Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tid til ”jordbunds- undersøgelse”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tid til ”jordbunds- undersøgelse”"— Præsentationens transcript:

1 Tid til ”jordbunds- undersøgelse”

2 Jordbundsundersøgelse
”Men det, som blev sået i den gode jord, det er ham, der hører ordet og fatter det og så bærer frugt og giver hundrede eller tres eller tredive fold”. Mat.13:23 ”I er Guds mark” 1.Kor.3 Den ”gode jord” Hører ordet! ”Den som har øre skal høre”.. ”hvad Ånden siger til menigheden.. Kræver stilhed.. Skærpede sanser.. Fatter det! Den som har ladet det slå rod i sig.. Mediterer.. Studerer.. Bearbejder.. Bærer frugt! Handler på ordet. Praktiserer. Vejen: hører men fatter det ikke – den onde røver det, der er sået i hjertet. Klippegrund: hører – tager straks imod med glæde – han har ikke rod i sig – holder kun ud en tid – prøvelser og forfølgelse. Tidsler: hører ordet – verdens bekymring og rigdommens blændværk kvæler ordet, så det ikke bærer frugt.

3 Gud kan forvandle dit hjertes jordbund
”Han kan gøre ørken til oase, den tørre jord til kildevæld”. Salme 107:35

4 Gud vil blødgøre jorden og skabe ny frugt!
”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden; nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke? Es.43:18,19

5 v1  Lad os vende om til Herren; han har sønderrevet, men han vil helbrede os,       han har slået, men han vil læge os.        v2  Han giver os liv efter to dage,       rejser os på den tredje dag,       og vi skal leve for Guds ansigt.        v3  Lad os kende Herren,       lad os stræbe efter at kende ham.       Han bryder frem så sikkert som morgenrøden, han kommer til os som regnskyl, som forårsregn, der væder jorden. Jorden kan blive tør og hård.. Pga. sår og skrammer.. ”Kom!” siger de. ”Vi må hellere vende os til Herren! Når han har sønderrevet os, kan han vel også helbrede os. Når han har slået os, må det være ham, der skal forbinde vores sår. Det kan ikke vare længe, før han genopretter os, så vi kan leve i hans nærhed. Vi må hellere lære ham bedre at kende, for han er trods alt vores Gud. Han vil hjælpe os lige så sikker, som solen står op hver dag. Hans komme er lige så sikkert som vinterens og forårets komme”.

6 Guds ord kan blødgøre jorden
  v10  For som regnen og sneen falder fra himlen og ikke vender tilbage dertil, men væder jorden, befrugter den og får den til at spire og giver udsæd til den, der vil så, og brød til den, der vil spise, v11 sådan er mit ord, som udgår af min mund; det vender ikke virkningsløst tilbage til mig, men det gør min vilje og udfører mit ærinde.

7 God jord drikker regnen
”For når en mark drikker den regn, der falder på den i rigelig mængde, og giver afgrøde til gavn for dem, der dyrkes for, så får den velsignelse fra Gud..” Heb.6:7 Heb.6: Vi er dog overbevist om, at det står bedre til med jer.. Ikke bliver sløve.. Men efterligner dem, der ved tro og tålmodighed..

8 Tid til at pløje jorden op
”I skal bryde ny jord. Tiden er inde til at søge Herren, så han kommer og lader retfærdighed regne ned over jer.” Hos.10:12 ”I er Guds mark” 1.Kor.3:9

9 Ligge brak Tidligere anvendtes braklægning som en naturlig gødningsmetode for ikke at udpine landbrugsjorden. Typisk blev et markareal opdyrket i to til fire år, hvorefter man lod det ligge hen et år. De planter der skød op i løbet af året blev pløjet ned i det nye skifte og indgik som plantenæring for de næste afgrøder Guds ord.. Guds Ånd.. Stilhed.. Afsides..

10 ”Da Jesus så skarerne, gik han op på bjerget og satte sig, og hans disciple kom hen til ham. Og han tog til orde og lærte dem”. Mat.5:1-2 Mat.4:23-25 ”Da Jesus så skarerne gik han op på bjerget”.. Jesus var ikke bare optaget af at samle en tilhængere, men at fostre disciple. Jesus kalder og udfordrer dem, der vækkes til discipelskab. At blive discipel kræver en beslutning og en stadig bevægelse opad. ”og satte sig”.. Jesus ønskede at være disciplenes lærer. Jesus ønskede at bruge tid på at undervise. Jesus ønskede at disciplene skulle tage sig tid til at lytte. ”Og hans disciple kom hen til ham”.. En discipel er en efterfølger eller elev, der selv vælger at søge nærmere Jesus og efterfølge ham. En discipel er en efterfølger eller elev, der gør Jesus til lærer og selv opsøger Jesu undervisning. ”Og han tog til orde”.. At det specielt udtrykkes at Jesus tog til orde eller ”åbnede sin mund” understreger vigtigheden af det som siges. en højtidlig og ærbødig udtalelse brugt f.eks. om orakler. ordet bruges om en person når han åbner sit hjerte og til fulde udøser hvad han gerne vil sige ”og lærte dem.” ”lærte” = ”edidasken” (græsk)

11 ”The message” oversættelse
”Da Jesus så, at hans tjeneste tiltrak store mængder mennesker, så klatrede han op på en bjergside. Dem der var knyttet til ham, de hengivne, klatrede op sammen med ham. Da han kom til et stille sted, satte han sig ned og underviste hans klatrende kompagnoner”

12 ”Da Jesus så skarerne gik han op på bjerget”..
Jesus var ikke bare optaget af at holde aktivitetshjulene i gang og samle så mange tilhængere, som muligt, men Han ønskede at fostre sine disciple i dybden. Jesus sagde nej til store muligheder for tjeneste og frugt, for at sikre at den kerne af disciple, der skulle multipliceres, blev sund.

13 ”og satte sig”.. Jesus ønskede at være disciplenes lærer.
Jesus ønskede at bruge tid på at undervise. Jesus ønskede at disciplene skulle tage sig tid til at lytte. Typisk for en rabbiner at han sad ned og underviste. Martha og Maria: ”Maria har valgt den gode del – den skal ikke tages fra hende”. Når jesus tog sig tid til at sætte sig ned.. Vil du også tage den tid? Hvornår på ugen sætter du dig ned? Jeg tror Jesus har sat sig ned i vores menighed.. Kalder os til at sætte os ned.. Sidde ved hans fødder.. Tage imod ord.. Liv .. Træning..

14 ”Og hans disciple kom hen til ham”..
En discipel er en efterfølger eller elev, der konstant vælger at søge nærmere Jesus og efterfølge ham. En discipel er en efterfølger eller elev, der gør Jesus til lærer og selv opsøger Jesu undervisning.

15 ”Og han tog til orde”.. At det specielt udtrykkes at Jesus tog til orde eller ”åbnede sin mund” understreger vigtigheden af det som siges. En højtidlig og ærbødig udtalelse. Ordet bruges om en person når han åbner sit hjerte og til fulde udøser hvad han gerne vil sige.

16 ”og lærte dem.” Jesus har meget, som han ønsker at lære dig.
Har du taget imod Jesus, som din personlige lærer? Vil du sætte tid af til at læse, studere og lytte til Jesus ordene i bjergprædikenen i de kommende 15 uger? Notesblok.. Forskel på at læse og studere.. At studere er at læse med papir og blyant. Jesus ord.. Mundtlig overlevering.. De kunne læres udenad..


Download ppt "Tid til ”jordbunds- undersøgelse”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google