen til os.
5
Kommunikation. Vi vil bruge hjemmesiden så meget som muligt og sende jer en mail med besked om, at der er nye referater, oplæg eller lign. til jer. under Nye Fokus projekter på vej, og klik så ind på Grønt.
6
Nye Fokus projekter på vej - Grønt
7
Fokus Grønt
8
Fokus Grønt infoside
9
Arbejdsgruppemøderne.
Meget faglig dialog om kravspecifikationer, fakta om frugt, grønt og kartofler. Fremtidens behov og produkter. Tværfagligt samarbejde og forståelse. Viden - og erfaringsudveksling. Styrke det faglige netværk. God faglig og social dialog.
10
Målsætning. Senest september 2008 have udarbejdet:
Specifikationer på 200 produkter. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil.
11
Arbejdsform. Vi vil forsøge at styre / lede processen.
I bidrager i den faglige dialog og via forberedelse til møderne. Få jeres bagland med. Vi vil udsende oplæg og referater til jer og forventer at I har været det igennem inden møderne. Vi ønsker en konstruktiv og ærlig dialog i gensidig respekt for hinanden.
12
Hvilke produkter? De indkomne udbudsmaterialer viser følgende:
13
Frugt frisk Varebetegnelse Antal kg. Pr. år Bananer(Cos) 202.309
Æbler, spise Pærer Willams(Fra) Appelsiner store(Syd) 66.343 Citroner(Tyr) 42.243 Clementiner (små og almindelige) 19.885 Melon, vand 13.882 Druer (grønne, røde/blå og grønne u/sten) 13.642 Blommer sveske(Dan) 11.483 Nektariner Øko(Ita) 10.116 Ananas Sweet(Cos) 7.230 Kiwi ml st ks(New ) 4.340 Jordbær 1/4(Spa) 3.772 Ferskner(Ita) 3.247 Abrikoser Soft(Fra) 102 Kirsebær 33 Limefrugter 19 Mangofrug-ter 17 Ananas-kirsebær 12 Figner friske(Tyr) 11 Granat-æbler 9 Papaya(E.C) 8 Passions-frugter 6 Carambole 5 Brombær(Gua) 4 Kaki(Syd) Dadler bk frost(Isr) 1 Svesker Soft(Fra) Grape rød(Syd) Kumquats(Arg) Frugt frisk
14
Kartofler skrællede & vacuum
Varebetegnelse Antal kg. Pr. år Kartofler færdigkogte Middagskartofler, almindelige, saltfri Middagskartofler, små 90.000 Kartofler Til mos, forkogte 80.703 Kartofler i Skiver, forkogte 67.801 Kartofler diner 4 x 3 kg. 47.058 Bagekartofler, forkogte 41.728 Middagskartofler, kogte m. salt ØKO 40.228 Kartofler køl/frys 4 x 3 kg. 28.950 Kartofler tern, kogte 24.358 Minutkartofl.,Skiver,Plast 4X3Kg 23.050 Børstede kartofler, små 20.764 Kartofler små forkogte 6.906 Kartofler tern,stegte 6.000 Middags, rå skrællede 4.854 Kartofler med skræld 4 x 3 kg. 3.879 Menukartofler Kogte 3.852 Både, rå skrællede 2.736 Kartofler Tern, rå skrællede 402 Nye raspede kartofler 315 Hasselbach, rå skrællede 126 Petitkartofler, rå skrællede 120 Kartofler i Skiver, rå skrællede 72 Råskræl Kart Skiver 5kg(Dan) Jysk 50 Kartofler skrællede & vacuum
15
EU’s Handelsnormer omfatter
Mindstekrav til kvalitet Klassifisering af produkter ("Klasse I", "Klasse II", og evt. "Klasse Ekstra") Bestemmelser om størrelsessortering Bestemmelser om tolerancer (der må f.eks. i "Klasse I" maksimalt være 5 % af produkterne, der ikke opfylder kvalitetskravene til klasse 1" Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende mærkning
16
Frisk Frugt Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde - Æbler
(EU’s handelsnormer for æbler) (EU’s mindstekrav) Produktnavn/Sort Klasse (mål, vægt og tolerancer) Modningskrav Opbevaring frem til kunden Emballage Holdbarhed (modning) Dansk i sæsonen??? Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol
17
Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres
Æbler af afvigende sort i kassen Æbler af afvigende klasse og størrelse Afvigende modningsgrad Stødpletter Råd Udtørring Manglende stilk, evt. beskadiget skræl
18
Eksempler på stof til Fakta om Frisk Frugt
Tabel over æblesorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Anbefalet anvendelse Typiske karakteristika ex størrelse, farve, smag, sprødhed, saftighed, aroma Lagring af æbler Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Link til Fødevarestyrelsen: Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Konventionel og økologisk produktion af æbler Dokumenterede kvalitetsforskelle Bæredygtighed ? ..og meget mere.
19
Kartofler skrællede & vakuum Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde
Produktnavn Sort Kvalitetsklasse, tolerancer Mål og vægt, tolerancer Udskæringsspecifikation, tolerancer Evt. kogningsgrad Opbevaringskrav og holdbarhed Bakteriologiske krav
20
Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres
Pletter Kartofler, der er gået i stykker Afvigende konsistens eks. bløde kartofler kartofler, der er kogt for lidt og for meget Væde i posen For salt smag
21
Eksempler på stof til Fakta om Kartofler
(Spisekartofler indgår ikke i EU’s handelsnormer, men er nationalt fastsatte kvalitetsnormer) Tabel over kartoffelsorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Anbefalet anvendelse Typiske karakteristika spisekvalitet ex størrelse, form, farve, smag, konsistens Forarbejdede kartofler fra Jord til bord Opbevaring af kartofler og holdbarhed Kartoflens ”livscyklus” kulhydrat/stivelsesforhold Og meget mere…
22
Eksempler på stof til Fakta om Kartofler
I Fokus skal vi finde frem til enslydende betegnelser for kartoffel produkter på baggrund af nøjagtig definition af begreberne: Brunekartofler Pillekartofler Skrællekartofler Bagekartofler Almindelige kartofler Små kartofler Middagskartofler Dinérkartofler minutkartofler Menukartofler Petitkartofler
23
Fotooptagelser For både hele og skårne produkter er det en god idé at vedlægge en fast størrelsesenhed til sammenligning, ex. 10 cm målebånd
24
Fastlæggelse af opgaver frem til næste møde den 7. januar 2008.
25
Tak for i dag.
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.