Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Undersøgelser og behandlinger i forbindelse med et behandlingsforløb

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Undersøgelser og behandlinger i forbindelse med et behandlingsforløb"— Præsentationens transcript:

1 Undersøgelser og behandlinger i forbindelse med et behandlingsforløb
Hjerte-kar sygdomme Undersøgelser og behandlinger i forbindelse med et behandlingsforløb Illustration/billed: fra colourbox.dk

2 Oversigt KAG CT scanning PCI CABG DC konvertering ICD El fys. RFA
Pacemaker Holtermonitorering Arbejdstest Ekkokardiografi Myocardiescintigrafi

3 Undersøgelser og behandlinger
KAG (Koronar Arteriografi) Undersøgelse af hjertets kranspulsårer CT scanning af hjertets kranspulsårer (Computer Tomografi) Avanceret røntgenundersøgelse med mulighed for at at vise detaljerede billeder af hjertet og blodkarrene omkring hjertet PCI (Percutan Coronar Intervention) Ballonudvidelse og stentanlæggelse af et eller flere af hjertets kranspulsårer CABG (Coronary Artery Byass Graft) Hjerteoperation hvor der etableres en omkørsel, så blodforsyningen til hjertemusklen genoprettes KAG (Koronar Arteriografi): undersøgelse af hjertets kranspulsårer. Kan vise film fra Hjerteforeningen: CT scanning af hjertets kranspulsårer (Computer Tomografi): Avanceret røntgenundersøgelse med mulighed for at at vise detaljerede billeder af hjertet og blodkarrene omkring hjertet PCI (Percutan Coronar Intervention): Ballonudvidelse og stentanlæggelse af et eller flere af hjertets kranspulsårer FILM fra Hjerteforeningen CABG (Coronary Artery Byass Graft): Hjerteoperation hvor der etableres en omkørsel, så blodforsyningen til hjertemusklen genoprettes FILM fra Hjerteforeningen Filmene findes på KAG og PCI: Link til film: CABG: Link til film:

4 Undersøgelser og behandlinger (forts)
DC konvertering: (Direct current) Elektrisk stød, der kan hjælpe til at ændre (konvertere) en uregelmæssig hjerterytme til regelmæssige hjerteslag. ICD: (Implanterbar cardioverter defibillator) En avanceret pacemaker, som giver elektrisk stød for at kontrollere livstruende anfald af hurtig hjerterytme, der stammer fra hjertekamrene. El fys. (Elektrofysiologisk undersøgelse) Undersøgelse af hjertet kan man undersøge anfald af hurtig hjerterytme. ICD: (Implanterbar cardioverter defibillator) Film fra Hjerteforeningen

5 Undersøgelser og behandlinger (forts)
RFA (Radiofrekvensablation): Kateterbaseret varmebehandling, til behandling af hurtig hjertebanken. Pacemaker: En lille enhed, på størrelse med et lommeur, der er placeret under huden. Enheden er forbundet med en elektrode til hjertet og den hjælper med at kontrollere din hjerterytme. Holtermonitorering: Et apparat der registrerer hjerterytmen over en aftalt periode. Formålet er, at registrere eventuelle uregelmæssigheder med hjerterytmen. RFA(Radiofrekvensablation): Kateterbaseret varmebehandling, til behandling af hurtig hjertebanken. Pacemaker: En lille enhed, på størrelse med et lommeur, der er placeret under huden. Enheden er forbundet med en elektrode til hjertet, og den hjælper med at kontrollere din hjerterytme. Holtermonitorering: Et apparat der registrerer hjerterytmen over en aftalt periode. Formålet er, at registrere eventuelle uregelmæssigheder med hjerterytmen. Arbejdstest: En undersøgelse af hvordan hjertet fungerer under fysisk anstrengelse.

6 Undersøgelser og behandlinger (forts)
Arbejdstest: En undersøgelse af hvordan hjertet fungerer under fysisk anstrengelse. Ekkokardiografi: Undersøgelse af hjertet med ultralyd. Myocardiescintigrafi: Undersøgelse af blodforsyningen til hjertemusklen. Ekkokardiografi: Lægen undersøger hjertets pumpefunktion, hjertemusklens bevægelse, hjertets størrelse og hjerteklappernes tilstand. Myocardiescintigrafi: Formålet er at fastlægge om der opstår iltmangel i hjertet under anstrengelse. Myokardieskintigrafi kan betegnes som en isotop-scanning.


Download ppt "Undersøgelser og behandlinger i forbindelse med et behandlingsforløb"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google