Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning."— Præsentationens transcript:

1 Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning til Zentropas film- og uddannelses- og integrationsprojektet LIMBO LAND 10 unge spiller hovedrollerne, og deres historier er udgangspunkt for filmens manuskript svært belastede unge med anden etnisk baggrund end dansk med traumatiske barndoms- og livshistorier, udadreagerende adfærd, kriminalitet, anses for at være ”tabt” af det sociale system og for at føle sig ”udenfor” i det danske samfund.

2 Forskningsprojektets mål
at give indsigt i de mekanismer, der medvirker til, at de unge forstår sig selv og måske også fastholder sig selv i en position som marginaliserede og stigmatiserede at bidrage med viden om, hvad de unge anser for at være veje ud af marginaliseringen, og hvilke mekanismer, der er karakteristiske for en sådan proces.

3 Teoretisk udgangspunkt
Marginalisering anses med et afvigersociologiologisk perspektiv for at være et produkt af stempling og social kontrol i langt højere grad end for at være egenskaber eller adfærd hos de enkelte. Begrebet stigma (Goffman) ­– at bestemte personer kan anses for at være forskellige fra andre personer i den kategori, som de tilhører (fx det danske samfund), og derved bliver miskrediterede og kommer til at opleve sig som stigmatiserede. Med begreberne marginalisering og stigmatisering betragtes de unges forhold til samfundet som processer, der virker begge veje og kan være gensidig forstærkende. Tese – at der i integrationsprocesser er tale om samme typer af vekselvirkninger, hvor en positiv opfattelse fra ”samfundets” side kan medvirke til at udvikle positive selvbilleder og adfærd hos de unge.

4 Metoder Biografiske interview Semistrukturerede interview
Observationer med fokus på interaktioner Biografiske interview i den første interviewrunde, fordi en sådan åben tilgang giver mulighed for at indfange den unges selvforståelse i sammenhæng med hele hans/hendes livshistorie og baggrund samt mulighed for analyser af dybereliggende meningssammenhænge. Semistrukturerede og personspecifikke med en højere grad af styring i forhold til at fokusere på udviklingen i, hvordan de unge forstår sig selv og omverdenens forhold til dem samt hvilke forhold og faktorer, de opfatter som afgørende for den udvikling, der er sket. Observationerne fokuserer på de unges interaktioner, både mellem de deltagende unge og interaktioner mellem unge og forskellige typer af ”professionelle”.

5 Tidsramme : Biografiske interview med castede unge og observationer i workshops : Observationer ifm. workshop mv. Analyser af 1. del af interview og observationsmateriale 2010: observationer ifm. unges rejse med filmen og semistrukturerede interview med unge efter afslutning af rejse med filmen. Jan.-marts 2011: analyser af 2. del af undersøgelse og analyse af den samlede empiri. Skrive bog/rapport.


Download ppt "Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google