Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Et billede af Flyndersø

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Et billede af Flyndersø"— Præsentationens transcript:

1 Et billede af Flyndersø

2 Hvordan Flyndersø blev lavet
Søen er udviklet omkring isens hovedopholdslinie under sidste istid. Vandet kom fra det isdækkede Nord- og Østjylland. Vandmassen var bla. med til at lave Hald sø og Flyndersø.

3 Sådan er et dødishul lavet
Et dødishul er lavet af isblok der er blevet afskåret af en gletsjer og dækket med sediment. Smeltningen af isblokken har strakt sig over lang tid. Når isen smelter laves der karakteristisk hul med stejle sider. Området omkring Mols bjerge og Høje møn har mange ishuller.

4 Hvordan man ser dødishuller
To af de mest kendte dødishuller er Tinghulen og Hålen. Den bedste måde at få mere at vide om dødishuller er at tage på nogle af de guidede ture rundt i Mols Bjerge. Guiderne fortæller med stor indlevelse og viden om de mange ting, som man måske ikke selv opdager.

5 Dødishuller Spredt på hedearealerne findes de såkaldte dødishuller. Det er store og små huller, med eller uden vand. Hullerne har fået navnet på grund af den specielle måde, de er lavet på. Da isen i slutningen af sidste istid for ca år siden begyndte at smelte, efterlod den klumper af is i det område, hvor Hjerl Hede og Flyndersø ligger i dag.

6 Slut. Tak til: Cecilie Aavild Rahn og Ane Marie Nebel Pedersen
Og stor tak til Power point d; … Og nettet xxD


Download ppt "Et billede af Flyndersø"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google