Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Projekt Sandholm - formål

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Projekt Sandholm - formål"— Præsentationens transcript:

1 Projekt Sandholm - formål
Vi ønsker med denne undersøgelse at vurdere: hvor mange af de flygtninge, som kommer til Danmark, som har været udsat for tortur, svære krigstraumer eller tilsvarende sammenhængen mellem udsagn om tortur og de helbredsmæssige følger heraf flygtningenes generelle helbredstilstand på ankomsttidspunktet udviklingen af den generelle helbredstilstand under ophold i Danmark om der er sammenhæng mellem udsættelse for tortur i hjemlandet og opnåelse af asyl i Danmark

2 Projekt Sandholm -Undersøgelsespopulation
Alle flygtninge (på nær alene-børn) som er ankommet til Sandholmlejren i perioden 1/9 – 31/ er tilbudt en undersøgelse I alt 140 personer

3 Projekt Sandholm - Metode
Fase 1: Læger fra Amnesty Internationals lægegruppe undersøger samtlige nyankomne flygtninge i Sandholmlejren i projektperioden En fuldtidsansat lægestuderende er daglig koordinator. Der registreres basale data vedrørende den enkelte flygtning herunder helbredsdata fra Røde Kors’ sygeplejerske-interview. Undersøgelsen bliver særligt tilpasset børn (<18 år), hvor også forældrene kan være til stede, hvis de ønsker. Lægeundersøgelsen varer max. 1 time og består af et struktureret interview, spørgeskema samt objektiv undersøgelse.

4 Projekt Sandholm – 2. fase
For at følge udviklingen af den generelle helbredstilstand over tid, vil vi gentage undersøgelsen efter et år på de asylansøgere som fortsat befinder sig i Danmark, som vi kan få kontakt med og som fortsat ønsker at deltage i undersøgelsen. På de asylansøgere som ikke længere er i Danmark vil vi undersøge og registrere baggrunden for deres udrejse. Vi vil undersøge hvad der kendetegner den gruppe som har opnået asyl og den gruppe som har fået afslag.

5 Projekt Sandholm - resultater
Fra 1. fase vil resultaterne blive opgjort i januar-marts 2008 og formentlig præsenteret i en rapport samt en artikel i Ugeskrift for Læger forår-sommer 2008.


Download ppt "Projekt Sandholm - formål"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google