Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser."— Præsentationens transcript:

1 Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser

2 Anvendelsesorientering i hf Anvendelsesorientering som element i hf’s profil fremgår af både bekendtgørelsen og fagenes læreplaner. Siden reformen har der i hele landet været arbejdet med, hvordan anvendelsesorientering kan udfoldes. På VGHF er anvendelsesorienteringen bl.a. kommet til udtryk i fagpakkerne på hf: Sundheds- og pædagoglinjen, Medie- og kommunikationslinjen, Visuel hf og Sprog- og turismelinjen. Vi definerer anvendelsesorientering ved, at der i undervisningen har været fokus på, hvad faglige elementer kan bruges til i faget, i andre fag og i verden uden for skolen.

3 Eleverne om anvendelsesorientering og fagpakker: Fagpakkerne er af betydning for elevernes valg af linje og for deres forventninger til uddannelsen. De giver udtryk for, at anvendelsesorienteringen har spillet en rolle i alle fag og at sammenhængen mellem teori og praksis i sær er tydelig i de fag, der profilerer linjen. Anvendelsesorienteringen bidrager til forståelse af teorierne. Man lærer bedre, når man kan se og forstå den sammenhæng, der er i tingene: Jeg har da fået rigtig meget med, som jeg kan bruge i hverdagen, også forskellige tænkemåder. Jeg kunne se på mine fag, at det var det anvendelsesområde, som blev betonet. Det er lidt til grin, hvis ikke det kan ses.

4 Præsentation af fagpakken - Sprog- og turismelinjen Formål: Vi ønsker at give sprog en mere central placering i HF-uddannelsen og at flere hf- studenter opnår flere og bedre sproglige kompetencer. Indhold: Vi vil (videre)udvikle en fagpakke på HF med spansk, engelsk og naturgeografi for at – tilgodese og styrke kursisternes sproglige kompetencer åbne de unges øjne for, at man gennem sprog åbner en verden af kulturel forståelse. Vi vil endvidere arbejde med anvendelsesorienteringen ved at: - samarbejde med det lokale turistkontor for at gøre sprogindlæringen konkret i forbindelse med mindre opgaver udført sammen med turistkontoret. - samarbejde med Institut for Turisme på Ålborg Universitet, hvor der er tilknyttet en ph.d–studerende med speciale i spansk. - inkludere et sprogskoleophold i et spansk- eller engelsktalende land i fagpakkens studierejse.

5


Download ppt "Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google