Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kvinderne i 1900-1910 Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kvinderne i 1900-1910 Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor."— Præsentationens transcript:

1 Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor og hvis single så arbejdede de i et køkken eller som tjener. Dog var dette ikke så velset da man helst så at kvinden blev gift hurtigst muligt.

2 Kvinderne i 1920 Mange ændringer skete for kvinderne i Både på hjemfronten, politisk og uddannelse. Der blev over de næste ti skabt et mere nuanceret billede af kvinden i samfundet.

3 Kvinderne i 1930 Kvindernes rolle i 30’erne var mest af alt at holde sammen på familien. Den økonomiske krise kradsede og mændene mistede deres job, det var derfor kvindens ansvar at holde sammen på hjemmet og familien. Samtidig dannede der også sig et bånd i mellem kvinderne og et større fællesskab blev etableret.

4 Kvinderne i 1940 Krigen ændrede meget for kvinderne. Mens mændene var i hæren overtog kvinderne mange af de job der førhen var ’mænds’. Kvinderne kom i højere grad på arbejdets markedet.

5 Kvinderne i 1950 Efter krigen var antallet af kvinder i arbejde faldet drastisk men i 50’erne steg tallene igen. Den ideale kvinde var stadig den hjemmegående husmor som tog sig af familien men dog kom flere og flere kvinder på arbejdets markedet.

6 Kvinderne i 1960 Feminisme var et ord man ofte brugte i forbindelse med denne tid. Kvinderne indtog arbejdets markedet mere end nogensinde og seksualiteten blev også udforsket mere end tidligere. Demonstration spirrede op og nogle af de emner der var oppe var; - Lige løn - Lige arbejdets muligheder Ligestilling i al generalhed.

7 Kvinderne i 1970 Frigørelsen og kvindens seksualiteten var i fokus også i dette årti. Kvindens krop blev et symbol og en slags metode. Fællesskabet og kampen for ligestilling var glødende.

8 Kvinderne i 1990 Kvinderne i 1990’erne har efterhåndne kæmpet sig til deres ligestilling. Stadig ses der flest mænd i de højere stillinger men vi er godt på vej. Der blevet gjort op med husmor rollen og den moderne kvinde har i dag både familie, karriere og sig selv i spil.


Download ppt "Kvinderne i 1900-1910 Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google